Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.06.2018.

WESS MITCHELL: "SAD SARADJUJE S EU OKO RJESENJA PROBLEMA U BiH..."

POMOĆNIK DRŽAVNOG SEKRETARA SAD-a OTKRIO PLAN ZA BALKAN: "SAD sarađuju s EU oko rješenja problema u BIH..."

Amerika i Evropa imaju zajednički interes da svijet bude slobodan, da Rusija odgovara za aneksiju Krima, da prestanu upotreba hemijskog oružja i nepoštene kineske trgovinske politike, rekao je Mitchell, prenosi Beta.Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Wess Mitchell izjavio je da SAD i Evropska unija kao zajednički cilj imaju reformisan Balkan na putu ka Uniji. 

Mitchell je juče u govoru u sjedištu fondacije Karnegi za Evropu u Briselu rekao da, uprkos razlikama u mišljenju između SAD i Evropske unije, postoje mnoga pitanja koja ujedinjuju saveznike, prenosi RSE.
 
Amerika i Evropa imaju zajednički interes da svijet bude slobodan, da Rusija odgovara za aneksiju Krima, da prestanu upotreba hemijskog oružja i nepoštene kineske trgovinske politike, rekao je Mitchell, prenosi Beta.
 
Među zajedničkim prioritetima, Mitchell je naveo i da "Balkan bude reformisan i na putu ka EU", kao i da Rusija ne može da energetski ucjenjuje Evropu.
 
On je naveo da SAD sarađuju s EU oko Srbije i Kosova, kao i Bosne i Hercegovine i da su američke diplomate "satima bile na telefonu" posredujući s evropskim kolegama, između Atine i Skoplja u odlučujućim trenucima pregovora o rješavanju spora te dve države.
 
Amerika je "vrlo zadovoljna" što je došlo do sporazuma, dodao je Mitchell.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75404923

Powered by Blogger.ba