Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.09.2018.

DIANA ZELENIKA TVRDI: DRAGAN ČOVIĆ PRIPREMA IZBORNU PREVARU

Diana Zelenika tvrdi i upozorava : Čović priprema izbornu prevaru


Gosti  N1 debate bili su kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda: Diana Zelenika (HDZ 1990), Jerko Ivanković – Lijanović (NS Radom za boljitak) i Boriša Falatar (Naša stranka). U emisiji su bili pozvani i Dragan Čović i Željko Komšić, ali se nisu pojavili. Čović nije želio učestvovati, dok Komšića odbija bilo kakvu TV debatu u kojoj nema i Čovića.

Kandidati su govorili o svojim planovima ukoliko dobiju priliku ući u Predsjedništvo BiH, dok je Zelenika vrlo otvoreno kazala da Dragan Čović priprema izbornu prevaru. Ona je rekla da to radi zajedno sa Milijanom Brkićem te će lažirati izbore u BiH, odnosno broj glasova za Čovića i HDZ BiH.

– Vjerojatno se uzdaju u neke druge stvari, a to je koliko čujem nekih 40.000 glasova iz dijaspore. Pri tome bi se referirala na Mega Media HR koja je jasno dala podatke o ruskom obvještajcu i sastanku sa gospodom Milijanom Brkićem i Draganom Čovićem koji očito planiraju lažirati izbore u BiH. Da ne zaboravimo i 8.764 stogodišnjaka u BiH od kojih neki kao što je gospođa Raguž iz Stoca imaju 112 godina, pardon, imala bi 112 godina da je živa. Kada zbrojite sve ove glasove, to je oko 50.000 glasova. Barem jednom od njih ne treba da se predstavljaju narodu i odgovara za ono što se radilo – poručila je Zelenika.

Jerko Ivanković – Lijanović predizbornu kampanju počeo je uz korištenje metle, poručivši da želi “pomesti aktuelnu vlast.” U večerašnjoj emisiji imao je drugi zanimljiv rekvizit – olovku – te je poručio građanima da je to njihovo najjače oružje.

– Olovka je vaše najjače oružje 7. oktobra. Mojim izborom ćemo povesti aktuelnu vlast da njihova politike ne ostane ni u ćoškovima. Njihovu politiku ćemo zamijeniti politikom etničke saradnje – kazao je.

Boriša Falatar je poručio u svom predstavljanju da ima više diplomatskog iskustva nego svi kandidati zajedno, da je radio u sedam država na tri kontinenta. U politiku je ušao prije nekoliko mjeseci jer je shvatio da BiH može bolje.

– Planiram u Predsjedništvu osnovati Fond za mlade u kome ćemo pdosticati mlade ljude i talente i tako ih podržavati – kazao je Falatar.

(Kliker.info-NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75394961

Powered by Blogger.ba