Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

27.09.2018.

SLOBODAN VASKOVIĆ PORUČIO MILORADU DODIKU: "RUKE SU TI KRVAVE, TU IZVINJENJA VIŠE NEMA

VASKOVIĆ PORUČIO DODIKU: "Ruke su ti krvave, TU IZVINJENJA VIŠE NEMA!"

Da Ti hoćeš iskreno da se izviniš, Lukač bi već bio u pritvoru; Kao i Darko Ćulum, direktor poilcije i načelnik Uprave za organizovani kriminal i organizovanje ubistava Darko Ilić!

Umjesto u pritvoru, oni i dalje upravljaju, što je najbolji dokaz koliko si neiskren - to ti je osnovna karakterna crta!


VASKOVIĆ PORUČIO DODIKU: 'Ruke su ti krvave, TU IZVINJENJA VIŠE NEMA!'

...........................

1.Sad bi ti da se izvinjavaš Davoru Dragičeviću, za kojeg si, koliko do juče,  tvrdio da ćeš ga “pomesti”?! Rekli ti vođe kampanje da bi trebalo da reteriraš, jer si se tom gnusnom, sramnom, neljudskom, prijetnjom, pokazao kao Niko i Ništa! Kao Nečovjek. Na čelu Šljama! 

 

2.Davoru Dragičeviću su Ubili Sina! Kojeg si Ti Ubijenog lažno izvrijeđao pred najširim auditorijem. 

 

3.Slagao si da je iz disfunkcionalne porodice, slagao si da je narkoman. Slagao si, javno, sve u Ubijenom Davidu. Kao i tvoj ministar policije Dragan Lukač, saučesnik u Zločinu, zasad! Lukač, kojeg vodiš sa sobom, ne bi li ga “oprao” od sveg zla koje je počinio, što je samo dokaz koliko si u njegovim šakama. I koliko si neiskren oko izvinjenja. 

 

4.Da Ti hoćeš iskreno da se izviniš, Lukač bi već bio u pritvoru; Kao i Darko Ćulum, direktor poilcije i načelnik Uprave za organizovani kriminal i organizovanje ubistava Darko Ilić! Umjesto u pritvoru, oni i dalje upravljaju, što je najbolji dokaz koliko si neiskren - to ti je osnovna karakterna crta! 

 

5Vodiš i Nedeljka Čubrilovića, koji je, po tvom nalogu, srušio parlamet, ne bi li i njega oprao: Spriječio je održavanje sjednice parlamenta o vanustavnom djelovanju institucija RS u slučaju teškog Ubistva Davida Dragičevića. Što je samo dokaz da i dalje nastavljaš da štitiš sve one koji su u funkciji sprečavanja otkrivanja Naručilaca Ubistva i Ubica Davida Dragičevića. I Čubrilović i Lukač to jesu. Na čelu Kolone! 

 

.Sad bi da se izvinjavaš?  A gdje je izvinjenje Likvidiranom Davidu, kojeg si u grobu izvrijeđao; Gdje je izvinjenje za sve uvrede, bljuvotine, gnusobe koje su tvoji sljedbenici izrekli i izriču, iz sekunde u sekundu, na račun Ubijenog Dječaka, povedeni tvojim javnim prljanjem Mrtvog Mučki Ubijenog Djeteta?! I na račun njegovog oca i majke. I sestre. I svih onih koji traže samo Istinu i Pravdu! 

 

5. Kome treba tvoje izvinjenje, kada Ti i NarkoKamarila, ugniježdena u vrhu MUP RS, sprečavate otkrivanje Naručilaca Ubistva, Ubica i saučesnika; Zajedno sa tvojim Tužiocima - zločincima Želimirom Lepirom i Daliborom Vrećom?!  Plus Miodrag Bajić, Mladen Mitrović i ostali kriminalni Šljam tvojom rukom zasađen u pravosudne institucije, koje su pretvorili u oruđe Masovnih Ubica! 

 

6. Kome treba tvoje izvinjenje nakon blasfemičnih uvreda što si ih izrekao na račun Ubijenog Davida, koje su direktan poziv na nova Ubistva. I Djece i Svih onih koji smatraju da Naručioci Ubistava i Ubice moraju odgovarati. 

 

7.Kome treba tvoje izvinjenje kada si srušio sve institucije i kada si RS doveo u stanje potpuno razrušenog subjekta - u kojem je moguće da najviši funkcioneri MUP RS JAVNO POKUŠAJU ZATAŠKATI UBISTVO, kao što su to probali 26.03. I da se nakon tog akta još nazivaju Herojima. 

 

8.Heroji ste kada Organizujete Likvidaciju i Ubijete Dijete od 21. godinu? Heroji ste kada Ubijete Davida Dragičevića? Heroji ste kada Ubijete Jedno, Dvoje, Desetero… Niste Heroji; Vi ste Monstruozne, Serijske Ubice! I nastavićete da Ubijate. 

 

9.Odlično ti znaš da su Davida ubili pripadnici policije. I zašto! Odlično ti znaš i ko je Naručio Ubistvo Davida, koliko je to plaćeno, koliko je  plaćen pres održan 26.03., da bi se javno zataškala organizovana likvidacija, ali ne smiješ pisnuti. 

 

10.Imao si mjesece da se riješiš Ubica i Naručilaca Ubistava. Nisi ih se riješio; Zaštitio si ih i Ohrabrio da nastave sa Likvidacijama. 

 

11.Ruke su ti krvave! 

 

12.  Tu izvinjenja više nema.

27.09.2018.

LIDIJA BRADARA ZAVRŠILA SJEDNICU: POBUNA DELEGATA IZ DRUGIH KLUBOVA

BRADARA ZAVRŠILA SJEDNICU: Pobuna delegata iz drugih klubova

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara zaključila je vanrednu sjednicu Doma, ali potpredsjedavajući Jasenko Tufekčić, smatrajući da je Bradara time prekršila odredbe Poslovnika, nastavio je voditi ovo zasjedanje.


BRADARA ZAVRŠILA SJEDNICU:  Pobuna delegata iz drugih klubova

....................

Sa Bradarom su izašli gotovo svi delegati Kluba Hrvata, a u parlamentarnoj sali ostali su delegati Kluba Bošnjaka, sedam delegata Kluba Srba, članovi Kluba ostalih naroda, kao i dva delegata Kluba Hrvata.

Potom je glasano o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu Federacije BiH i većinom glasova je odobren, što znači da bi trebalo da ide na ocjenu Ustavnom sudu Federacije BiH.

 

I u dijelu sjednice koji je vodila Bradara, glasano je o tom zakonu, kada ga nije odobrila većina Kluba Hrvata mada je prihvaćen u općem glasanju Doma u cjelini.

 

U oba glasanja, delegati su se izjašnjavali po proceduri vitalnog nacionalnog interesa, ali tokom Bradarinog predsjedavanja, po članu Poslovnika na kojem je instistirala ona, kao i dopredsjedavajući Drago Puzigaća.

Dvotrećinska većina delegata Bošnjaka tražils je, međutim, proceduru po drugom članu Poslovnika, pa je po njoj i glasano u dijelu sjednice kojim je predsjedavao Tufekčić.

 

Razlika između navedena dva postupka je u tome što, po jednom, zakon ne treba proslijeđivati Ustavnom sudu FBiH  odnosno njegovom Vijeću za zaštitu vitalnih interesa na ocjenu da li je ovaj zakon od vitalnog interesa ili ne, a po drugom, na kojem su insistirali Bošnjaci, može se uputiti Sudu odnosno Vijeću na takvo ocjenjivanje.

 

Po završetku postupka glasanja koji je vodio Tufekčić, on je proglasio završetak današnjeg rada Doma naroda Parlamenta FBiH.

27.09.2018.

UEFA ODLUČILA: NJEMAČKA DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA U FUDBALU (NOGOMETU) 2024. GODINE

UEFA ODLUČILA: Njemačka domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine

Njemačka je izabrana za domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine, saopštio je predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin


UEFA ODLUČILA: Njemačka domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godineMjesto održavanja prvenstva izabrano je na sjednici izvršnog komiteta UEFA u švajcarskom Nionu.

 

Pored Njemačke, na status domaćina EP 2024. pretendovala je i Turska.

 

Njemačka je po drugi put domaćin kontinentalnog prvenstva. Prvi put ga je organizovala 1988. godine.

27.09.2018.

KRAĐOM IDENTITETA DO SIGURNIH GLASOVA

27.09.2018.

DIANA ZELENIKA TVRDI: DRAGAN ČOVIĆ PRIPREMA IZBORNU PREVARU

Diana Zelenika tvrdi i upozorava : Čović priprema izbornu prevaru


Gosti  N1 debate bili su kandidati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda: Diana Zelenika (HDZ 1990), Jerko Ivanković – Lijanović (NS Radom za boljitak) i Boriša Falatar (Naša stranka). U emisiji su bili pozvani i Dragan Čović i Željko Komšić, ali se nisu pojavili. Čović nije želio učestvovati, dok Komšića odbija bilo kakvu TV debatu u kojoj nema i Čovića.

Kandidati su govorili o svojim planovima ukoliko dobiju priliku ući u Predsjedništvo BiH, dok je Zelenika vrlo otvoreno kazala da Dragan Čović priprema izbornu prevaru. Ona je rekla da to radi zajedno sa Milijanom Brkićem te će lažirati izbore u BiH, odnosno broj glasova za Čovića i HDZ BiH.

– Vjerojatno se uzdaju u neke druge stvari, a to je koliko čujem nekih 40.000 glasova iz dijaspore. Pri tome bi se referirala na Mega Media HR koja je jasno dala podatke o ruskom obvještajcu i sastanku sa gospodom Milijanom Brkićem i Draganom Čovićem koji očito planiraju lažirati izbore u BiH. Da ne zaboravimo i 8.764 stogodišnjaka u BiH od kojih neki kao što je gospođa Raguž iz Stoca imaju 112 godina, pardon, imala bi 112 godina da je živa. Kada zbrojite sve ove glasove, to je oko 50.000 glasova. Barem jednom od njih ne treba da se predstavljaju narodu i odgovara za ono što se radilo – poručila je Zelenika.

Jerko Ivanković – Lijanović predizbornu kampanju počeo je uz korištenje metle, poručivši da želi “pomesti aktuelnu vlast.” U večerašnjoj emisiji imao je drugi zanimljiv rekvizit – olovku – te je poručio građanima da je to njihovo najjače oružje.

– Olovka je vaše najjače oružje 7. oktobra. Mojim izborom ćemo povesti aktuelnu vlast da njihova politike ne ostane ni u ćoškovima. Njihovu politiku ćemo zamijeniti politikom etničke saradnje – kazao je.

Boriša Falatar je poručio u svom predstavljanju da ima više diplomatskog iskustva nego svi kandidati zajedno, da je radio u sedam država na tri kontinenta. U politiku je ušao prije nekoliko mjeseci jer je shvatio da BiH može bolje.

– Planiram u Predsjedništvu osnovati Fond za mlade u kome ćemo pdosticati mlade ljude i talente i tako ih podržavati – kazao je Falatar.

(Kliker.info-NAP)

27.09.2018.

ANALIZA OSCE-A: U BOSNI I HERCEGOVINI VIŠE OD 5.000 OSUMNJIČENIH ZA RATNE ZLOČINE

ANALIZA OSCE-a: U Bosni i Hercegovini više od 5.000 osumnjičenih za ratne zločine

„Vlasti Bosne i Hercegovine morale bi pojačati napore kako bi u dogledno vrijeme bili procesuirani svi slučajevi ratnih zločina počinjeni u toj zemlji u razdoblju od 1992. do 1995. jer mjere koje su do sada poduzete nisu dostatne, a hiljade osumnjičenika i dalje su na slobodi“, temeljni je zaljučak analize koju je provela misija OSCE-a u BiH, čiji su nalazi objavljeni danas u Sarajevu.


ANALIZA OSCE-a: U Bosni i Hercegovini više od 5.000 osumnjičenih za ratne zločine

........................

Državna strategija za procesuiranje ratnih zločina u BiH usvojena je 2008. sa smjernicama i rokovima, uključujući delegiranje slučajeva temeljem njihove složenosti državnom, odnosno tužiteljstvima na nižim razinama vlasti radi bržeg procesuiranja.

 

Prema podacima kojima raspolažu u misiji OSCE-a najmanje je 5.300 osumnjičenika za ratne zločine u BiH.

 

Strategija iz 2008. predviđala je da svi sudski postupci budu okončani do 2023., a da do kraja 2015. bude dovršen rad na najsloženijim predmetima, no to se nije dogodilo.

 

Voditelj misije OSCE-a Bruce Berton kazao je kako bi, uz pojačane napore i ako se usvoji revidirana strategija procesuiranja ratnih zločina, što je zadaća Vijeća ministara, još uvijek bilo moguće dostići krajnji rok.

 

Do kraja 2017. procesuirana su 473 predmeta ratnih zločina, uključujući tu većinu slučajeva označenih kategorijom "A", što znači da je riječ o najkompliciranijim predmetima koji se odnose na najteže ratne zločine, poput genocida i zločina protiv čovječnosti.

 

Ranije je procijenjeno kako ima oko 800 osoba koje su počinile ovakva krivična djela, a zaključno s polovinom 2018. pokrenuti su postupci protiv 560 takvih osumnjičenika.

 

Analiza koju je provela misija OSCE-a pokazala je ipak kako se u protekle dvije godine smanjuje postotak osuđujućih presuda u predmetima koje procesuira Sud BiH.

 

U 2017. tako su izrečene osuđujuće presude u tek 54 posto slučajeva dok je, primjerice, u 2014. ta stopa bila čak 89 posto.

 

Kod sudova na entitetskim razinama stanje je nešto drugačije pa je tako u Federaciji BiH stopa osuđujućih presuda prošle godine bila 76 posto, a 2014. čak 92 posto, dok je u Republici Srpskoj prošle godine izrečeno 68 posto osuđujućih presuda, dok ih je 2014. godine bilo tek 43 posto.

 

Stručnjaci OSCE-a podsjetili su kako su još 2016. date preporuke za poboljšanje rada tužiteljstava, posebno onog na državnoj razini, te drže kako su već vidljivi učinci, odnosno kako su optužnice sada kvalitetnije nego ranije.

 

(SB/Tportal/Hina) 

 

27.09.2018.

POČELO SNIMANJE FILMA ,,SPAŠAVANJE VOJNIKA MILORADA"

POČELO SNIMANJE FILMA „SPAŠAVANJE VOJNIKA MILORADA“: „Ostalo je još samo da Trump zaštiti američke interese u Šipovu, Vojkovićima i Kalinoviku“!

Komentar beogradskog političkog analitičara Željka Avramovića prenosimo u cijelosti.


POČELO SNIMANJE FILMA 'SPAŠAVANJE VOJNIKA MILORADA': 'Ostalo je još samo da Trump zaštiti američke interese u Šipovu, Vojkovićima i Kalinoviku'!


........................

Piše: ŽELJKO AVRAMOVIĆ

 

- Trump nas hvali, daje podršku Vučiću, a odmah iznad, u drugom, Milorad zapomaže da Trumpova administracija tajno radi na destabilizaciji Republike Srpske?

Na zasjedanju Generalne skupstine UN govorio je predsjednik Amerike Donald Trump.

Prateći ovih dana izjave Milorada Dodika i raznih vajnih analitičara, koje su preplavile beogradske tabloide, mnogi su sa zebnjom očekivali to obraćanje.

Trump je govorio o Siriji, Iranu, Sjevernoj Koreji, odnosima sa Kinom, Rusijom, napretku američke ekonomije. Ni jednim slovom nije spomenuo Republiku Srpsku!

Većini ljudi je laknulo, jer su ih Dodik i trabanti svakodnevno ubijeđivali da je spoljno-politički prioritet Amerike i zapada destabilizacija Republike Srpske! Po Dodiku, SAD su obezbijedile zaštitu svih globalnih interesa, ostalo je samo da zaštite američke interese u Šipovu, Vojkovićima i Kalinoviku!

A, tu se on ispriječio, kao brana, kao bedem, jer ti interesi ugrožavaju interese srpskog naroda sa zapadne strane Drine!

Na naslovnim stranama beogradske štampe, moglo se pročitati da je Trump, u neformalnom razgovoru, podržao Srbiju i rekao da su Srbi dobar narod!

To djeluje zbunjujuće, čim se pogleda. U jednom tekstu, Trump nas hvali, daje podršku Vučiću, a odmah iznad, u drugom, Milorad zapomaže, da Trumpova administracija tajno radi na destabilizaciji Republike Srpske? 

Što je još gore, prosto nema drugih obaveza, radi na podjeli srpskog naroda! Na Srbe u Srbiji, koji su dobri i Srbe u Republici Srpskoj koji su loši!

Mi smo jedan narod, gospodine predsjedniče! Nismo mi mogli birati kuda će Drina da teče! Dok Vučić uživa podršku zapada, istovremeno mora da brani Dodika od tog istog zapada!

Dok sa Sorošom mlađim svako malo prijateljski razgovara, dotle nas ubjeđjuju da taj isti Soroš, već godinama sprema razne revolucije, rušilačke demonstracije i nemire u Republici Srpskoj!

Srećom, ništa se od tih zlih slutnji nije dogodilo! Ili pripreme idu slabo, ili Soroš još nije pronašao Banja Luku, na geografskoj karti!

Srbi jesu jedan narod, ali žive u dvije države i imaju dva rukovodstva! Srbija ima veliki državni problem, statusno pitanje Kosova i očekuje od Vučića da ga riješi! Milorad Dodik ima veliki, lični problem i očekuje od Republike Srpske da ga riješi!

Priznaćete da ima razlike! Državu po definiciji, čine narod i teritorija! Svaku, izgleda osim Republike Srpske! Prosto nas danima i godinama ubjeđuju da Republiku Srpsku čine Dodik i teritorija!

Neka nam ne zamjere oni, koji će reći da je Republika Srpske samo entitet!

Otuda su Amerikanci snimili film “Spašavanje redova Rajana”, a kod nas je u toku akcija "Spašavanja redova Milorada”!

Snimanje se završava 7. oktobra! Svi s nestrpljenjem očekuju KRAJ!

27.09.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ U NEPREKIDNOM KLINČU SA DRAGANOM ČOVIĆEM: ,,PRESTANI SE GRLITI S RATNIM ZLOČINCIMA, PA ONDA PRIČAJ O..."

KOMŠIĆ U NEPREKIDNOM KLINČU SA ČOVIĆEM: „Prestani se grliti s ratnim zločincima, pa onda pričaj o...“

„... jeziku mržnje“KOMŠIĆ U NEPREKIDNOM KLINČU SA ČOVIĆEM: 'Prestani se grliti s ratnim zločincima, pa onda pričaj o...'


......................

O jeziku mržnje govori čovjek koji se grli sa presuđenim ratnim zločincima i koji ih veliča gdje god stigne i u svakoj prilici, kazao je kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić u poruci upućenoj predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću.

 

"Čovjek koji se nalazi sa one strane civilizacije i čovjek koji je međunarodni sud Ujedinjenih nacija proglasio zločinačkim nakon što je taj sud donio osuđujuću presudu zločincima koje veliča. Dobro bi bilo da Čović prvo prestane veličati presuđene ratne zločince, pa nek onda nekome djeli lekcije o jeziku mržnje", kazao je danas

predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić reagujući na navode Dragana Čovića iznesene u intervju za Deutsche Welle.

 

Komšić se osvrnuo i na optužbe za nacionalizam.

 

"Što se tiče optužbi za nacionalizam, moram reći da su to teze koje izvorno zastupaju pojedini krugovi u Sarajevu koji se očito slažu sa Čovićem. Nije im problem Čović nego ja. Kada mi kažemo da je izraz mržnje veličanje zločinaca, onda nama kažu da smo mi isto što i Čović, da je isto osuđivati zločine i veličati ih, da je isto pokloniti se žrtvama u Grabovici, te grliti se sa Darijom Koridićem i veličati Slobodana Prljaka..Od Čovića me to ne iznenađuje, ali jeste od ovih drugih koji povlače nemoguću paralelelu između to dvoje. Međutim to ide njima na čast", rekao je Komšić.

Dodao je da je Čović taj koji Hrvate plaši Hrvatima.

 

"Jedini koji strahuje od Hrvata jeste Čović, i jedini koji plaši Hrvatima jeste on. Čović je taj koji se boji Hrvata koji nisu kao on, Hrvata koji ne veličaju ratne zločince. Za njega su takvi Hrvati, izdajnici, i on je taj koji svoje birače plaši Hrvatima", rekao je Komšić.

 

(NAP)

27.09.2018.

POVJESNIČAR IVO GOLDSTEIN: ŽELEĆI OSTVARITI SHIZOFRENI SAN O HERCEG-BOSNI, TUĐMAN SE NIJE USTEZAO URADITI BILO ŠTA

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88932940

Powered by Blogger.ba