Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.10.2018.

HRVATSKA PRIČA O NERAVNOPRAVNOSTI HRVATA U BiH KAO KONSTITUTIVNOG NARODA, A IZBACILA JE SRBE KAO KONSTITUTIVAN NAROD IZ USTAVA

ČLANOVI HDZ-a OSUĐENI SU ZA UZP PROTIV BiH I OPET SE MIJEŠAJU: "Željko Komšić porazio je cijeli hrvatski državni vrh i fašistički dio Republike Hrvatske"

" I još nešto: Hrvatska toliko naglašava navodnu neravnopravnost Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, dok je izbacila Srbe kao konstitutivan narod iz Ustava i svela na tri zastupnička mjesta u hrvatskom saboru od ukupno 153 zastupnika”.


ČLANOVI HDZ-a OSUĐENI SU ZA UZP PROTIV BiH I OPET SE MIJEŠAJU: 'Željko Komšić porazio je cijeli hrvatski državni vrh i fašistički dio Republike Hrvatske' - 1


................

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijad Bećirović prokomentarisao je reakcije Hrvatske na izbor Željka Komšića.

alt 

“Hrvatska radi sve prema BiH sa drugim stilom i manirima kao što to radi i Srbija. Zloupotrebljava poziciju članstva u EU i NATO i ponavlja stare greške. Ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska na ICTY pravosnažno osuđena za Udruženi zločinački poduhvat (UZP) protiv Bosne i Hercegovine. Presuđeni su uglavnom bili članovi HDZ-a i opet isti HDZ čini greške prema BiH i to će se Hrvatskoj vratiti kao boomerang. Hrvatski državni vrh je neposredno uključen u izborni proces. Ipak, jedan čovjek po imenu Željko Komšić, Hrvat iz Sarajeva, porazio je i pobijedio cijeli hrvatski državni vrh i fašistički dio Republike Hrvatske. Pitanje legitimnosti izbora je uvijek prisutno. Tu prije svega mislim na članove Predsjedništva BiH, koji su izabrani sa 180.000, 200.000 ili 320.000 glasova od ukupnog broja 3,3 miliona birača. Dakle član Predsjedništva sa najviše glasova je dobio svega 10% glasova ukupnog biračkog tijela i tu treba da gledamo legitimnost, a ne na druge načine kao što to insistira HDZ i Hrvatska. I još nešto: Hrvatska toliko naglašava navodnu neravnopravnost Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, dok je izbacila Srbe kao konstitutivan narod iz Ustava i svela na tri zastupnička mjesta u hrvatskom saboru od ukupno 153 zastupnika”.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
72236273

Powered by Blogger.ba