Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

31.10.2018.

BURNE REAKCIJE NAKON NAJAVE CIK-A: IZ GORAŽDA PORUČILI DA ĆE BLOKIRATI DOM NARODA FBiH AKO CIK PRIMJENI POPIS IZ 2013.

BURNE REAKCIJE NAKON NAJAVE CIK-a: Iz Goražda poručili da će blokirati Dom naroda FBiH ako CIK primjeni popis iz 2013.

"Ustavom FBiH je propisano da se mandati dodjeljuju na osnovu popisa stanovništva iz 1991. godine sve do provedbe Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mi ćemo sutra zatražiti zvanično zakazivanje sjednice, predložiti Skupštini BPK Goražde da blokira izbor delegata u Dom naroda FBiH iz ostalih konstitutivnih naroda čime ne bi mogao biti formiran Dom naroda FBIH, a time ni izabrana Vlada FBIH", izjavio je Suad Došlo iz SDP-a Goražde.


BURNE REAKCIJE NAKON NAJAVE CIK-a: Iz Goražda poručili da će blokirati Dom naroda FBiH ako CIK primjeni popis iz 2013.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Rukovodstva SDP i DF Goražde razmatraju mogućnost zakazivanja hitne vanredne sjednice Skupštine BPK Goražde povodom najava CIK-a BiH da dodjeli mandate delegatima u Dom naroda FBIH u skladu sa popisom stanovništva iz 2013. godine. "Ustavom FBiH je propisano da se mandati dodjeljuju na osnovu popisa stanovništva iz 1991. godine sve do provedbe Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mi ćemo sutra zatražiti zvanično zakazivanje sjednice, predložiti Skupštini BPK Goražde da blokira izbor delegata u Dom naroda FBiH iz ostalih konstitutivnih naroda čime ne bi mogao biti formiran Dom naroda FBIH, a time ni izabrana Vlada FBIH", izjavio je za Klix.ba Suad Došlo iz SDP-a Goražde.

Ističe da to praktično znači formiranje trećeg eniteta, a to je uvod u raspad BIH. 

"Nisam siguran da to razdruživanje može biti na miran način, zato mi upozoravamo CIK BIH da primjeni odredbe Ustava FBIH u kojem je propisano da svaki kanton u FBIH delegira najmanje jednog delegata iz sva tri konstitutivna naroda u Dom naroda FBIH", rekao je on.
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
64452801

Powered by Blogger.ba