Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

16.09.2018.

OTKRIVENA TAJNA IGRA HDZ-A" "NA IZBORIMA GLASAJU MRTVI, REGISTRACIJA POŠTOM IZ HRVATSKE JE ČISTI INŽINJERING"

OTKRIVENA TAJNA IGRA HDZ-a: "Na izborima glasaju mrtvi, registracija poštom iz Hrvatske je čisti inžinjering"

"Nemojte misliti da ne znamo šta se dešava i šta spremaju oni koji žele da se sačuvaju na vlasti. Mi šutjeti nećemo", poručio je Jerlagić.


OTKRIVENA TAJNA IGRA HDZ-a: 'Na izborima glasaju mrtvi, registracija poštom iz Hrvatske je čisti inžinjering' - 1Kandidat za člana Predsjedništva BiH Amer Jerlagić je danas pozvao Ambasadu Republike Hrvatske da odmah reaguje na izvaninstitucionalno sadejstvo dva HDZ-a (Hrvatske i BiH) i miješanje u izborni proces.

 

"HDZ radi registraciju fiktivnih lica, na izborima glasaju mrtvi, registracija poštom iz Hrvatske je čisti inžinjering", dodaje Jerlagić.

 

"Nemojte misliti da ne znamo šta se dešava i šta spremaju oni koji žele da se sačuvaju na vlasti. Mi šutjeti nećemo", poručio je Jerlagić.

 

Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, također upozorava da sve više podataka upućuje na direktno miješanje hrvatskog državnog aparata u izbore u BiH. 

"Dogovor HDZ Hrvatske i HDZ BiH upućuje na malverzacije oko glasača putem pošte, ugroženosti ličnih podataka građana, a već se sprema i veliki transfer glasača na sam dan izbora", kazao je na skupu u Tešnju kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

"Riječ je o direktnom stranom uticaju na izborni proces, izbornom inžinjeringu i skandalu koji sigurno dovodi u pitanje stvarnost podrške koju će HDZ imati u BiH, ma kolika ista bila rezultatski", zaključio je Komšić.

16.09.2018.

UMIROVLJENI VLADIKA ATANASIJE: "MILORAD DODIK JE LUD, MNOGO LUPA, ŠEŠELJ JE NOTARNA LUDA, BRUKA HERCEGOVINE, ON JE RODIO IZDAJICU ALEKSANDRA VUČIĆA

UMIROVLJENI VLADIKA ATANASIJE: "Dodik je lud, MNOGO LUPA, Šešelj je notorna luda, bruka Hercegovine, on je rodio izdajicu Vučića..."(VIDEO)

Pa on lupa! On samo lupa... Da ne može Srbija da apsorbuje Šiptare... On je lud! Sa ovim izjavama Dodik se svrstao sa Vučićem. Ako je država, al' nema države... Njima će Sandžak da nastavi otcjepljenje, kako rade. Jedino mu je dobro što se drži Jevreja i Rusa, Dodik, inače lupa.


UMIROVLJENI VLADIKA ATANASIJE: 'Dodik je lud, MNOGO LUPA, Šešelj je notorna luda, bruka Hercegovine, on je rodio izdajicu Vučića...'(VIDEO)


.................

Umirovljeni vladika Atanasije Jeftić dao je svoj sud o nekima od najpoznatijih srpskih političara i aktuelnih lidera u Srbiji i Republici Srpskoj, ali i o patrijarhu Irineju. Nije ih štedio!

 

- Ovaj patrijarh nije moj patrijarh, on je Vučićev! Sad se popravio patrijarh. On je navijao za Vučića izdajicu, da je to bila sramota! Srbi na Kosovu, znate šta kažu!? Ovaj predsjednik nije moj predsjednik, ovaj patrijarh nije moj patrijarh!

 

Na opasku da za Srbe nije dobro da se dijele, vladika je imao odgovor:

 

- I za Miloševića je Brana Crnčević govorio: Da idemo svi za njim, da se ne delimo. E 'oćemo da se delimo, da se vidi ko je šta! Vi svi Srbi idete za Vučićem kao ludaci, to je izdajica neviđeni!

Vladiku su pitali i šta misli o Hercegovcima Vojislavu Šešelju, Vuku Draškoviću.

 

- Glavna srpska luda to je Vuk, i Šešelj! Šešelj je notorna luda, on je rodio Nikolića i Vučića! To je prva luda bila! On je govorio za mene da sam izdajnik i papski plaćenik!

 

Ni za bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, vladika Atanasije nije imao lijepe riječi.

- Tadić, komunjara bio i ost'o!

 

Na pitanje šta misli o Dodiku, Atanasije je kazao:

 

- Kojeg? Pa on lupa! On samo lupa... Da ne može Srbija da apsorbuje Šiptare... On je lud! Sa ovim izjavama Dodik se svrstao sa Vučićem. Ako je država, al' nema države... Njima će Sandžak da nastavi otcjepljenje, kako rade. Jedino mu je dobro što se drži Jevreja i Rusa, Dodik, inače lupa.

 

SB/Istinito

16.09.2018.

KAKO ZAŠTITITI DJECU OD NASILJA?

16.09.2018.

ZAŠTO SE MILORAD DODIK NE OSUĐUJE DA ŽRTVUJE KRIVCE ZA SMRT DAVIDA...

16.09.2018.

OLIVER FRLJIĆ, REDITELJ NA 'SLUŽBENOM PUTU'

16.09.2018.

DENIS BEĆIROVIĆ O POSJETI LAVROVA: ,,MILORAD DODIK IMA KOMPLEKS NIŽE VRIJEDNOSTI I STALNU ŽELJU ZA SLUGANSTVOM"

BEĆIROVIĆ O POSJETI LAVROVA: „Dodik ima kompleks niže vrijednosti i stalnu želje za sluganstvom“

Povodom planirane posjete Sergeja Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Bosni i Hercegovini, Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pozvao je državne institucije da se ozbiljnije posvete ovom pitanju i da javnost informiraju o svim detaljima posjete...


BEĆIROVIĆ O POSJETI LAVROVA: 'Dodik ima kompleks niže vrijednosti i stalnu želje za sluganstvom'


...........................

„Krajnje je neozbiljno da su državne institucije Bosne i Hercegovine jednom čelniku unutrašnje administrativne podjedinice Bosne i Hercegovine, predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS, prepustile ulogu glasnogovornika događaja koji su u isključivoj nadležnosti države Bosne i Hercegovine.

 

To je antiustavno i antidejtonsko ponašanje i mora biti hitno zaustavljeno. Ne mogu se pitanja od državnog značaja prepustiti na volju jednom nižem činovniku kojem se čak prepušta i da umjesto državnih organa javnosti saopštava da Lavrov prolongira datum dolaska.

 

Dosadašnji najveći diplomatski domet Dodika u državi Bosni i Hercegovini je dočekivanje ruskih motorista, kvazi pjesnika i upravitelja nepriznatih odmetnutih teritorija“, rekao je Bećirović i dodao:
 
„Državni organi Bosne i Hercegovine moraju voditi glavnu riječ u posjeti važnog gosta kakav je ministar vanjskih poslova Ruske Federacije.

 

Očekujem od Predsjedništva BiH i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka da detaljno informiraju javnost o prirodi posjete, pitanjima koja će biti razmatrana na bilateralnoj razini i očekivanim ishodima.

 

Ambasada Ruske Federacije bi se također trebala oglasiti i dati službeno obrazloženje odgode, kako različiti kvazidržavnici željni predizborne medijske pažnje ne bi zloupotrebljavali ovaj važan bilateralni susret za samopromociju.
 
„Što se Milorada Dodika tiče, kada već pokazuje državničke ambicije u Bosni i Hercegovini i želju da bude član Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, trebao bi ozbiljno poraditi na rješavanju problema kompleksa niže vrijednosti i stalne želje za sluganstvom tuđim državama i njihovim rukovodstvima“, zaključio je Bećirović.

 

(Vijesti.ba)  

16.09.2018.

JAVNA TRIBINA BOŠNJAČKIH INTELEKTUALACA: "PRESUĐENI GENOCID U SREBRENICI JE DOVOLJAN PRAVNI OSNOV ZA UKIDANJE ENTITETA RS-A"!

JAVNA TRIBINA BOŠNJAČKIH INTELEKTUALACA: "Presuđeni GENOCID u Srebrenici je dovoljan pravni osnov za UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE"!

Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca i nosilac liste za državni parlament ispred Stranke za BiH je istakao na da nakon što je 24. februara 2007 godine najveća sudska instanca na planeti Internacionalni sud pravde u Hagu svojom formulacijom da su vojska i policija Republike Srpske osmislile i izvršile genocid u Srebrenici Republika Srpska postala pravno potpuno osporiva kategorija.JAVNA TRIBINA BOŠNJAČKIH INTELEKTUALACA: 'Presuđeni GENOCID u Srebrenici je dovoljan pravni osnov za UKIDANJE REPUBLIKE SRPSKE'!

........................

Akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca i nosilac liste za državni parlament ispred Stranke za BiH je istakao na da nakon što je 24. februara 2007 godine najveća sudska instanca na planeti Internacionalni sud pravde u Hagu svojom formulacijom da su vojska i policija Republike Srpske osmislile i izvršile genocid u Srebrenici Republika Srpska postala pravno potpuno osporiva kategorija.

 

U Dejtonu se znalo za Srebrenicu ali nije bilo presude. Danas imamo presudu protiv Republike Srpske čije institucije vojska i policija su izvršile genocid ali ta presuda je za sada mrtvo slovo na papiru jer se ne preduzima ništa da se ona izvrši. A nama se u Bosni i Hercegovini nastoji nametnuti priča da je RS trajna kategorija jer je ustanovljena Dejtonskim ugovorom. 

 

Jedan od velikih moralnih autoriteta Simon Vizental je rekao da je navikavanje žrtve na posljedice genocida  također genocid. U tom smislu je i navikavanje Bošnjaka na RS  kao na ustavnu kategoriju također genocid. Svaki međunarodni ugovor podliježe osporavanju i poništenju ako postoje pravni razlozi za to a oni su sadržani u Bečkoj konvencija o pravu međunarodnih ugovora.

U tom smislu najznačajnija je odredba koja se tiče ius cogens norme (IUS COGENS norma u prvom redu podrazumijeva zabranu genocida). 
 
 U članu 53 Bečke konvencije stoji sljedeće:

Ugovori koji su suprotni imperativnoj normi općega međunarodnog prava (“ius cogens”)   
 
Ništav je svaki ugovor koji je u trenutku sklapanja suprotan imperativnoj normi općega međunarodnog prava. U svrhe ove Konvencije, imperativna norma općega međunarodnog prava je norma što ju je prihvatila i priznala čitava međunarodna zajednica država kao normu od koje nije dopušteno nikakvo odstupanje i koja se može izmijeniti samo novom normom općega međunarodnog prava iste prirode. 

 

Iz ovoga vidimo, istakao je akademik Suad Kurtćehajić, da je samom presudom za genocid protiv RS ova tvorevina kao i  Dejtonski sporazum u cijelosti potpuno doveden u pitanje te da je ovom presudom presuđeno Republici Srpskoj. Postavlja se pitanje kako onda i danas živimo prema Dejtonu i sa RS. Pa razlog je istakao je akademik Kurtćehajić jer ova presuda nikada od 2007 godine nije izvršena. Nikada se nikome država Bosna i Hercegovina nije obratila za izvršenje ove presude i ukidanje tvorevine RSKoja je odgovorna za genocid.

 

Imajući u vidu da su Ujedinjene nacije stvorile Internacionalni sud u Hagu 1945 godine one bi trebale biti adresa za ukidanje tvorevine kojoj je presuđen genocid.

 

Također treba znati da je  BiH priznata u aprilu 1992 i primljena u UN 22. maja 1992 iste godine, te da bi poništenjen Dejtonskog ugovora nestali entiteti koji postoje isključivo zahvaljujući Dentonu.  BiH bi ostala neupitna.

 

Naši državni organi zbog blokade koja postoji u sistemu odlučivanja nisu u mogućnosti da se po ovom pitanju obrate UN ali  brojne nevladine organizacije uključujući žrtve genocida poput majki  Srebrenice jesu i da zahtijevaju da se sve ono što je stvoreno na genocidu a to je i Republika Srpska ukine.Također se i političke stranke koje su na vlasti i imaju legitimitet građana mogu obratiti Ujedinjenim nacijama i njenim predstavnicima da se riješi ova šizofrena situacija oko  RS i ukine njeno postojanje.

 

Akademik Suad Kurtćehajić je također istakao da dok proces ukidanja Republike Srpske bude trajao treba otići u Strazburg i u prvom redu ukinuti naziv Republika Srpska jer se on protivi Evropskoj konvenciji i njenim protokolima te ne može naziv biti po jednom entitetu u državi u kojoj su i Bošnjaci i Srbi i Hrvati ravnopravni kako na cijelom njenom prostoru tako i u okviru entiteta. 

 

Moderator tribine  Džebrail Bajramović, magistar međunarodnog prava i kandidat (3) za Parlament Federacije BiH ispred Stranke za BiH je posebno istakao da se u prvom redu treba obratiti Ujedinjenim Nacijama da se uvede privremena mjera izuzeća Srebrenice iz pravne jurisdikcije Republike Srpske jer je pravno i moralno potpuno neodrživo i nenormalno da Bošnjaci iz Srebrenice nad kojima je počinjen presuđeni  genocid kao najstrašniji zločin žive u okviru tvorevine odgovorne za genocid. Bilo bi to kao da ste nakon Drugog svjetskog rata dali Jevreje na upravu Hitlerovim nasljednicima. U tom smislu treba upoznati sve zemlje i svakog službenika Ujedinjenih  nacija sa ovim činjenicama. 

 

Ako ne zbog Bošnjaka kao žrtve genocida svijet će morati da reaguje radi sebe jer se ne smije dozvoliti loša poruka svijetu koju čine političari iz Republike Srpske poput Dodika da se može učiniti genocid a potom ići na njegovo negiranje i na kraju još izaći sa zahtjevom za osamostaljnjem tvorevine koja je odgovorna za genocid. To bi bio sumrak civilizacije i novi početak borbe za opstanak istakao je magistar prava Džebrail Bajramović.

 

 

 

(SB / Fena)

16.09.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ ODBRUSIO ALEKSANDRU VUČIĆU: "ZBOG ČEGA VAS TOLIKO BRINE MOJA EVENTUALNA POBJEDA NAD VAŠIM FAVORITOM KOJI VELIČA NDH"!?

KOMŠIĆ ODBRUSIO VUČIĆU:"Zbog čega vas toliko brine moja eventualna pobjeda nad vašim favoritom koji veliča NDH"!?

Povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji već drugi put u posljednjih nekoliko dana izražava zabrinutost eventualnom izbornom pobjedom Željka Komšića za mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se lider DF-a.KOMŠIĆ ODBRUSIO VUČIĆU:'Zbog čega vas toliko brine moja eventualna pobjeda nad vašim favoritom koji veliča NDH'!?

.......................
...........

"Prije svega želim napomenuti gospodinu Vučiću da ću ja, ukoliko budem izabran, biti izabran glasovima građana Bosne i Hercegovine, a ne kako to Vučić kaže, nekom etničkom većinom, lijepeći glasačima etikete na čelo", rekao je Komšić

 
Međutim, nije jasno, dodaje Komšić, zbog čega Vučić posljednjih dana izražava toliku bojazan mojim eventulanim izborom.
 
"Zbog čega Vas toliko gospodine Vučiću zabrinjava moja eventualna pobjeda na izborima na mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine? Pa ne veličam ja ustašku NDH-a kao Vaš prijatelj  Dragan. Nije moja stranka pravila spiskove za progon Srba u Mostaru, u zadnjem ratu, nego stranka Vašeg favorita Dragana. Ne zabranjujem ja jednokopravnost Srba u Mostaru i Hercegovačko - neretvanskom kantonu nego stranka Vašeg favorita od čije pobjede ne strahujete. Znači li to gospodine Vučiću da je Vama na mjestu člana Predsjedništva draže vidjeti one koji veličaju ustaštvo, one koji su se "proslavili" izgonom Srba i one što i danas smatraju da Srbi trebaju biti građani drugog reda", rekao je Komšić.

 

Podsjećamo, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, zamjerio je danas dvojici kandidata za Predsjedništvo BiH, što su rekli da vole Sandžak i da je to isto kao kada Vučić kaže da voli Republiku Srpsku.

 

Vučić je naveo da su ta dva kandidata Bošnjak i Hrvat, i da će obojica imati bošnjačku podršku, ne navodeći njihova imena. 

 

Vučić je rekao da će jedan biti izabran vjerovatno za hrvatskog člana Predsjedništva BiH zato što je Hrvat rodom, iako ga neće izabrati najvjerovatnije, kako je vidio po istraživanjima, Hrvati, već Bošnjaci.

 

"Ali, to je po njihovom ustavu i to je u redu, da se ne mešam u to. A drugi je Bošnjak", rekao je Vučić.

 

16.09.2018.

HOĆE LI MILORADU DODIKU BITI ZABRANJENO UČEŠĆE NA IZBORIMA U BiH...

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940479

Powered by Blogger.ba