Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

04.10.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ PORUČIO: "SLJEDEĆEG ČETVRTKA NEĆE BITI NI MENE NI NJIH, GOTOVO JE!"

DRAGIČEVIĆ PORUČIO: "Sljedećeg četvrtka neće biti ni mene ni njih, GOTOVO JE!"

Davor Dragičević je prekinuo višednevno šutnju i institucijama opet dao rok od sedam dana da uhapse ubice njegovog sina.


DRAGIČEVIĆ PORUČIO: 'Sljedećeg četvrtka neće biti ni mene ni njih, GOTOVO JE!' - 1

.......................

Građani su i večeras na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci od nadležnih zatražili odgovor ko je ubio studenta Davida Dragičevića (21), te ko i zbog čega štiti ubice.


Davor, otac Davidov, svijećom je palio slike osoba koje optužuje za ubistvo i saučesništvo u ubistvo svog sina.

 

Iz grupe “Pravda za Davida” poslali su poruku građanima.

 

– Da li ćete sutra u 18 sati biti ovdje i podržati Davora i Suzanu ili ćete ići na miting neke političke stranke. Sutra će se vidjeti ko je čovjek, a ko nečovjek – istakli su oni.

Okupljenima se kroz suze obratila Suzana, majka pokojnog Davida.

 

– Zašto ljudi iz MUP RS ne izađu pred javnost i ne kažu “pogriješili smo”… Moje dijete ubile su institucije, ali Davor i ja nikad nećemo ostati sami. Nije nas strah, mogu nas sve pobiti – istakla je Davidova majka.

Ona je sve pozvala na mir i dostajnstvo na sutrašnjem skupu.

 

Davor Dragičević je prekinuo višednevno šutnju i institucijama opet dao rok od sedam dana da uhapse ubice njegovog sina.

 

– Sljedećeg četvrtka u 18 sati neće biti ni mene ni njih. Gotovo je – poručio je Davor.

04.10.2018.

SLOBODAN VASKOVIĆ OTKRIO: KO JE UBIO, A KO NAREDIO LIKVIDACIJU DAVIDA DRAGIČEVIĆA

SLOBODAN VASKOVIĆ OTKRIO: Ko je UBIO, a ko NAREDIO LIKVIDACIJU Davida Dragičevića!

David je likvidiran tako što je ugušen. Da li je to lično uradio Kremenović ili neko od njegovih i Ilićevih Ubica, pitanje je za Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a.


SLOBODAN VASKOVIĆ OTKRIO: Ko je UBIO, a ko NAREDIO LIKVIDACIJU Davida Dragičevića! - 1


................
Banjalučki novinar i bloger Slobodan Vasković objavio je tekst gdje je otvoreno prozvao imena osoba za koje tvrdi da su naredili i ubili Davida Dragičevića.Tekst Vaskovića prenosimo u cjelosti:

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, naredio je likvidaciju Davida Dragičevića. Ilić je organizovao i ljude, cijelu vojsku, sastavljenu od pojedinih pripadnika policije i vojnika narkoKkrtela da bi ulovili Davida.

Akcijom, u centru Banjaluke, direktno je rukovodio Dubravko Kremenović, Ilićeva desna ruka.

David Dragičević namamljen je iza Metalske škole, gdje je napadnut od petnaestak Nasilnika, među kojima su bili i neki od pripadnika obezbjeđenja poznatijih banjalučkih lokala.

Kremenović je, sa policijskim automobilima, stigao iza Metalske škole, preciznije u njenu neposrednu blizinu.

Lično je tukao Dragičevića, da bi ga potom strpali u vozilo i odvezli u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Sve ovo odigralo se 18.03., između 02 časa 50 minuta i pola četiri ujutro.

Kremenović je i u tim prostorijama nastavio sa premlaćivanjem Dragičevića.

Tu je počelo i mučenje.

Prije dolaska jutarnje smjene, David je ponovo strpan u policijski automobil i odvežen u jednu vikendicu nadomak Banjaluke - nekih 35 kilometara udaljenosti.

U vikendici je nastavljeno mučenje i lično ga je sprovodio upravo Kremenović.

Dok su mučili Davida, Kremenović i pojedini pripadnici policije, kao i nekolicina Vojnika NarkoKlana, ujedno su to i snimali i slali video zapise Naručiocima Ubistva.

Kremenović je 19.03. napustio Banjaluku na jedan dan, a David je ostao pod paskom njegovih Ubica.

David je likvidiran tako što je ugušen. Da li je to lično uradio Kremenović ili neko od njegovih i Ilićevih Ubica, pitanje je za Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a.To bi trebalo da saopšti Kostrešević, koji vodi istragu o likvidaciji Davida Dragičevića i kojem je poznato sve oko Ubistva - I ko je naručio, Da je Ilić naredio, Kremenović sproveo, a da je, nakon što je Dječak Ubijen, krenulo zataškavanje.

Kostrešević bi trebalo da saopšti sve detalje likvidacije, kao i zataškavanja, jer mu je sve i poznato.

Da li će to i učiniti, pitanje je Ljudskosti, koliko i profesionalizma, zakjučuje Vasković
04.10.2018.

SKANDAL U MOSTARU: SKUP HDZ-A POČEO HIMNOM HRVATSKE, BEZ HIMNE BOSNE I HERCEGOVINE

04.10.2018.

ZASTRAŠIVANJA PRED PROTEST 'PRAVDA ZA DAVIDA'

04.10.2018.

GODIŠNJICA UBISTVA; UBICA VEDRANA PULJIĆA SE SLOBODNO KREĆE I DEVET GODINA NAKON ZLOČINA

GODIŠNJICA UBISTVA: Ubica Vedrana Puljića se slobodno kreće i devet godina nakon zločina

U četvrtak, 4. oktobra 2018. godine navršava se devet godina od tragičnog ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića.


GODIŠNJICA UBISTVA: Ubica Vedrana Puljića se slobodno kreće i devet godina nakon zločina


.....................
Na današnji dan, prije devet godina, u dešavanjima uoči utakmice FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, Vedran Puljić je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a iako je prošlo devet godina od tog zločina njegov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest  navijača FK Sarajeva tog dana.
 
Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu. 
 
S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.
 
Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni Bordo klub je usmjerio 9.539,00 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva, saopćeno je iz kluba.
 
FK Sarajevo će i od naredne domaće utakmice protiv FK Sloboda usmjeriti 1 KM od svake prodate ulaznice za finansiranje sudskog postupka. Utakmica je na rasporedu 20. oktobra na Koševu. 
 
Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo će danas zajedno sa stručnim štabom, te delegacijom kluba posjetiti mjesto gdje počiva u miru Vedran Puljić.
04.10.2018.

SRBIJA POSLALA SLUŽBENIKE BIA-E U BOSNU I HERCEGOVINU

SRBIJA POSLALA SLUŽBENIKE BIA-e: Organizatori napada u makedonskom Sobranju stigli u Bosnu i Hercegovinu

U BiH stigao operativac BIA-e koji je organizovao napad u makedonskom Sobranju. Donedavni komandant Žandarmerije Srbije također se od sredine septembra nalazi u BiH. Cilj - Dodika po svaku cijenu održati na vlasti.SRBIJA POSLALA SLUŽBENIKE BIA-e: Organizatori napada u makedonskom Sobranju stigli u Bosnu i Hercegovinu - 1

............................

Piše: A. Avdić

 

 

Najmanje deset operativaca BIA-e i drugih sigurnosnih službi iz Srbije nalazi se u BiH gdje pokušavaju uticati na izborne rezultate, saznaje Žurnal iz više domaćih i međunarodnih izvora. Trojica njih imaju diplomatski status u BiH.

 

Prema zvaničnom spisku srbijanske ambasade u BiH, diplomatske poslove u našoj zemlji obavlja Goran Živaljević, bivši zamjenik direktora BIA-e. Živaljević je nekoliko godina iste poslove obavljao u Makedoniji. Prema dokumentima makedonskih službi objavljenim u medijima, Živaljević je bio jedan od organizatora prošlogodišnjih napada u Sobranju. 

 

Uprava za bezbednost i kontraobaveštajnu aktivnost Makedonije (UMK) u svojim je dokumentima navela da je prisluškivala Živaljevića , te da su zaključili da je njegov cilj je bio „da se promoviše ruska politika i Gruevski, ali i bori protiv ulaska Makedonije u NATO“. 

 

Makedonski mediji su objavili da je Goran Živaljević bio je u Sobranju Makedonije u vrijeme upada demonstranata 27. aprila prošle godine. Tada su maskirane osobe napale prozapadnog  lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Gorana Zaeva koji je kasnije izabran za makedonskog premijera. Živaljević je nakon toga potvrdio da je bio u Sobranju službeno kako bi se uvjerio da li su neki od srpskih huligana upali u makedonski partlament. 

 

Ubrzo nakon napada u Sobranju, Živaljević je vraćen u Beograd, a potom preraspoređen u BiH.  Posljednjih dana nalazio se u Srbiji, ali je na teritoriju BiH ušao 30. septembra ove godine. Formalno obavlja poslove „prvog savjetnika u Ambasadi Srbije u BiH“. Kako je ranije objavljeno, Vlada Srbije je u maju ove godine za ambasadora  te zemlje u BiH imenovala Aleksandra Đorđevića, koji je do sredine prošle godine obavljao funkciju direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA).  

 

Đorđević je bio direktor BIA-e kada je njegov službenik Goran Živaljević učestvovao u akciji u makedonskom parlamentu. Dakle, bivši direktor BIA-e je ambasador Srbije u BiH, dok je njegov saradnik i bivši zamjenik direktora BIA-e – prvi savjetnik ambasadora. 

 

Osim Đorđevića i Živaljevića, u srbijanskoj ambasadi odnedavno je angažovan i Goran Dragović, koji je formalno savjetnik ambasadora, a obavlja poslove policijskog oficira za vezu. Dragović ima čin pukovnika u policiji Srbije, a do prije tri mjeseca bio je komandant Žandarmerije Srbije. S pozicije komandanta Žandarmerije smijenjen je 31. jula ove godine, nakon čega je imenovan za diplomatu u BiH. Na teritoriju BiH je ušao 19. septembra ove godine. 

 

Goran Dragović učestvovao je u ratnim aktivnostima na Kosovu. Paralelno s poslovima u specijalnim jedinicama, radio je na obezbjeđenju diskoteke Hotela Grand u Prištini, gdje je imao kontakte i sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

 

Nakon dolaska Aleksandra Vučića na vlast, Dragović je, prema obavještajnim inforamcijama, imao direktne veze saAndrejem Vučićem, bratom srbijanskog predsjednika. Kao šef Žandarmerije bio je u posjeti Posebnoj diviziji za operativne namjene „Deržinski“, najelitnijoj jedinici Nacionalne garde Ruske Federacije. 

 

Osim ove trojice visokopozicioniranih obavještajaca i policajaca koji su nedavno dobili diplomatski status u BiH, još najmanje sedam drugih operativaca je ušlo u našu zemlju.

 

„Iznajmili su stanove u pet gradova, gdje djeluju protiv opozicije u Republici Srpskoj“, navedeno je u dokumentu koji je u posjedu Žurnala.

 

Operativci BIA-e tako se nalaze u Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Banja Luci i Trebinju. Pod komandom trojice visokopozicioniranih obavještajaca trebali bi poduzeti sve aktivnosti kako bi Milorad Dodik ostao na vlasti. 

 

Podsjećamo, ruski predsjednik Vladimir Putin u  proteklih sedam dana sastao se sa Miloradom Dodikom i sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Prije ovih sastanaka, Vučić je optužio zapadne zemlje da se miješaju u izborni proces u BiH. No, njegovi operativci za to vrijeme djeluju na teritoriji druge države. 

 

(Žurnal) 

 

04.10.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ PREDSTAVIO "PREDSJEDNIČKU VIZIJU NAPRETKA"

KOMŠIĆ PREDSTAVIO "PREDSJEDNIČKU VIZIJU NAPRETKA": Pet vrijednosti oko kojih se moramo dogovoriti!

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da postoji pet vrijednosti oko kojih neće biti pregovora, te o kojima je svoju 'mapu puta' ponudio i u dokumentu 'Predsjednička vizija napretka'. Riječ je o suočavanju s prošloću, borbi protiv segregacije, zagovaranju jednake vrijednosti glasa svakog građanina, posvećenost ekonomskom razvoju zemlje i bezuslovnoj opredijeljenosti ka NATO integracijama.


KOMŠIĆ PREDSTAVIO 'PREDSJEDNIČKU VIZIJU NAPRETKA': Pet vrijednosti oko kojih se moramo dogovoriti!


.........................
"Prva vrijednost je prestanak negiranja ratnih zločina, te konačno ograđivanje društva i države od pojedinaca odgovornih za ratne zločine. Temelj ove vrijednosti kroz rad Predsjedništva je uvođenje jedinstvenog Kalendara sjećanja na civilne žrtve rata u Bosni i Hercegovini, skupa datuma koje će obilježavati sva tri člana Predsjedništva", kazao je Komšić.
 
"Druga vrijednost je borba protiv diskriminacije naše djece u obrazovanju. 'Dvije škole pod jednim krovom', negiranje naziva jezika te najvažnije - različiti i ekskluzivni nacionalni nastavni planovi i programi pripadaju vrijednostima prošlosti. Mehanizam borbe na ovom polju će biti Fond otvorenih škola koji će finansirati zajedničke aktivnosti i postepeno djelovanje ka integraciji ovih škola"; dodaje Komšić.
 
"Treća vrijednost je borba za jednaku vrijednost glasa. Na tom putu moramo insistirati na mehanizmima koji će onemogućiti blokade. Tu ćemo tražiti od Evropske unije da u potpunosti odbaci koncept 'konstitutivnosti naroda', te traži kao uslov integracije BiH - uvođenje principa građanskog predstavljanja na svim razinama. EU je već na tragu ovoga u svojim zahtjevima za pojašnjenja koja se tiču EU Upitnika", napominje Komšić.
 
"Četvrta vrijednost je borba za ekonomski razvoj naše zemlje. Ona uključuje iskorištavanje punog potencijala naše dijaspore kroz formiranje Investicionog fonda bh. dijaspore i Ureda za dijasporu. Također, želimo sa privatnim kompanijama i lokalnim zajednicama pripremiti platformu 'Vaša nova poslovna prilika - Investiraj u BiH' gdje ćemo u svijetu zagovarati podršku za 10 velikih projekata u lokalnim zajednicama. Također, želimo promovisati našu zemlju kao najbolju destinaciju za prenos proizvodnje i usluga", zaključuje Komšić.
 
"Peta vrijednost je osiguranje trajnog mira, sigurnosti i stabilnosti kroz zaokruženje procesa NATO integracija. Prioritet je riješiti status vojne imovine jer je to uslov za NATO i moramo stvoriti okolnosti da dobijemo pozivnicu do 2020. godine. A onda je na različitim politikama u BiH da se očituju po tome. Mi znamo gdje mi idemo", poručuje na kraju Komšić.

///////////////////////////////

ZATOČENIK HELIODROMA I DRETELJA POZVAO LOGORAŠE TZV. HERCEG-BOSNE: Glasajte za Željka Komšića

Na skupu Demokratske fronte i Prve mostarske partije u prepunom Domu Armije u Mostaru održanom u utorak autor knjige “Dretelj na vratima džehenema“ i zatočenik logora Dretelj i Heliodrom Ramiz Tiro dao je javnu podršku Željku Komšiću i pozvao sve logoraše koji su prožli kroz kazamate tzv. Herceg Bosne da svoj glas daju upravo Komšiću.


ZATOČENIK HELIODROMA I DRETELJA POZVAO LOGORAŠE TZV. HERCEG-BOSNE: Glasajte za Željka Komšića

...........................
Nakon što je Komšiću uručio knjigu “Dretelj na vratima džehenema“, Tiro se obratio prisutnim građanima, riječima: 

 
- Ovom prilikom htio bih da pozovem sve logoraše takozvane Herceg Bosne, od Prozora, Mostara, Čapljine, Stoca, Ljubuškog, bilo nas je preko 25 hiljada, da glasaju za oslobodioce, da glasaju za Zlatnog ljiljana, da glasaju za Željka Komšića. BiH pobjeđuje, poručio je Tiro popraćen velikim aplauzom i ovacijama. 
 
Ramiz Tiro inače je diplomirani inžinjer saobraćaja i predratni sudski vještak, koji je proveo je 262 dana u logorima Dretelj i Heliodrom gdje je od strane HVO-a sa hiljadama drugih logoraša pretrpio svakodnevna batinanja i sve druge metode torture te svjedočio brojnim ubistvima.  
 
U logore Dretelj i Heliodrom odveli su ga krajem juna 1993. godine pripadnici HVO-a iz njegovog stana u Mostaru u akciji etničkog čišćenja.

tiro

04.10.2018.

OVDJE VLADAJU MEFISTOVSKI MANIPULATORI LJUDSKIM MRŽNJAMA I NESREĆAMA

04.10.2018.

NITI JE SRBIJA GARANT DEYTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA NITI JE HRVATSKA NJEN JAMAC

Niti je Srbija garant Deytonskog mirovnog sporazuma niti je Hrvatska njen jamac


Niti je Srbija garant Deytonskog mirovnog sporazuma niti je Hrvatska njen jamac
.................

Želim da jasno poručim: Niti je Srbija garant Deytonskog mirovnog sporazuma niti je Hrvatska njen jamac! Srbija i Hrvatska su samo potpisnice sporazuma koje su se svojim potpisom obavezale na prekid agresije na BIH. Lažno samoprozivanje „garanta“ i „jamca“ je opasna igra kojom se kao u nekom kupoprodajnom ugovoru želi staviti srbijanska i hrvatska  hipoteka na bosansko-hercehovački suverenitet i nezavisnost.

Pojedini političari susjednih zemalja jedva dočekaju priliku da se pod plaštom zaštite nacionalnih interesa mješaju u unutrašnje odnose Bosne i Hercegovine. Vlasti Bosne i Hercegovine im to obilato omogućavaju jer u njenim državnim organima rade oni koji podupiru jednonacionalne politike susjeda. Pod plaštom zaštite nacionalnih interesa se krije nedvosmislena podrška vladajućim SNSDu i HDZ pred naredne izbore a BiH se u principu tretira kao jedno privremeno stanje u kojima se Hrvati i Srbi nalaze. HDZ nije odustao od svog cilja stvaranja trećeg entiteta a velikosrpski političari sanjaju nedosanjeni san jedne zajedničke srpske države.

Želim da jasno poručim: Niti je Srbija garant Deytonskog mirovnog sporazuma niti je Hrvatska njen jamac! Srbija i Hrvatska su samo potpisnice sporazuma koje su se svojim potpisom obavezale na prekid agresije na BIH. Lažno samoprozivanje „garanta“ i „jamca“ je opasna igra kojom se kao u nekom kupoprodajnom ugovoru želi staviti srbijanska i hrvatska hipoteka na bosansko-hercehovački suverenitet i nezavisnost.

Bih javnosti se svjesno serviraju laži i dezinformacije u režiji srbijanske i hrvatske kuhinje sa ciljem priskrbljavanja prava na otvoreno miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje. Ratne secionističke politike su u miru vješto zakamfulirane „paketima političkih projekta“  sa ciljem otvorene destabilizacije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem Općeg okvirnog sporazuma za mir, tada Savezna Republika Jugoslavija, čija je Srbija pravna nasljednica preuzela je obaveze za puno poštivanje suverene jednakosti i izbjegavanja svih aktivnosti koje bi bile usmjerene protiv nezavisnosti Bosne i Hercegovine.  Iste obaveze je preuzela i Republika Hrvatska.

To je prije nekoliko mjeseci istakao i sam OHR  reagujući na Vučićevu izjavu da je Srbija garant Daytonskog sporazuma i da na temelju toga ima pravo da se miješa u unutrašnje stvari  BiH.

Da se ni Hrvatska niti Srbija ne osvrću na ovakve reakcije primjer je nedavna izjava hrvatske predsjednice u New Yorku gdje je „zabrinuta stanjem na jugoistoku Evrope posebno istakla činjenicu  da u BiH nisu provedene nužne izmjene Izbornog zakona“.

Prisustvujući otvaranju dionice autoputa Banjaluka – Prnjavor, baš uoči izbora koji se u BiH održavaju ovog vikenda, Ministar Republike Srbije Ivica Dačić ne štedi  izljeve  secionističkih osjećanja sa svojim pajtašem iz Bakinaca Miloradom Dodikom. Dačiću je hem “neugodno dolaziti u manji bh. entitet kao strani diplomata, hem nam poručuje kako “Srbija neće sjediti skrštenih ruku ako neko pokuša uništiti RS!” Na kraju drsko nas podučava kako “svi putevi u RS-u vode u Beograd”.

Kako je istaknuto na jednoj od sesija Kruga 99 “u BiH nema demokratije zbog političkih projekata iz Srbije i Hrvatske”. Porazna je činjenica da na ovakve provokacije i otvoreno mješanje u unutrašnje stvari BiH izostaju osude i reakcije, prije svega Ministarstva inostranih poslova BiH ali i ćutanje civilnog društva susjeda. Izostanak osuda državne vlasti predstavlja indirektno odobravanje secesionističkih politika susjeda.

Otvoreno miješanje Republike Srbije i Hrvatske u unutrašnje probleme Bosne i Hercegovine se preko državnih institucija mora aktuelizirati prije svega pred međunarodnom zajednicom pod prijetnjom uvođenja  međunarodnih sankcija!

04.10.2018.

USTAŠKI SIMBOL ZAJEDNO SA AL-QAEDOM

04.10.2018.

SLUČAJ UBISTVA DžENANA MEMIĆA PREUZIMA DRŽAVNO TUŽILIŠTVO

SLUČAJ UBISTVA DŽENANA MEMIĆA PREUZIMA DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Otac Muriz tvrdi da ima nove NEOBORIVE DOKAZE

Na sastanku sa Tadić i njenim saradnicima koji već rade na formiranom predmetu u Tužilaštvu BiH, Memić ih je informirao o novim saznanjima i okolnostima vezanim za ovaj predmet.


SLUČAJ UBISTVA DŽENANA MEMIĆA PREUZIMA DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Otac Muriz tvrdi da ima nove NEOBORIVE DOKAZE

........................

Tužilaštvo BiH formirat će tim tužitelja koji će raditi na predmetu "Dženan Memić".

 

Odluku je donijela v.d. glavna tužiteljica BiH, Gordana Tadić nakon sastanka sa ocem stradalog mladića Murizom Memićem, koji je ranije zatražio prijem u Tužilaštvo BiH. Za N1 poručuje zadovoljni smo sastankom i nadamo se raspletu slučaja.

 

"Gospođa Gordana Tadić, ona će angažovati tim tužilaca koji će raditi na ovom predmetu. Oni su već uradili jedan dio posla, ali uskoro će istraga pokazati. Ja imam nove dokaze i ja ću ih uskoro predočiti tužiocima. To su neoborivi dokazi, da vidimo šta je MUP Kantona Sarajevo radio i kako je svjesno vodio istragu u krivom smjeru, a samim tim i tužioce na čelu sa Dalidom Burzić", kazao je Muriz Memić.

 

"Da li će i kada će doći do otvaranja istrage i protiv koga, to ćemo vidjeti. Sasvim sigurno, istraga i jeste put do optužnica, ali treba ostaviti vremena njima, jer koliko god mi bili upoznati sa detaljima, toliko i njima treba vremena da se upoznaju sa svim tim stvarima. Tako da je za sve to potrebno i vrijeme", dodao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

 

Na sastanku sa Tadić i njenim saradnicima koji već rade na formiranom predmetu u Tužilaštvu BiH, Memić ih je informirao o novim saznanjima i okolnostima vezanim za ovaj predmet.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89214310

Powered by Blogger.ba