Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

02.11.2018.

LARS-GUNNAR WIGEMARK U BiH RADI NA SVOJU RUKU I KRIJE INFORMACIJE OD BRISELA?

ŠOKANTNE INFORMACIJE: Wigemark u BiH radi na svoju ruku i krije informacije od Brisela?

Kako B1 saznaje, Lars–Gunnar Wigemark, šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, na svoju ruku potpuno ignoriše relevantne političke faktore u BiH i informacije koje se tiču izbora u BiH po svom nahođenju (ne) proslijeđuje u Brisel.


ŠOKANTNE INFORMACIJE: Wigemark u BiH radi na svoju ruku i krije informacije od Brisela?


....................

Nezvanično, radi se o dopisima više političkih stranaka koje su izrazile nezadovoljstvo izbornim procesom, atmosferom u kojoj se odvijala predizborna kampanja i sumnju da rezultati izbora nisu u skladu sa voljom birača.

Jedan od političkih subjekata koji je uputio prigovore i dopise relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama, između ostalih i Delegaciji EU u BiH je i Partija demokratskog progresa, što je za B1 potvrdila i portparolka ove stranke Anja Petrović:
 
„Dva dana nakon izbora, 9.10., Partija demokratskog progresa je na više adresa uputila dopis koji se tiče predizborne kampanje, koja je u najmanju ruku protekla u nedemokratskoj atmosferi. Takođe, naveli smo i da je sam dan izbora obilovao nepravilnostima, manipulacijama, greškama i prevarama, što su naši posmatrači i dokumentovali. Takav dopis smo uputili i Delegaciji EU u BiH, odnosno šefu Delegacije gospodinu Wigemarku. Vjerujemo da je gospodin Wigemark postupio profesionalno i da je njegovim posredstvom dopis stigao na relevantne adrese u Brisel, prije svega do kancelarije visokog predstavnika Unije za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku“, rekla je Petrović.
 
Do zaključenja teksta press služba Delegacije EU nije odgovarala na pozive.
 
Ukoliko se ispostave tačnim informacije da Wigemark po svom nahođenju, a ne po važnosti, filtrira koje informacije šalje u Brisel, ne treba čuditi što visoki zvaničnici Evropske unije konstantno izražavaju zadovoljstvo napretkom zemlje koja tone u siromašto i iz koje ljudi masovno odlaze. Na kraju, kad nema hljeba, po starom, dobrom Wgemarkovom običaju, uvijek ima akciznih kolača (za parlamentarce).

////////////////

WIGEMARK U NEOBRANOM GROŽĐU: Kako opravdati kršenje Ustava

WIGEMARK U NEOBRANOM GROŽĐU: Kako opravdati kršenje Ustava

WIGEMARK U NEOBRANOM GROŽĐU: Kako opravdati kršenje Ustava

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61929546

Powered by Blogger.ba