Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.07.2018.

NACI-FAŠISTA RAJKO VASIĆ PRIZIVA NOVI GENOCID RASPIRIJUĆI MRŽNJU DO NEBA

NIJE SE RAJKU VASIĆU OMAKLO: "Zlo ima inteligenciju, naum i nakanu, on govori što drugi..."

Kakvo licemjerstvo! Upravo su oni omogućili jednom ovakvom, nazovimo ga, čovjeku da orgija i da se doslovno šegači sa genocidom, žrtvama genocida i da potpuno nekažnjeno (sad za sad) priziva novi genocid raspirujući mržnju do neba.


Piše: Dragan Bursać


//////////////////////

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku".

 

Kada pročitate ovakvu rečenicu i to na Dan komemoracije u Potočarima, na dan ukopa ono nešto malo zemnih ostataka 35 žrtava srebreničkog genocida, pomislite sleđeni kako je ovo djelo nekakvog instant-tastatura-ratnika koji se krije iza lažnog naloga. A onda pogledate lice, pogledate ime i prezime i prenerazite se.

 

To je Rajko Vasić, član Glavnog odobora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vladajuće partije u Republici Srpskoj. To je nekadašnji generalni sekretar ove stranke. To je Dodikov ideolog, desna ruka u kreiranju partijske politike.

 

Da li je moguće?

 

Itekako je moguće! Jer nije Rajko Vasić tu gdje jeste zato što je nekakav performer, nego upravo zato što glasno piše i misli ono o čemu većina šuti. Mnogi su na prvu reagovali tako što su omalovažili Vasića i podveli sve pod nekakvu "F" šifru, nekakvu dijagnozu, nekakav obrazac smetene ličnosti, kojoj su društvene mreže tek ispušni ventil za privatnu nerealizovanost.

 

Ali to nije tako. Zapravo takav način promatranja stvari samo amnestira jedinku koja punopravno učestvuje u političkom životu i koja je čak štaviše visokorangirana u Dodikovoj nomenklaturi. I zato, za ovakve izjave, ovakvih pojedinaca nema mjesta relativizaciji.

 

Da se razumijemo, Rajko Vasić MORA odgovarati za izrečeno i napisano. Ako je Bosna i Hercegovina zemlja, ako ima imalo i uncu digniteta prema svojim institucijama i ako ima osnovne ljudskosti prema svojim građanima. Onaj koji priziva novi genocid, ne samo da raspiruje nacionalnu, vjersku i etničku mržnju, on direktno urinira po Zakonu koji ovo sprječava. I upravo su zato puke verbalne osude, izražavanje zabrinutosti i ostale formalnosti nedopustive.

 

Sprdanje sa kostima ubijenih

 

Ukoliko se Vasić ne procesuira, biće to sramota do neba. Sprdanje sa kostima 8.372 ubijena u genocidu, sprdanje sa njihovim porodicama, sa svakim čovjekom zdrava razuma na ovoj planeti i na koncu i sa pravosudnim sistemom Bosne i Hercegovine.

 

Upamtite, Bosna i Hercegovina se odavno ogriješila o svoje građane, tako što njeni političari nisu uveli zakon o zabrani negiranja zločina i genocida. Zapravo su jedva dočekali da se on skine sa dnevnog reda. I to je, da se razumijemo, bilo olakšanje i srpskim i hrvatskim i na koncu bošnjačkim poslanicima.

 

A danas imamo Vasićevu izjavu: "Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku".

 

A za one kojima nije sasvim jasna, Rajko Vasić u predhodnim objavama na društvenim mrežama pojašnjava da je "genocid haško-sarajevska laž, u kojem uvijek stradaju bosanski muslimani".

I onda se političari k'o biva zgražavaju?!

 

Licemjerje do neba

 

Kakvo licemjerstvo! Upravo su oni omogućili jednom ovakvom, nazovimo ga, čovjeku da orgija i da se doslovno šegači sa genocidom, žrtvama genocida i da potpuno nekažnjeno (sad za sad) priziva novi genocid raspirujući mržnju do neba.

 

A Vasićeva posljednja sramotna i bestijalna izjava je samo to. Posljednja kockica u sistemu negiranja, ništenja i sprdanja sa genocidom. I onda se neki čovjek iz neke civilizovane zemlje može zapitati: čemu služe zakoni.

E, pa zakoni služe da se ne bi desilo nekoj budali da nazove studentski dom po ratnom zločincu na primjer.

Ali čekajte, pa mi imamo u Bosni i Hercegovini studentski dom, koji se zove po ratnom zločincu. Upravo tako! Imamo ga, jer nemamo zakon. Imamo ga jer odsustvo zakona omogućava čitavoj političkoj mašineriji da gradi predizbornu taktiku i bere izborne poene na kostima mrtvih Srebreničana.

 

Četiri genocida i nikom ništa

 

Zato je prizivanje drugog genocida zapravo logičan razvojni put jednog zločinačkog uma.

Ako ćemo biti do kraja precizni, ovo je četvrti genocid u Srebrenici. Prvi je bio onaj fizički - ništenje ljudskih života. Drugi je onaj postmortalni - kada su kosti ljudske razvlačene, premiještane i razarane u sekundarnim i tercijarnim grobnicama. Imamo slučaj mladića čiji su posmrtni ostaci nađeni u 5, slovima pet grobnica. Treći genocid je sistematsko negiranje, ništenje i zaboravljanje genocida od strane pola države i njenih zvaničnih institucija. Promislite samo kako djeca u Srebrenici čiji su najmiliji nastradali u genocidu u školama ništa ne uče o tom istom genocidu jer su škole na teritoriji entiteta Republika Srpska. A u tom entitetu, pogađate, ni slova o genocidu. I opet sve po zakonu.

Objavio/la haler u 23:48, 0 komentar(a), print, #

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
62915050

Powered by Blogger.ba