Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

28.07.2018.

STAŠA ZAJOVIĆ: NE VJERUJEM DA ĆE SMJENITI VJERICU RADETU

28.07.2018.

ADAM ŠUKALO UVJEREN: "MILORAD DODIK BROJI POSLJEDNJE DANE NA VLAST"!

ADAM ŠUKALO UVJEREN: "Dodik broji posljednje dane na vlasti"!

Jako sam zadovoljan što je Dragan Lukač pokazao kako me se plaši i da ne preza da na najdirektniji način zloupotrebljava MUP Republike Srpske da se obračunava sa mnom, rekao je u intervjuu za Vijesti.ba poslanik PDP-a u NSRS Adam Šukalo.

...........................

ADAM ŠUKALO UVJEREN: 'Dodik broji posljednje dane na vlasti'!
.............................

 Na društvenim mrežama najavili ste da ćete uskoro otvoriti temu imovine prvih 40 razbojnika koji su zajedno sa Miloradom Dodikom vodili nasilnu revoluciju i nasilno preuzimanje vlasti 1998. godine u Republici Srpskoj. Možete li nam pojasniti o čemu se tu tačno radi?
 
ŠUKALO
: Svakodnevno smo svjedoci da - ko god se pobuni protiv režima u Republici Srpskoj - proglašava se kao organizator obojene revolucije. Zaista je došlo vrijeme da na pravi način podsjetimo građane da je Milorad Dodik zajedno sa Biljanom Plavšić i grupom poslušnika 1998. godine izvršio pravu nasilnu revoluciju, i to uz pomoć stranaca i njihove vojne sile u BiH.
 
Ta grupa poslušnika je nakon tog državnog udara nagrađena stanovima, zemljištem i unosnim poslovima sa državom. Njih 40 imaju danas milionsku imovinu i predstavljaju se kao moćnici.
 
Karakteriše ih bahato ponašanje i to da Republiku Srpsku doživljavaju kao plijen. Zato su oni razbojnici koje hitno treba pohapsiti, a enormnu imovinu oduzeti i vratiti na upravljanje Republici Srpskoj na korist i interes njenih građana.
 
Kako komentarišete Dodikov zahtjev za održavanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj će biti razmatran Izvještaj Komisije o događajima u Srebrenici 1995. godine? Vi tvrdite da Dodik ponovnim otvaranjem ovog pitanja ima novi pakleni plan - uvesti ratno stanje uoči oktobarskih izbora.
 
ŠUKALO
: Dodik broji posljednje dane na vlasti. On to osjeti, iako ga njegovi savjetnici svakodnevno obmanjuju da će ponovo uspjeti pokrasti izbore i pobijediti. Zato je odlučio da zajedno sa svojim starim jaranom za krizne situacije Bakirom Izetbegovićem uvede i u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH vanrednu situaciju. Za ovu priliku je izabrao Izvještaj o Srebrenici. 
 
Želi da izazove osjećaj ratne psihoze i da na taj način zajedno sa Bakirom uvede rat iz 90-tih kao glavnu temu. Zato, poručujem: „Milorade, Bakire odbijte! Nosite se dovraga sa tim temama, rat je završen prije više od 20 godina! Pustite nas da živimo, radimo i stvaramo ovu predivnu zemlju ljepšom i bogatijom za sve njene građane."
 
MUP RS nedavno je protiv Vas i još jedne osobe Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio izvještaj zbog sumnje da ste počinili krivično djelo zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja. Kako se odvija taj slučaj? Smatrate li da se to na neki način može povezati sa Vašim verbalnim sukobom s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačom?
 
ŠUKALO
: Jako sam zadovoljan što je Dragan Lukač pokazao da me se plaši i da ne preza da na najdirektniji način zloupotrebljava MUP Republike Srpske da se obračunava sa mnom.
 
U procesnom smislu taj slučaj i predmet ne postoje, jer nadležno tužilaštvo nije izdalo bilo kakvu naredbu o sprovođenju istrage protiv mene. U suštinskim smislu to je toliko nestručan i nepismen izvještaj koji je napisan protiv mene u kojem me sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja koji ja nisam ni obavljao jer sam samo bio u radnom odnosu u Kulturnom centru Gradiška u periodu od 2013. do 2014 godine.
 
Zato sam jako zadovoljan, jer ovo može završiti krivičnom odgovornošću Lukača i njegovih saradnika za zloupotrebu službenog polažaja u kontekstu obračuna sa političkim protivnicima. Zna Dragan Lukač u kolikom je on kriminalu, zato se i plaši mene, jer zna šta ga čeka kad otvorimo njegovu protivzakonitu ulogu u slučaju ubistva Davida Dragičevića!
 
Kako biste, sa pozicije poslanika u Narodnoj skupštini RS, ocijenili rad najviših institucija RS u protekle četiri godine - Vlade RS i predsjednika RS?
 
ŠUKALO
: Prava ocjena rada ove najvažnije tri institucije se vidjela u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Predsjednik, ministar policije i predsjednik NSRS su se stavili u funkciju opstruisanja istrage i kriminalizacije žrtve. U drugom koraku su krenuli da se brutalno obračunavaju sa ocem Davorom Dragičevićem, a u trećem najavljuju da će i represivno krenuti na Davora i na trg.
 
Izgubili su živce i očekivati je sve. Imam jednu poruku za sve njih koji su privatizovali institucije i misle da su oni Republika Srpska: „Samo krenite, polomićete i zube i i čeljusti“.
 
Plate u Republici Srpskoj povećane su u prosjeku za 30 KM. Kako danas žive građani RS?
 
ŠUKALO
: Ono po čemu će ova vlast ostati upamćena je samo činjenica da su sistemskom korupcijom uništili privredno-finasijski sistem Republike Srpske i nikakvih 30 KM povećanja plata ne može to popraviti niti ublažiti.
 
Njihova decenijska vladavina ostaviće posljedice idućih 50 godina na ekonomiju Republike Srpske, zato ih treba upisati u istorijske udžbenike kao najveće štetočine.
28.07.2018.

SLOBODAN VASKOVIĆ : "BANJALUČKI ARKAN JE DODIKOV SESTRIĆ VICO ZELJKOVIĆ"

VASKOVIĆ DIGAO NA NOGE BANJALUKU: “Banjalučki Arkan je DODIKOV SESTRIĆ Vico Zeljković; Pitanja za Moćnu Mamu: Ko je potezao pištolj u..."!?

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

.........................
VASKOVIĆ DIGAO NA NOGE BANJALUKU: 'Banjalučki Arkan je DODIKOV SESTRIĆ Vico Zeljković; Pitanja za Moćnu Mamu: Ko je potezao pištolj u...'!?

................................

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ    

 

 

 “Banjalučki Arkan” je Vico Zeljković, sestrić Milorada Dodika. Vico Zeljković je sin Dodikove sestre Bogdane i Spasana Zeljkovića. Zovu ga “Banjalučki Arkan” po njegovom izričitom naređenju. Suvlasnik je nekoliko firmi, između ostalih i kluba “Drama”, smještenog u najstrožem centru Banjaluke. 

 

U “Drami” se legalno prodaje kokain, a uslužna djelatnost, sem “crte”, je i visoka prostitucija. Konzumenti su mahom regionalni kontroverzni biznismeni, kao i banjalučka političkotajkunska elita. Kokaina u “Drami” je toliko da se nerijetko moraju reanimirati konzumenti, kao što se to nedavno desilo.

 

Dečko je spasen u zadnji čas. Nesmetanom prodajom kokaina i organizovanjem visoke prostitucije, Zeljković ugrožava živote mladih, bezbjednost u gradu, ali to nikome ne smeta, jer je on dio političkotajkunske elite: Kvazielite, kojoj je sve dozvoljeno, a nekima od njih i da Ubiju!!! Drama se nalazi iza Palate predsjednika, udaljena je od nje, vazdušnom linijom, svega desetak metara. 

 

“Štekovi” droge koja se prodaje u “Drami” nalaze se u obližnjoj podzemnoj garaži, u nekoliko automobila koji se ne pomjeraju iz tog prostora. Nakon objave ovih podataka, MUP RS će, izvan svake razumne sumnje, ukloniti te štekove-automobile. 

 

Inspektor Viktor Latinović, jedan od šefova obezbjeđenja "Banjalučkog Arkana"

 

 

Zašto? Zato što Zeljkovića štiti MUP RS, a jedan od šefova obezbjeđenja “Drame” jeste Viktor Latinović, inspektor iz kontradiverzione jedinice. Osim njega, još nekoliko inspektora radi u obezbjeđenju “Drame”. Zeljković je izuzetno nasilna osoba, sklon je premlaćivanju onih koji mu se ne dopadaju ili mu na bilo koji način smetaju.  U te svrhe formirao je grupu od preko trideset nasilnika, dobro naoružanu i na sve spremnu, kojom on lično komanduje.

 

Svi oni ga oslovljavaju sa “Banjalučki Arkan”. Zeljković je nedavno izabran za predsjednika Uprave FK “Borac”, koji je, inače, uništio. Poznato je da je u njegovoj režiji i po njegovom nalogu tokom ove godine teško prebijeno nekoliko fudbalskih sudija. Nikada za svoje nasilne akte, premlaćivanja, gepekovanja, formiranje Zločinačke Nasilničke Grupacije… nije odgovarao. (nastaviće se) 

 

 

Dodatak: Pitanje za Moćnu Mamu   

 

Gospođo, da li Vam je poznato ko je pred diskotekom u Prnjavoru, 2015. godine, potezao pištolj na neke od gostiju? Gospođo, da li je to bio Vaš sin? Gospođo, da li Vaš sin ima pravo na potezanje pištolja na svakog ko mu se ne dopada ili to čini samo što je osion, bahat..., riječju što je Vaš sin?   Gospođo, zbog čega policija nije evidentirala to nasilničko, potencijalno ubilačko, ponašanje i djelovanje?  

 

28.07.2018.

DR. ESO SADIKOVIĆ, ČOVJEK KOJI JE APLAUZOM ISPRAĆEN U SMRT

28.07.2018.

U BANJALUCI OSVANUO GRAFIT: "MILORADE, DAVIDA TI NEĆEMO OPROSTITI, U ZATVORU ĆEŠ KOSTI OSTAVITI"

U BANJOJ LUCI OSVANUO GRAFIT: "Milorade, Davida ti nećemo oprostiti, u zatvoru ćeš kosti ostaviti"

Nakon jučerašnjeg skandaloznog istupa Milorada Dodika, u kojem je sasuo niz optužbi i uvreda na račun oca brutalno ubijenog Davida Dragičevića, u Banjoj Luci je osvanuo grafit s jasnom porukom predsjedniku RS-a.

......................
U BANJOJ LUCI OSVANUO GRAFIT: 'Milorade, Davida ti nećemo oprostiti, u zatvoru ćeš kosti ostaviti' - 1
................................

Od Milorada Dodika već smo navikli slušati najgore moguće uvrede, optužbe i nedostatak elementarnih civilizacijskih i ljudskih obzira i komunikacija. Ipak, i oni najjačeg želuca teško da su mogli ostati ravnodušni na silne uvrede i optužbe koje je jučer izgovorio na račun Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida koji već mjesecima nastoji saznati istinu o počiniocima brutalnog premlaćivanja i ubistva svog sina. Prvi čovjek Srpske u svojim pogrdama išao je toliko daleko da je gubitak djeteta omalovažio rekavši da se Davoru Dragičeviću krsna slava nije ugasila jer, kako kaže ima još djece. 

Nakon ovog sramnog istupa, u Banjoj Luci je jutros je osvanuo grafit s jasnom porukom za predsjednika RS-a:

 

"Milorade, mogao si malo manje krasti i varati, narod bi ti možda i oprostio, Davida ti nećemo oprostiti, zato ćeš u zatvoru kosti ostaviti". 

alt


Autor grafita je organizacija Revolt iz Banja Luke koja na svojoj Facebook stranici poručuje:

"Jutros u 5:10 smo doživjeli ono o čemu maštamo već godinama. Obični građani prilaze, pružaju ruku, podržavaju. Na dojavu iz prvog kruga obezbjeđenja da dolazi policijski Daster nismo reagovali. Komandir ekipe iz istog je digao palac i rekao "MOMCI, NE ODUSTAJTE", i produžio dalje. Na dobrom smo putu, udaramo dalje, nema stajanja".

alt

Demonstranti u Banjoj Luci koji traže istinu o ubistvu njihovog sugrađanina Davida Dragičevića izričiti su u svojoj namjeri –  u svojoj borbi ići će do kraja.  Dogledna budućnost će pokazati da li će taj kraj podrazumijevati i kraj vladavine, očigledno sve nervoznijeg, Milorada Dodika. 

 

 

(S.B.)

28.07.2018.

NA SESIJI O ODGOVORNOSTI ZA GENOCID U WASHINGTONU: REIS KAVAZOVIĆ PODNIO UVODNO IZLAGANJE

NA SESIJI O ODGOVORNOSTI ZA GENOCID U WASHINGTONU: Reis Kavazović podnio uvodno izlaganje

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je drugoga dana Konferencije o unapređenju vjerskih sloboda u svijetu koju organizuje američki Stejt Department u Vašingtonu bio uvodničar na sesiji „Odgovornost i prevencija: genocid i masovni zločini“.

.....................
NA SESIJI O ODGOVORNOSTI ZA GENOCID U WASHINGTONU: Reis Kavazović podnio uvodno izlaganje

..........................

Reisu-l-ulema Kavazović je govorio o tome kako je Bosna i Hercegovina iz faze negiranja i relativiziranja genocida i masovnih zločina prešla u fazu njihovog veličanja, te da je takvo iživljavanje na preživjelim žrtvama nezapamćeno u bilo kojem sličnom konfliktu, prenosi MINA.

 

Na marginama konferencije reis Kavazović se susreo sa brojnim vjerskim i političkim zvaničnicima među kojima je i američki rabin Artur Šejner (Arthur Schneier), kojega je Reisu-l-ulema je upoznao sa novim muftijom Islamske zajednice u Sjevernoj Americi Sabahudinom ef. Ćemanom.

 

Sagovornici su se složili da je neophodno da bosanski muslimani- Bošnjaci i Jevreji u SAD-u podignu svoju saradnju na jedan novi nivo te je rabin Šejner u tom smislu novom muftiji i IZ u BiH ponudio svoju pomoć.

Rabin Šejner je dokazani prijatelj BiH i posebno ga je zanimala trenutna situacija u našoj domovini.

 

Reisu-l-ulema je rabina Šejnera upoznao sa najnovijim pokušajima relativizacije zločina genocida u Srebrenici kazavši kako se moramo nastaviti boriti zajedno kako bi se istina o žrtvama holokausta, genocida i drugih masovnih zločina sačuvala i kako bi služila kao opomena posebno u vrijeme ponovnog uspona populizma u Evropi.

 

Drugog dana Konferencije u Stejt Departmentu je upriličen prijem za visoke zvanice i diplomatski kor kojem je prisustvovao reisu-l-ulema sa delegacijom.

 

Na prijemu je reisu-l-ulema imao priliku razgovarati sa brojnim zvaničnicima i diplomatima među kojima su John Joseph Sullivan, zamjenik ministra vanjskih poslova SAD-a, Manju Sadarangani iz Global Engagement Centra, Behđet Pacolli, prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Kosova, Zusuf bin Alavi bin Abdulah, ministar vanjskih poslova Sultanata Oman i drugi zvaničnici.

 

Također je drugoga dana rada konferencije i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH Razim Čolić bio uvodničar na sesiji o vjerskim slobodama i borbi protiv nasilnog ekstremizma.

On je prezentirao projekte prevencije nasilnog ekstremizma koje je razvila i implementirala Islamska zajednica u BiH kao i one na kojima još radi.

 

Ukazao je i na pokušaje da se ti napori kompromituju kroz zloupotrebu borbe protiv nasilnih ekstremista kako bi se stigmatizirale čitave etničke i vjerske skupine naročito one manjinske.

 

Delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovioni, predvođena reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, u radu konferencije učestvuje na poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea (Mike Pompeo).

 

(SB / FENA)

28.07.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ ODGOVORIO MILORADU DODIKU: "JADAN SI, MOJ PREDSJEDNIČE

28.07.2018.

ŽELJKO KOMŠIĆ PORUČIO KOLINDI: "VI STE SLUČAJ SA POSEBNIM RASISTIČKIM POTREBAMA"

KOMŠIĆ PORUČIO KOLINDI: "Vi ste slučaj sa posebnim rasističkim potrebama"

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ponovo na drzak način se miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine i podupire HDZ-ovu lažnu i izmišljenu borbu za tzv. konstitutivnu jednakopravnost, kazao je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

...........................
KOMŠIĆ PORUČIO KOLINDI: 'Vi ste slučaj sa posebnim rasističkim potrebama'

............................

"Predsjednica Hrvatske se ponovo služi floskulama i obmanama, kako bi u što bolji položaj dovela ionako privilegirani HDZ i Dragana Čovića. Priča o borbi za konstitutivnu jednakopravnost nije ništa drugo do priča o borbi za to da se izbjegne svaka mogućnost neučešća HDZ-a u vlasti", rekao je Komšić.

 

On se osvrnuo i na konstataciju Grabar Kitarović da su svi digli ruke od Bosne i Hercegovine.

 

"Ovim nam zapravo iz Zagreba žele poručiti da mđunarodna zajednica neće stati u odbranu Bosne i Hercegovine, kad je se ruke političkog Zagreba dohvate, nakon što ne bude udovoljeno njihovim namjesnicima u BiH oličenim u Draganu Čoviću. Možda je Grabar Kitarović upravu. Možda smo zaista prepušteni sami sebi, ali mora znati da ćemo se braniti od njihovih ruku. Građani Bosne i Hercegovine dobro znaju kako to izgleda kad "prijateljska "Hrvatska spusti ruke na njihova pleća.

 

Komšić je dodao da Bosna i Hercegovina nije nikakav poseban slučaj kako je vidi Grabar Kitarović.

 

"Zagreb od BiH želi napraviti poseban slučaj. Grabar Kitarović, poput Franje Tuđmana smatra da svi građani BiH ne mogu biti jednaki, nego bi neki trebali biti jednakiji. Zapravo uslov jednakopravnosti građana BiH kako to shvaća predsjednica Hrvatske je da jedna grupa građana bude jednakija od druge; da recimo glas Čovićevih Hrvata vrijedi tri puta više od glasa svih drugih građana BiH, i Srba i Hrvata i Bošnjaka i ostalih. To je jedina posebnost o kojoj govori Grabar Kitarović. Znate kako se zove ta posebnost, aparthejd u srcu Evrope u dvadeset i prvom stoljeću", kazao je Komšić.

 

Dodao je da takva posebnost Bosni i Hercegovini i Evropskoj uniji ne treba, jer je ona poražena još prije sedamdeset godina.

 

"To sto Grabar Kitarović pokušava oživjeti porazne vrijednosti, kao što su rasna i etnička diskriminacija jedino je dokaz u kakvom se posebnom stanju danas nalazi Hrvatska. Evropa mora pomoći Hrvatsku, možda i više nego Bosnu i Hercegovinu. Imaju na čelu jedne države predsjednicu koja promovira rasnu i etnicku diskriminaciju dok pjevuši ustaške pjesme. Možda su to neke posebne potrebe predsjednice Hrvatske, ali postaje čak tužno i zabrinjavajuće da Evropa te potrebe tolerira", rekao je Komšić.

28.07.2018.

DVOSTRUKA KRUNA IZVRSNE SARAJKE...

28.07.2018.

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE DEMANTUJE AUSTRALIJSKE MEDIJE : SAD NE SPREMA NAPAD NA IRAN

28.07.2018.

VJERA U SRCU, INTERES U DZEPU

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
89214076

Powered by Blogger.ba