Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

29.07.2018.

OVAJ TEKST TREBA DA PROČITA NACI-FAŠISTA, ŠOVINISTA I NAJVEĆI RAZBIJAĆ BiH I JEDINSVA, MULTIETIČNOSTI I ČOVJEK KOJI SVAKOGA DANA STVARA MRŽNJU MEDJU NARODIMA I SVE VIŠE ŠIRI RAT U BiH, SAMO DA BI OPSTAO NA VLASTI'Autor: Daniel Toljaga

Objavljeno: 12. October 2015.
Daniel TOLJAGA: Nacionalni identitet današnjih bosanskih Srba, odnosno bosanskih Hrvata se formira veoma kasno, tek polovinom 19. stoljeća, kada se Bošnjaci pravoslavne, odnosno, katoličke vjeroispovijesti, a pod znatnim lobiranjem srbijanskih i hrvatskih političkih misionara, odrođuju od bošnjačkog nacionalnog korpusa i na temelju zajedničke vjeroispovijesti počinju nacionalno identifikovati sa susjednim pravoslavnim Srbima, odnosno katoličkim Hrvatima. Tijekom austro-ugarskog perioda, Kallayev pokušaj očvršćivanja jedinstvene bošnjačke nacije bio je osuđen na propast, iz razloga što je proces identifikacije pravoslavaca sa srbima, i katolika sa hrvatima, bio daleko odmakao, pa tako i nije mogao uspjeti, jer su integracioni impulsi dolazili od okupatora – Austro-Ugarske, a ne iznutra. Poslije njegove smrti zabranjen je i bosanski jezik, 1907. godine, mada je rječnik bosanskog jezika skoro 200 godina stariji od prvog rječnika srpskog jezika.

29.07.2018.

ŽUSTRA REAKCIJA GRAĐANSKOG SAVEZA: "MILORAD DODIK JE GENOCIDNI PSIHOPATA KOJEG ĆE SE MORATI ZAUSTAVITI SILOM!"

ŽUSTRA REAKCIJA GRAĐANSKOG SAVEZA: "Dodik je genocidni psihopata kojeg će se morati zaustaviti silom!"

Građanski savez (GS) želi ovim putem saopćiti bosanskohercegovačkoj javnosti da nema nikakve sumnje da u liku Milorada Dodika imamo posla sa genocidnim psihopatom koji se sprema ponoviti klanje sa početka devedesetih godina prošlog vijeka.

....................
ŽUSTRA REAKCIJA GRAĐANSKOG SAVEZA: 'Dodik je genocidni psihopata kojeg će se morati zaustaviti silom!' - 1
.............................

Građanski savez navodi u reakciji da Izjava koju je dao srbijanskoj agenciji Telegraf  ne ostavlja sumnje da Dodik građane islamske vjeroispovijesti u BiH smatra podljudima kojima je pravu mjeru uzeo između ostalih Velibor Ostojić igrajući nogomet sa njihovim odsječenim glavama.

 

"Zbog javnosti prenosimo cijelu izjavu:
 
„Јoš kada su Kotromanići vladali ovim prostorom, koji su bili Srbi, naravno ovi kasniji pripadnici islama, prebezi iz pravoslavne i katoličke vere, sada su odjednom postali muslimani, islamisti i tražili su svoj identitet. Borili su se kroz vekove i nikad ga nisu ostvarili, pa ga nemaju ni danas.“
 
-Pored toga što pokazuje spremnost da ponovi Ostojićevu praksu, Dodik je očito spreman i većinu Srba u Bosni i Hercegovini povesti autostradom pakla s koje nikome ko živi u BiH, bez obzira da li je riječ o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili Ostalima neće biti povratka. Njegova spremnost da žrtvuje mir da bi ostao na vlasti garantuje ponavljanje genocida, zločina protiv čovječnosti i nasilja u usporedbi s kojim će devedesete izgledati kao Diznilend, navodi se u rekaciji GS-a.
 
Građanski savez navodi kako će Dodik "na kraju biti najveći i jedino problem onih koji za njega budu glasali".

 

-Građani Republike Srpske trebaju prije Opštih izbora u oktobru da razmisle da li žele glasajući za Dodika da šalju sinove u rovove i imaju li sinova za rovove uopšte. Jer, samo u rovovima mogu završiti idući za Dodikom, poručili su iz GS-a.
 
Na kraju se navodi da GS želi ovim putem pozvati SDA koja u potpunosti kontroliše aparat represije da konačno shvati ozbiljno Dodikove najave novog genocida i opremi i naoruža policijske i druge formacije kako Federacije BiH, tako i BiH.

 

-Ako nas recentna istorija uči nečemu onda je to da se genocidni manijaci kao što su Radovan Karadžić i Dodik mogu zaistaviti samo silom. Niko nam neće pomoći kada Dodik sa svojim saveznikom Draganom Čovićem krene u provedbu genocidnog Plana B, ako ne pomognemo sami sebi. Pred nama je izbor da ili postanemo nova Andaluzija ili da jednom zauvijek sklonimo mač genocida iznad naših glava, navodi se u žustro sročenim saopćenju Građanskog saveza.

29.07.2018.

ZAŠTO JE VOJISLAV ŠEŠELJ NEDODIRLJIV?

29.07.2018.

PREDRAG BLAGOVČANIN : VRANICA - RATNI ZLOČIN U RATU, PRAVOSUDNI U MIRU

29.07.2018.

DRAGAN BURSAĆ : DR. ESO SADIKOVIĆ, ČOVJEK KOJI JE APLAUZOM ISPRAĆEN U SMRT

29.07.2018.

FRANJO HABULIN: ISTINA ĆE UVIJEK OSTATI ISTINA

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89214313

Powered by Blogger.ba