Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

29.10.2018.

ZAGREBAČKI PROFESOR SRPSKIH KORIJENA: "PROČITAO SAM STEPINČEV DNEVNIK - TO JE KOMLETNA NEGACIJA SRBA"


ZAGEBAČKI PROFESOR SRPSKIH KORIJENA: "Pročitao sam Stepinčev devnik - to je kompletna negacija Srba i hrišćanske vjere"!

Srba u Hrvatskoj danas gotovo i da nema, a ono malo što ih je ostalo ne žive, već preživljavaju i smrt prizivaju, rekao je u intervjuu za "Glas Srpske" penzionisani profesor zagrebačkog univerziteta Svetozar Livada, koji u svojoj posljednjoj knjizi "Biološki slom i nestajanje Srba u Hrvatskoj" govori o zatiranju srpskog naroda u Hrvatskoj u posljednjih 130 godina.ZAGEBAČKI PROFESOR SRPSKIH KORIJENA: 'Pročitao sam Stepinčev devnik - to je kompletna negacija Srba i hrišćanske vjere'!


On tvrdi da se Srbi, pogotovo u selima, nalaze pod "državnom eutanazijom".

 

-To je politika - evo vam vaši zavičaji, slobodno umrite, ali što prije i mi ćemo vam u tome pomoći. Srbi danas žive u selima u kojima nema života, elementarnih stvari za život. Nema ni potomaka. Prosječna starost tih ljudi je oko 58 godina. Njihova jedina društvena aktivnost su sahrane, rekao je Livada, navodeći da stanje ni u gradovimanie bolje. 

 

-Srbima je oduzeto stanarsko pravo. Nemaju posla. Žive pod stalnim tenzijama. U proteklom ratu počinjeni su strašni zločini. Sve je dovelo do toga da jedan narod, koji sedam vijekova živi na ovim prostorima, danas polako, ali sigurno biološki nestaje.

 

Na pitannje kako su Srbi od konstitutivnog naroda pretvoreni u nacionalnu manjinu u Hrvatskj, Livada Nije tragično biti nacionalna manjina. Problem je što se oni tretiraju kao "manje ljudi", kao građani nižeg reda. 

 

- Na sceni je prava pandemija mržnje prema Srbima i svemu što ima taj predznak. Jedan od hrvatskih ministara rekao je dasu Srbi dobili ono što su tražili. Ta vrsta stigmatizacije je prisutna na svakom koraku. Hrvati su skloni stvaranju lažne mitologije. Oni, na primjer, Franju Tuđmana nazivaju ocem nacije, što znači da su pristali da budu kopilad pored svojih živih roditelja. Tuđman je toliko mrzio Srbe da ih nije nazivao pravim imenom već pravoslavnim Hrvatima. Rasističkom izjavom da je "sretan što mu žena nije Srpkinja ili Jevrejka", on je Gebelsovskom propagandom pokrenuo klasični etno-banditizam sa obiljem falsifikata - da su Srbi biološki defektni. Time je sprovedeno najveće etničko čišćenje koje je ikada igdje izvršeno, a koje se i danas na perfidan način sprovodi.

 

Na pitanje kako gleda na inicijativu da se Alojzije Stepinac proglasi svecem, Livada je kazao da je među rijetkima uspio pročitati Stepinčev dnevnik, njegovu intimnu ispovijest.

 

On navodi da su Srbi i Hrvati toliko dva različita svijeta da ih ni Bog ne može izjednačiti. A što se tiče pravoslavlja, kaže on, tu nema čovjeka, morala, ni poštenja. To je, dakle, kompletna negacija Srba i hrišćanske vjere. Nažalost, to je bila i neka vrsta naloga za ono što se kasnije dogodilo. Kada je Tuđman lansirao tezu da je genocid korisna stvar za popravljanje istorije, a da su Srbi remetilački faktor, treba se prisjetiti onoga što je Stepinac govorio o Srbima i stvar će biti jasnija.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61929590

Powered by Blogger.ba