Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

30.07.2018.

U TUŽILAŠTVU BiH NE POSTOJI STRUČNJAK ZA GOVOR MRŽNJE I PODSTREKIVANJE NA GENOCID, ALI ZATO IMAJU STRUČNJACI ZA SASLUŠAVANJE LJUDI, KOJI DAJU OTPOR, SVIMA ONIMA KOJI CJEPAJU BiH

U TUŽILAŠTVU BiH NE POSTOJI STRUČNJAK ZA GOVOR MRŽNJE I PODSTREKIVANJE NA GENOCID: Tražili međunarodnu pomoć!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je međunarodnu pravnu pomoć u istrazi o tvitu SNSD-ovca Rajka Vasića, u kojem se prijeti novim genocidom u Bosni i Hercegovini.


..............................
U TUŽILAŠTVU BiH NE POSTOJI STRUČNJAK ZA GOVOR MRŽNJE I PODSTREKIVANJE NA GENOCID: Tražili međunarodnu pomoć!
.........................

Podsjetimo, Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji generalni sekretar ove stranke, objavio je uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula na društvenoj mreži Twitter poruku sljedećeg sadržaja: "Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku".

 

Od tada do danas, državno Tužilaštvo "vrši provjere", analizira, prevrće, istražuje i pretražuje spomenuti Vasićev tvit, a sve sa ciljem da se utvrdi da li navedenih 12 riječi kojima je Rajko "uzburkao javnost", kako se to popularno kaže, spadaju u govor mržnje kao krivično djelo.

 

- Poštovana, Tužilaštvo BiH u ovom predmetu provodi istražne radnje, radi utvrđivanja određenih činjenica i putem međunarodne pravne pomoći – odgovorili su nam prošle sedmice iz Tužilaštva na naš ponovljeni upit da li je Tužilaštvo BiH izdalo nalog SIPA-i za saslušanje Rajka Vasića i ako jeste, kada bi on trebao biti saslušan.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I dok su u Tužilaštvu evidentno zaključili da slučaj "Tviteraš Vasić" prevazilazi njihove stručne kompetencije, te da je neophodno potražiti i mišljenje međunarodnih pravnih eksperata, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) saslušava one koji su na Vasićev fašistički ispad odgovorili na društvenim mrežama – poput političara Emira Suljagića i bivše novinarke, a sadašnje političarke Sanele Prašović-Gadžo…

A kako ne bi bilo monotono dok traje sveobuhvatna istraga Tužilaštva, Rajko u međuvremenu svakodnevno "zabavlja" javnost novim objavama na Twitteru, kao što možete vidjeti:

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949808

Powered by Blogger.ba