Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

17.08.2018.

KEMAL KURSPAHIĆ: ISTORIJA PO NARUDžBI

17.08.2018.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ, DIREKTAN KAO I OBIČNO: ,,MILORAD DODIK SVOJOM POLITIKOM DOVODI U OPASNOST MILIONE LJUDI, ŽRTVUJUĆI SVE OKO SEBE..."

ČEDA JOVANOVIĆ, DIREKTAN KAO I OBIČNO: „Dodik svojom politikom dovodi u opasnost milione ljudi, žrtvujući sve oko sebe...“

„Ohrabren ruskom podrškom, koja ne bira sredstva da Srbe još jednom iskoristi za svoj sukob sa Zapadom, Dodik vodi politiku konflikta i pored toga što je jasno da se neće dozvoliti nova nestabilnost u Bosni i Hercegovini i promjena statusa Republike Srpske, jer bi to bio uvod u novi rat, ovaj put fatalan za sve“


ČEDA JOVANOVIĆ, DIREKTAN KAO I OBIČNO: 'Dodik svojom politikom dovodi u opasnost milione ljudi, žrtvujući sve oko sebe...'
.............................

„Bosna i Hercegovina postaje talac Milorada Dodika, koji svojom neodgovornom politikom dovodi u opasnost milione ljudi, donoseći odluke vodeći se isključivo ličnim, sebičnim interesima, žrtvujući sve oko sebe i stavljajući u prvi plan svoj izborni rezultat koji očekuje u oktobru“, smatra predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović. 

 

„Srebrenica, kao simbol patnje - u kojoj je na sraman način, u genocidu koji je izvršen, preko 8.000 Bošnjaka izgubilo svoje živote - zloupotrebljena je u Narodnoj skupštini Republike Srpske samo da bi Dodik i vladajuće partije svoj patriotizam dokazivali negirajući podatke iz izvještaja Komisije, iza čijih su rezultata nekada i sami stajali.

 

Fatalnost srpskog nacionalizma najbolje se pokazuje na primjeru Milorada Dodika, koji je, od čovjeka koji je tvrdio da je u Srebrenici počinjen genocid i da je potrebno da se uhapse Mladić i Karadžić, postao neko ko negira sve to.

 

U trenucima kada politika tog nacionalizma doživljava krah na Kosovu, to se kompenzuje na drugoj strani, preko Dodika, ali griješe oni koji ga danas podržavaju, jer će cijenu njegove politike, po običaju, platiti Srbija i njeni građani.

 

Nije Bošnjacima i svijetu potrebna nekakva deklaracija Milorada Dodika, koja bi potvrdila da se u Srbrenici desio genocid, već su potrebni lideri koji su svjesni koliki je i kakav zločin počinjen tamo i da je to rađeno u ime te nacionalističke politike.

 

Ohrabren ruskom podrškom, koja ne bira sredstva da Srbe još jednom iskoristi za svoj sukob sa Zapadom, Dodik vodi politiku konflikta i pored toga što je jasno da se neće dozvoliti nova nestabilnost u Bosni i Hercegovini i promjena statusa Republike Srpske, jer bi to bio uvod u novi rat, ovaj put fatalan za sve.

Umjesto ovakve politike, državama Balkana je potreban mir. Mir u Bosni i Hercegovini, kao i prevazilaženje problema Kosova, uz zajedničku podršku Makedoniji u ideji da se putem referenduma opredijeli za svoju budućnost - ključne su stvari poslije kojih će cijeli region moći da razmišlja o evropskoj budućnosti“, poručeno je iz LDP-a.

 

(NAP)

17.08.2018.

NENAD ČANAK: DEVASTIRAO MILORADA DODIKA: "SRAM VAS BILO, UKALJALI STE IME ČITAVOG JEDNOG NARODA..."!

NENAD ČANAK NA TWITTERU DEVASTIRAO DODIKA: "Jao, patrioti SRBSKI, kako vas boli reč GENOCID; Sram vas bilo, UKALJALI STE ime čitavog jednog naroda..."!

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritizirao Narodnu skupštinu Republike Srpske zbog ukidanja izvještaja o genocidu u Srebrenici


Nenad Čanak
.............................

"Ukidanje izvještaja o Srebrenici u skupštini RS je užasno negiranje genocida i vodi u novo zlo. A sve 'srpske' stranke su to podržale, čak i one koje su učestvovale u pisanju toga izvještaja. Sram vas bilo, ime čitavog jednog kroz historiju časnog naroda ste još jednom ukaljali", napisao je Čanak na Twitteru.

 


"Jao, patriJoti srBski... Kako vas boli riječ genocid... a ne bole vas vezani pa pobijeni zarobljenici?... Sjetili ste se sada Zuroffa... A kada je protestovao što je u Novom Sadu podignut spomenik antisemiti i ubici Jaši Tomiću, nigde vas nije bilo. Po sto puta sram da vas bude", napisao je Čanak.

 

 

 

17.08.2018.

KO ŠALJE DJECU IZ BiH NA RUSKU VOJNU OBUKU U SRBIJU?

REAKCIJA DF-a: „Ko šalje djecu iz BiH na rusku vojnu obuku u Srbiju?“

„Porazna je činjenica da ogroman broj djece u Bosni i Hercegovini u svom životu nikada nije prešao entitetsku liniju, da djeca iz Banja Luke nikada nisu bila u Sarajevu, ili da djeca iz Sarajeva nikada nisu bila u Banja Luci...“


REAKCIJA DF-a: 'Ko šalje djecu iz BiH na rusku vojnu obuku u Srbiju?'

...............................

Televizija "Russia Today" objavila je video o tzv. Vojno - patriotskom kampu na Zlatiboru (Srbija), u okviru kojeg tridesetak mladih osoba, među kojima su uglavnom maloljetnici, između ostalog uče da rukuju noževima i vatrenim oružjem.

 

Nakon objavljenog snimka reagovala je Demokratska fronta, iz koje pitaju ko to šalje djecu iz BiH na vojnu obuku u Srbiju.

 

„Izvjesni Arsen Đurić, zamjenik predsjednika opštine Čajetina javno kaže da učesnici kampa dolaze iz Republike Srpske (BiH). S tim u vezi, nadležnim institucijama postavljamo pitanje: Ko šalje djecu iz Bosne i Hercegovine u ruske vojne kampove u Srbiji, gdje ih vojnim vještinama uče sudionici oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, a vjerovatno i ratni zločinci koji su harali, palili i po BiH.

 

Porazna je činjenica da ogroman broj djece u Bosni i Hercegovini u svom životu nikada nije prešao entitetsku liniju, da djeca iz Banja Luke nikada nisu bila u Sarajevu, ili da djeca iz Sarajeva nikada nisu bila u Banja Luci, a sada imamo činjenicu da se djeca odvode u ruske militarističke kampove kako bi se učila "vrijednostima" onih koji su u našu zemlju dolazili nepozvani da je spale i sruše!

 

Zbog toga zahtjevamo od institucija da hitno reaguju i da spriječe daljnu manipulaciju i indoktrinaciju djece radikalnim ratnohuškačkim metodama.

 

Očito je da pojedine države koje se predstavljaju prijateljima BiH i koje, navodno, podržavaju njen dejtonski ustroj, poput Rusije, imaju namjeru, pod krinkom "patriotizma kod najmlađih "proizvesti osjećaj netrpeljivosti drugog i drugačijeg, kako bi sutra bili iskorišteni u njihove sumnjive ciljeve“, navodi se u reakciji DF-a. 

 

(NAP)

17.08.2018.

ULASKOM DODIKA I ČOVIĆA U PREDSJEDNIŠTVO 2/3 BH. DIPLOMATIJE BI RADILO PROTIV BiH

PORUKA SA MOSTARSKE VEČERE: Ulaskom Dodika i Čovića u Predsjedništvo 2/3 bh.diplomatije bi radilo protiv BiH

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u preksinoć Mostaru radnu večeru s hrvatskim diplomatima, članovima diplomatskog kora iz BiH diljem Evrope i svijeta, saopćeno je iz HDZ-a BiH


PORUKA SA MOSTARSKE VEČERE: Ulaskom Dodika i Čovića u Predsjedništvo 2/3 bh.diplomatije bi radilo protiv BiH

............................

Na prvi pogled u mostarskm okupljanju članova diplomatskog kora Bosne i Hercegovine, hrvatske nacionalnosti, a koje se naziva hrvatskim diplomatama, iako oni zvanično predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, nema ništa sporno. Međutim činjenica je da okupljanje dolazi u jeku predizborne kampanje pred nadolazaće izbore. Stoga se postavlja pitanje, može li se govoriti o zloupotrebi bosanskohercegovačke diplomatije, odnosno institucija Bosne i Hercegovine u svrhu predizborne kampanje kandidata HDZ-a za člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

 

Osim što Dragan Čović bosanskohercegovačku diplomatiju ovim okupljanjem dijeli po nacionalnoj osnovi, te pokušava poslati poruku o formiranju paradiplomatskih tijela, što je već najavljeno formiranjem zajedničkih predstavništva ekskluzivno hrvatskih kantona u Briselu, evidentno je da dobar dio tih diplomata, da li iz političke neopreznosti ili ne, svojevoljno pristaje da bude više reprezent interesa jedne političke partije a manje reprezent interesa  države Bosne i Hercegovine.

 

Obzirom da je dio te diplomatije najblaže rečeno otuđen od zastupanja interesa Bosne i Hercegovine, a iskustvo pokazuje da su dojučernjašnji "hrvatski" diplomati nominalno u službi Bosne i Hercegovine, preko noći postali diplomati Republike Hrvatske, koji su se snažno angažovali u lobiranju izmjena Izbornog zakona upravo po želji Dragana Čovića, obzirom da je dio te diplomatije mobilisan u propagiranju interesa jedne političke stranke čiji se politički ciljevi počesto apsolutno podudaraju sa interesima zvaničnog Zagreba, koji u posljednje dvije godine vodi diplomatski, obaviještajni i medijski teror nad Bosnom i Hercegovinom, obzirom na sve to postojavlja se opravdano pitanje kakva je uopće sudbina bh. diplomatije, odnosno kakva je sudbina one države čiji većinski dio diplomatskog kora u najmanju ruku ne radi u njenom interesu.

 

Logičko pitanje koje se s tim u vezi postavlja jeste šta će se desiti ukolik nakon 7.oktobra ove godine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine nađe koalicija Čović - Dodik koja nimalo nije naklonjena Bosni i Hercegovini kao državi?

 

Faktički, postoji vrlo izvjesna mogućnost da će dvije trećine nominalno bosanskohercegovačke diplomatije direktno raditi protiv interesa države Bosne i Hercegovine. Pojednostavljeno rečeno, to bi moglo značiti da će u Vašingtonu, Briselu, Londonu, Berlinu, Moskvi i Ankari, po omjeru snaga, sjediti upravo onakvi bosanskohercegovački Čovićevi i Dodikovi diplomati koji neće uraditi ništa u interesu Bosne i Hercegovine a uraditi će aspolutno sve što mogu protiv interesa Bosne i Hercegovine kao države.

 

Drugi scenarijo je ovakav; ukoliko u trci za članove Predsjedništva BiH, pobijedi probosanski orijentisan član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, i probosanski  kandidat za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Bosna i Hercegovina barem neće imati dvije trećine svoje diplomatije koja će direktno raditi protiv interesa države BiH i na njenom rušenju, nego dvije trećine bosanskohercegovačke diplomatije koja će raditi u interesu Bosne i Hercegovine i u interesu opstojnosti Bosne i Hercegovine kao države.

 

U vremenu geostrateških preslagivanja i u vremenu kada država Bosna i Hercegovina mora očuvati svoje strateško savezništvo sa svjetskim centrima moći, osobito Vašingotnom, Berlinom, Briselom, Lonodom i Ankarom, ta razlika je od izutetnog značaja.

 

(N.H./Vijesti.ba)

 

 

17.08.2018.

SRAMOTNA GODIŠNJICA - HELIODROM

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
<< 08/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61929762

Powered by Blogger.ba