Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.09.2018.

UNHCR: "HRVATSKI POLICAJCI SU PRETUKLI 700 MIGRANATA"!

UNHCR OBJAVIO ŠOKANTAN IZVJEŠTAJ: "Hrvatski policijaci su pretukli 700 migranata"!

Pripadnici hrvatske policije u prvih osam mjeseci ove godine pretukli su 700 migranata koji su iz Bosne i Hercegovine ilegalno ušli u Hrvatsku. Osim što su ih tukli, uzimali su im imovinu. Osim toga, hrvatski su policajci oko 2500 migranata koji su ilegalno ušli u Hrvatsku prisilno vratili u Bosnu i Hercegovinu. Stoji to u najnovijem izvještaju UNHCR-a o migrantima “Put očajnika”.


UNHCR OBJAVIO ŠOKANTAN IZVJEŠTAJ: 'Hrvatski  policijaci su pretukli 700 migranata'! - 1
.........................

U izvještaju se navode oštre kritike hrvatske vlasti zbog njenog ponašanja prema ilegalnim migrantima.

 

Slične pa i potpuno identične ocjene ponašanja hrvatske policije prema migrantima nedavno je objavio i britanski list Guardian, koji je u reportaži iz Bihaća i Velike Kladuše citirao riječi migranata koji su optužili hrvatsku policiju da ih tuče, krade im lične  stvari i nasilno ih vraća u BiH.

 

U izvještaju UNHCR-a također se navodi da su hrvatske vlasti onemogućile oko 1100 migranata, među kojima oko stotinu djece, u podnošenju zahtjeva za azilom u Hrvatskoj. U izvještaju se takođernavodi se i da se 12 migranata utopilo pri pokušaju prelaska hrvatsko-slovenske granice.

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković u razgovoru za Die Welt prije nekoliko dana odbacio je kritike da hrvatska policija nasilno zaustavlja migrante na granici.

 

"Hrvatska policija provodi nacionalno i europsko zakonodavstvo i pravila, uključujući šengenski zakonik i dablinsku uredbu", rekao je Plenković i istaknuo važnost hrvatske uloge u zaštiti najduže vanjske evropske granice. 

 

"To je od velike važnosti kako bi se spriječilo ponavljanje nekontroliranih migracija kao 2015. i nezakonite migracije na novim rutama", rekao je Plenković njemačkom listu.

05.09.2018.

SUKOB BIVŠIH BORACA I POLICIJE U SARAJEVU

05.09.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ DEMASKIRAO PLENKOVIĆA I ČOVIĆA: "HRVATSKA NOVCEM KOJEG JE UKRALA OD NAS OTVARA KONZULATE PO BiH1"

KOMŠIĆ DEMASKIRAO PLENKOVIĆA I ČOVIĆA: "Hrvatska novcem kojeg je ukrala od nas otvara konzulate po BiH!"

Otvaranje konzulata nije toliko problematično. Problem leži u tome što se ti konzulati otvaraju sredstvima koja su "stečena" pljačkom građana Bosne i Hercegovine - poručio je Komšić.


KOMŠIĆ DEMASKIRAO PLENKOVIĆA I ČOVIĆA: 'Hrvatska novcem kojeg je ukrala od nas otvara konzulate po BiH!'

Republika Hrvatska otvara konzulate po Bosni i Hercegovinu uz pratnju Dragana Čovića. Međutim, niko ne pita čijim to novcem Hrvatska otvara konzulate po Bosni i Hercegovini? Ja ću otvoreno reći; našim novcem, novcem građana Bosne i Hercegovine, kazao je danas lider DF-a Željko Komšić. 

"Nedaleko od Livna u kojem se danas otvara konzulat, koristeći vodu iz akumulacije Buškog jezera Hrvatska elektroprivreda godišnje proizvede ogromne količine električne energije što joj donese nezakonite, čiste dobiti od minimalno 70 miliona maraka. Hrvatska to radi potpuno nezakonito bez sporazuma sa Bosnom i Hercegovinom, a po "dozovoli" njene ugašene paratvorevine tzv. Herceg Bosne", naveo je Komšić.

Pozivam predstavnike vlasti Republike Hrvatske da prestanu sa bahaćenjem i pljačkom Bosne i Hercegovine. Otvaranje konzulata nije toliko problematično. Problem leži u tome što se ti konzulati otvaraju sredstvima koja su "stečena" pljačkom građana Bosne i Hercegovine - poručio je Komšić.

 

"Kada mi kažemo da morate prestati sa pljačkom, da morate vratiti imovinu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, vi kažete da mi ne želimo dobre prijateljske odnose. Kada mi kažemo da prestanete sa korištenjem resursa Bosne i Hercegovine, vi kažete da mi ne želimo dobre prijateljske odnose. Postavlja se pitanje, šta se onda podrazumijeva pod dobrim prijateljskim odnosima? To da nas vi pljačkate a da mi šutimo? Ako kažemo da to tako ne može, onda smo mi ti koji kvare dobrosusjedske odnose", naglasio je Komšić.

 

Dodao je da takav odnos Republike Hrvatske upravo šteti Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

 

"Neće gospodo otvaranje vaših konzulata u Bosni i Hercegovini Hrvate zadržati u ovoj zemlji. Na ovaj pljačkaški način kreirate ambijent besperspektivnosti ove države i njenih građana uključujući i Hrvate. Da je sreće, ona politika koja sebe u Bosni i Hercegovini voli nazivati hrvatskom, usprotivila bi se pomenutom pljačkanju, što nije slučaj, nego naprotiv, politika HDZ-a BiH je saučesnik u pljačkanju države Bosne i Hercegovine i njenih građana", zaključio je Komšić.

 

Dodao je da Hrvatska ne poštuje međunarodno priznate granice Bosne i Hercegovine, samim time što bez ikakve prethodne saglasnosti koristi, tačnije nekažnjivo pljačka resurse Bosne i Hercegovine, u čemu joj podršku daje prekogranična kriminalna organizacija HDZ BiH.

05.09.2018.

TRAŽI SE HITAN ODGOVOR OD LUKAČA: "ZAŠTO JE ENTITET RS-a IZDAO PASOŠ SINU NASERA KELJMENDIJA"

TRAŽI SE HITAN ODGOVOR OD LUKAČA: "Čime su to pripadnici najvećeg narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da izda pasoš sinu Nasera Keljmendija"

Savez za pobjedu traži od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori: - Ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Keljmendija, Elvisu Keljmendiju kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem.


TRAŽI SE HITAN ODGOVOR OD LUKAČA: 'Čime su to pripadnici najvećeg narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da izda pasoš sinu Nasera Keljmendija' - 1

.........................
- Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili Republiku Srpsku da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici?

Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon?

Sada je jasno da pravljenje slučaja ''Pacoli'' nije ništa drugo do prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi. Dok se javnost zabavlja Pacolijem, MUP Republike Srpske regionalne kriminalce i vođe narko-kartela tretira kao počasne građanine, dijeleći im putne isprave i nudeći im utočište", kaže se u saopštenju Saveza za pobjeda.

Sin Nasera Keljmendija Elvir zahvalan predsjedniku Republike Srpske na dobijanju pasoša BiH, koji mu je izdat u MUP-u Republike Srpske u Zvorniku.

Savez za pobjedu traži od ministra Dragana Lukača da se konačno pojavi u javnosti i odgovori kako je Elvis Keljmendi dobio pasoš, ali i da građanima da sve odgovore u vezi pokušaja ubistva novinara Vlada Kovačevića.
05.09.2018.

MOŽE LI SE NJEMAČKA IZBORITI S RASTUĆIM NACIONALIZMOM?

05.09.2018.

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO BiH SA HRVATSKOM: JEDNO PITANJE I DVA ODGOVORA

05.09.2018.

MINISTAR SIGURNOSTI DRAGAN MEKTIĆ NAKON NEUSPJEHA SMJENE: BIJEDNE INICIJATIVE SNSD-a ZA SMJENU ME NE INTERESUJU, MILORAD DODIK JE OBIČNI MIŠ

Mektić nakon neuspjele smjene : Bijedne inicijative SNSD-a za smjenu me ne interesuju, Dodik je obični miš

Mektić je rekao novinarima da od njega nikada niko neće napraviti čovjeka koji se ne bori protiv kriminala i korupcije.
Građanima je poručio da 7. oktobar treba biti dan kada će se raščistiti s dosadšnjom praksom, jer u zatvoru moraju završiti oni koji su građane doveli u ovakvo stanje.

“Mene što se tiče, oni neka podnose inicijative svaki dan, jer to me apsolutno ne interesuje. Ja sam takav čovjek i to je moje opredjeljenje. Nikakva njihova bijedna inicijativa ne može me natjerati da drugačije mislim, a posebno da šutim”, kazao je Mektić.

Istakao je da je došao trenutak da građani napokon kažu kako im je dosta SNSD-ove diktatorske vlasti koja je počela da ubija svoje vlastite građane i ušutkuje novinare. Kako kaže, narod će poslije izbora morati progledati.

Na pitanje novinara o izjavi predsjednika Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca koji je kazao kako su njegovu smjenu spriječile probosanske stranke, Mektić je kazao da u najvišem zakonodavnom tijelu BiH sjede predstavnici svih naroda.

“Hrvati koji su glasali za to nisu ljudi? Samo su ljudi iz SNSD-a ovdje ljudi. To je maliciozno i segregacijski. To je kontinuitet njihove politike”, rekao je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH ušao je i u verbalni sukob s novinarkom RTRS-a koja ga je pitala o prisluškivanju predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika. Novinarki je poručio da je PSBiH zadužena za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH i da on nema nikakve veze s tim.

“Što to pitanje niste postavili Staši Košarcu? Taj filozof i demagog treba da rješava taj problem. Nisam ja kriv zbog njegove tjelesne neraspoređenosti i što čovjek ne zna kad sjedi, kad stoji. Ja neću liječiti njegove komplekse”, kazao je Mektić.

Novinarku RTRS-a nazvao je tendencioznom navodeći da je Košarac na svu sreću manjina u srpskom narodu, na što je novinarka RTRS-a Mektiću kazala: “Vidjet ćete u oktobru”.

“Šta hoćete reći kao novinarka RTRS-a? Vi morate biti realni i treba vam biti svejedno ko će pobjediti, ali doći će na red i RTRS. Šta treba, da vas ostavimo tako onesviješćene”, rekao je Mektić.

Dodiku je poručio da on neće određivati ko će doći u BiH, jer on nema te ustavne nadležnosti. Kako kaže, Dodik dovodi ljude s kojim misli napraviti stanje haosa.

“Dodik je obični miš. Da je hrabar bio bi ovdje za vrijeme rata i ne bi švercao naftom i cigaretama. Hrabar je samo kada treba da blebeće”, zaključio je Mektić.

(Kliker.info-Klix)
05.09.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ : SRETAN SAM ŠTO SAM NA ISTOJ STRANI SA HEROJIMA OPKOLJENOG MOSTARA

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940493

Powered by Blogger.ba