Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

10.09.2018.

I NIKOLA ŠPIRIĆ STAVLJEN NA AMERIČKU CRNU LISTU

10.09.2018.

RON DžONSON O BALKANU

10.09.2018.

LICEMJERNA POLITIKA BRISELA: ZAŠTO EU NE ŽELI KRITIKOVATI ALEKSANDRA VUČIĆA ZBOG VELIČANJA SLOBODANA MILOŠEVIĆA?

LICEMJERNA POLITIKA BRISELA: Zašto EU ne želi kritikovati Vučiča zbog veličanja Slobodana Miloševića?

Nakons skandalozne izjave Aleksandra Vučića, zagrebački Jutarnji list je tokom jučerašnjeg dana poslao upit predstavnicima EU s pitanje što misle o izjavama Aleksandra Vučića da je “Slobodan Milošević imao dobre namjere, ali nije dobro shvatio situaciju u svijetu”. I je li to teška provokacija Miloševićevim žrtvama na Kosovu, i što EU misli o napadima Vučića na one koji su Miloševića i srpske generale izručili Haagu, s obzirom da je suradnja s Haagom bila obveza koju je EU nametnula?


LICEMJERNA POLITIKA BRISELA: Zašto EU ne želi kritikovati Vučiča zbog veličanja Slobodana Miloševića? - 1

..........................

Navečer su dobili sljedeći odgovor od Maje Kocijančić, glasnogovornice EU za pitanja proširenja i vanjske politike:

 

-Iako mi ne komentiramo komentare, činjenice su dobro poznate. Dopustite da spomenem samo neke: Milošević je bio optužen za ratne zločine i za zločine protiv čovječanstva u Međunarodnom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, i Međunarodni sud pravde je zaključio da nije spriječio genocid u BiH. On je također bio na listi sankcija Europske unije. Dakle ovo dobro pojašnjava naš stav. Mi smo rekli nekoliko puta da se mora izbjegavati huškačka retorika. Treba nam stvarna privrženost, mudrost i mirnoća da bi dijalog Beograda i Prištine napredovao, i da bi dvije strane išle naprijed na europskom putu”.

 

Dakle, osim spomena općepoznatih činjenica iz EU, nema jasne osude veličanja Slobodana Miloševića kao važnog lidera. Suradnja Srbije sa Haškim sudom je bila i ostala uvjet. EU nije reagirala ni na činjenicu da u Srbijanskoj skupštini mandat zastupnika obnaša Vojislav Šešelj i nakon osude za ratne zločine od strane Haškog suda. I nakon što su predstavnici međunarodnih mehanizama, koji su preuzeli ulogu od Haškog suda, jasno ocjenili da Srbija ne surađuje u potpunosti s tim sudom, iz EU ne samo da nije bilo nikakve osude - već je Srbiji dopušteno da otvara nova poglavlja. Za to vrijeme Vučić ne samo da ne osigurava suradnju, već optužuje one koji su surađivali sa Haškim sudom u prošlosti.

10.09.2018.

TAČI : VELIČANJE DžELATA NE IDE SA PORUKAMA MIRA

10.09.2018.

DUHOVNI TRAGOVI : FRANJEVCI I SUFIJE - ČUVARI DUŠE BOSNE

10.09.2018.

ŠEFIK DžAFEROVIĆ : "SRAMNO JE DA ALEKSANDAR VUČIĆ VELIČA SLOBODANA MILOŠEVIĆA"

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT SDA, ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: "Sramno je Vučićevo veličanje Miloševića"

Aleksandar Vučić je današnjim skandaloznim govorom u Kosovskoj Mitrovici još jednom pokazao da je još uvijek privržen velikosrpskoj ideji, u čijoj je realizaciji i sam učestvovao kao dio Miloševićevog režima. Jer, samo tako se mogu tumačiti njegove današnje poruke, u kojima, između ostalog, Miloševića naziva “velikim srpskim liderom čije namjere su svakako bile najbolje”, izjavio je predsjenički kandidat SDA, Šefik Džaferović.


PREDSJEDNIČKI KANDIDAT SDA, ŠEFIK DŽAFEROVIĆ: 'Sramno je Vučićevo veličanje Miloševića'

..............................

Džafervić kaže kako je cijeli civilizirani svijet prepoznao Miloševića kao oličenje najvećeg zla koje je zadesilo ove prostore.  Sramno je da predsjednik Srbije žali zbog “neuspjeha” Miloševićeve zločinačke politike. Sramno je da Vučić najboljim namjerama smatra  genocid u Srebrenici, stotine masovnih grobnica, koncentracione logore, desetine hiljada silovanih žena, stotine hiljada nevino ubijenih ljudi, milione prognanih, spaljena sela, uništene gradove. smatra Džaferović.

 

Džaferović navodi da nisu Srbi ginuli za Sarajevo, kako to tvrdi Vučić, nego su Sarajevo i Sarajlije ubijali Miloševićevi, Karadžićevi i Mladićevi vojnici u ime velikosrpske ideje.  Jednako tako ubijano je, protjerivano i mučeno, nesrpsko stanovništvo diljem Bosne i Hercegovine i diljem regiona.

 

Žali li to Vučić što rezultati Miloševićeve zločinačke politike nisu bili još krvaviji, naveo je Džeferović.

 

-Ovakvim veličanjem Miloševićeve zločinačke politike, Vučić neće nikada promijeniti ni sebe, ni Srbiju, niti će donijeti išta dobro bilo kome u regionu. Ako zaista želi, kao što to tvrdi, evropsku Srbiju i stabilnost na Balkanu, Vučić treba da se u potpunosti odrekne Miloševićeve politike i prestane da žali za njom, smatra Džaferović.

10.09.2018.

TOMIĆEV KRIST IZ NAZARETA JE USTAŠA

10.09.2018.

TKO JE UBOJICA?

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940452

Powered by Blogger.ba