Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

31.07.2018.

JERLAGIĆ UZVRATIO DRAGANU ČOVIĆU: "VAŠIM RATNIM CILJEVIMA JE PRESUĐENO U HAGU"!

JERLAGIĆ UZVRATIO ČOVIĆU: "Vašim ratnim ciljevima je presuđeno u Hagu"!

Priča oko izgradnje Pelješkog mosta izaziva veliku pažnju BH javnosti i političkih stranaka u posljednjih nekoliko godina. Posebno su učestale reakcije i stavovi ovih dana kada se najavljuje početak njegove gradnje, navode iz SBIH.

.........................
JERLAGIĆ UZVRATIO ČOVIĆU: 'Vašim ratnim ciljevima je presuđeno u Hagu'!

...........................

Cijelo saopćenje u nastavku:

 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu nikada nije bila protiv gradnje velikih infrastrukturnih projekata. Javnosti su dobro poznati naši projekti u oblasti energetike koji su srušeni iz čisto političkih razloga.

 

Međutim, mi smo predlagali da se umjesto Pelješkog mosta gradi tunel koji bi spojio dijelove hrvatske teritorije.

 

To bi svakako bila pet puta jeftinija varijanta, a Bosna i Hercegovina bi imala otvoren pristup moru. Neke evropske države su također povezane izgradnjom podvodnih tunela.

 

Nažalost, HDZ BiH sva nastojanja i službene reakcije državnih institucija Bosne i Hercegovine i nekih političkih stranaka danas naziva željom bošnjaka za ostvarenjem ratnih ciljeva.

 

Gospodo iz HDZ-a BiH,  kada već hoćete da govorite o ratnim ciljevima, Stranka za Bosnu i Hercegovinu vas podsjeća na paratvorevinu Herceg Bosnu, na Heliodrom, Stolac i etnička čišćenja koja ste provodili, što potvrđuje Presuda Međunarodnog suda u Hagu za udruženi zločinački poduhvat.

 

Gospodo iz HDZ-a BiH vi i danas u parlamentima svih nivoa svako zakonito rješenje gledate kroz prizmu očuvanja krhotina tzv. Herceg Bosne što usporava razvoj i demokratizaciju naše države.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949714

Powered by Blogger.ba