Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

28.07.2018.

U BANJALUCI OSVANUO GRAFIT: "MILORADE, DAVIDA TI NEĆEMO OPROSTITI, U ZATVORU ĆEŠ KOSTI OSTAVITI"

U BANJOJ LUCI OSVANUO GRAFIT: "Milorade, Davida ti nećemo oprostiti, u zatvoru ćeš kosti ostaviti"

Nakon jučerašnjeg skandaloznog istupa Milorada Dodika, u kojem je sasuo niz optužbi i uvreda na račun oca brutalno ubijenog Davida Dragičevića, u Banjoj Luci je osvanuo grafit s jasnom porukom predsjedniku RS-a.

......................
U BANJOJ LUCI OSVANUO GRAFIT: 'Milorade, Davida ti nećemo oprostiti, u zatvoru ćeš kosti ostaviti' - 1
................................

Od Milorada Dodika već smo navikli slušati najgore moguće uvrede, optužbe i nedostatak elementarnih civilizacijskih i ljudskih obzira i komunikacija. Ipak, i oni najjačeg želuca teško da su mogli ostati ravnodušni na silne uvrede i optužbe koje je jučer izgovorio na račun Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida koji već mjesecima nastoji saznati istinu o počiniocima brutalnog premlaćivanja i ubistva svog sina. Prvi čovjek Srpske u svojim pogrdama išao je toliko daleko da je gubitak djeteta omalovažio rekavši da se Davoru Dragičeviću krsna slava nije ugasila jer, kako kaže ima još djece. 

Nakon ovog sramnog istupa, u Banjoj Luci je jutros je osvanuo grafit s jasnom porukom za predsjednika RS-a:

 

"Milorade, mogao si malo manje krasti i varati, narod bi ti možda i oprostio, Davida ti nećemo oprostiti, zato ćeš u zatvoru kosti ostaviti". 

alt


Autor grafita je organizacija Revolt iz Banja Luke koja na svojoj Facebook stranici poručuje:

"Jutros u 5:10 smo doživjeli ono o čemu maštamo već godinama. Obični građani prilaze, pružaju ruku, podržavaju. Na dojavu iz prvog kruga obezbjeđenja da dolazi policijski Daster nismo reagovali. Komandir ekipe iz istog je digao palac i rekao "MOMCI, NE ODUSTAJTE", i produžio dalje. Na dobrom smo putu, udaramo dalje, nema stajanja".

alt

Demonstranti u Banjoj Luci koji traže istinu o ubistvu njihovog sugrađanina Davida Dragičevića izričiti su u svojoj namjeri –  u svojoj borbi ići će do kraja.  Dogledna budućnost će pokazati da li će taj kraj podrazumijevati i kraj vladavine, očigledno sve nervoznijeg, Milorada Dodika. 

 

 

(S.B.)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88960306

Powered by Blogger.ba