Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.07.2018.

BANJALUČANI NA TRGU GLASNO IZVIŽDALI MILORADA DODIKA

BANJALUČANI NA TRGU GLASNO IZVIŽDALI DODIKA: Iz mase se začulo “'ajmo, pozdrav za šefa” nakon čega su otkucavali tik-tak, tik-tak…

Ne možete prevrtati kosti mog mrtvog djeteta. Pravda za Davida! Pravda za svu našu djecu. Ostajemo ovdje. Milorade, idemo do kraja – poručio je Davor.

...........................
BANJALUČANI NA TRGU GLASNO IZVIŽDALI DODIKA: Iz mase se začulo ''ajmo, pozdrav za šefa' nakon čega su otkucavali tik-tak, tik-tak…
.............................

Banjalučani su se po 127. put okupili na centralnom gradskom trgu tražeći istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

Davidov otac Davor je ponovio da je saučesništvo veći zločin od ubistva.

-Šta hoće Davor? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek upali svijeću, slavi slavu i veseli se. To je rekao Milorad Dodik – rekao je Davor, uz povike Banjalučana “uuuuaaaaa”.

 

Pitao je ko je sazvao konferenciju za medije MUP 26. marta, i ko je to naredio.

 

-Znamo mi dobro, znaš i ti. I Tužilaštvo ti je problem, vidjećemo kako će raditi. Ne sporimo vašu djecu, a vi samo naprijed. Ne možete prevrtati kosti mog mrtvog djeteta. Pravda za Davida! Pravda za svu našu djecu. Ostajemo ovdje. Milorade, idemo do kraja – poručio je Davor.

alt

 

 Davidova majka je rekla da botovi pitaju šta će ona na Trgu.

 

-Niko bez para ne radi, osim nas ovdje. Ja sam tu iz ljubavi prema svom djetetu, a vi ste tu kao podrška nama. Kada bi se pogledalo ko su organizacije koje nas napadaju, mogli biste im naći ono što nisu meni i Davoru našli. Interesuje me šta je to moje dijete uradilo da su ga morali zvjerski ubiti. Drago mi je da se boje i njega mrtvog. Vjerujem da mrze dan kada su ga vidjeli, da su dobili ćušku od šefa što su ga dirali. Nisu znali kuda će ovo da ode. Njih treba pustiti, sami se ukopavaju. Gade mi se. U petak sam dala izjavu Tužilaštvu. Čekamo da vidimo da li će nešto da urade. Nemamo kome da damo dokaze, uništiše sve. Pogledajte moje dijete, te oči, to lice. Možete li da zamislite, ono što ja svaki dan zamišljam, kako ga muče i ubijaju – rekla je majka čiji je govor natjerao suze na lice prisutnim.

 

Članovi grupe su pročitali “Davidovu molitvu” i upitali se šta je u njoj bogohulno, kako tvrde botovi.

Aplauz je izazvala jedna preslatka djevojčica koja je recitovala jednu od pjesama pokojnog Davida.

Naravno, na kraju skupa svi su podigli pesnice uz pjesmu “Klinac u getu”.

 

Davor je dodao: “Lopovi, David nije lopov. Narkomani, David nije narkoman. Zapamti da Ti nisi RS nego ovaj narod koji ovdje stoji.”

 

Iz mase se začulo “ajmo, pozdrav za šefa” nakon čega su otkucavali tik-tak, tik-tak…

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949866

Powered by Blogger.ba