Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

02.07.2018.

KORAK DO IZLASKA IZ PAT-POZICIJE

KORAK DO IZLASKA IZ PAT-POZICIJE Predat zahtjev za vanrednu sjednicu o izbornim jedinicama i broju mandata

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH danas je predao predsjedavajućoj tog doma Lidiji Bradari (HDZ BiH) zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice na kojoj će biti razmatran Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatu Parlamenta FBiH, saznaju Vijesti.ba.


..............
KORAK DO IZLASKA IZ PAT-POZICIJE Predat zahtjev za vanrednu sjednicu o izbornim jedinicama i broju mandata
................

Iza nejga stoji dvije trećine Kluba Bošnjaka, a zahtjev je predat sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Nakon što zaprimi zahtjev, predsjedavajuća Bradara vanrednu sjednicu može zakazati već nakon 24 sata, a prema Poslovniku, dužna je to učiniti najdalje za 14 dana. Ukoliko to ni tada ne uradi, sjednicu u narednih sedam dana može sazvati dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić (SDA).

 

Ukoliko predsjedavajuća Lidija Bradara (HDZ BiH) u poslovničkom roku od 14 dana ne zakaže vanrednu sjednicu, Tufekčić ističe kako će to uraditi on.

 

- Želim da vjerujem da će predsjedavajuća ispoštovati dvotrećinsku odluku Kluba Bošnjaka i zakazati vanrednu sjednicu. Ne želim uopće u to da sumnjam. Međutim, ukoliko dođe do opstrukcije od strane predsjedavajuće, nakon isteka tog roka ja ću je zakazati kao dopredsjedavajući prvog narednog dana – rekao je Tufekčić za Vijesti.ba

 

Podsjetimo, Zastupnički dom je Prijedlog Zakona o izbornim jednicima i broju mandata Parlamenta FBiH jednoglasno usvojio na vanrednoj sjednici prije desetak dana. Radi se o zajedničkom zakonskom rješenju SDA, SBB-a BiH, SDP-a BiH, DF-a i Naše stranke, koje bi omogućilo implementaciju rezultata oktobarskih izbora.

dokument-1

 

 

(Vijesti.ba/SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
66052960

Powered by Blogger.ba