Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

22.06.2018.

DJONGLIC UPOZORAVA: "HDZ-OVI SU SAMO TRAZILI POVOD ZA POCETAK URUSAVANJA ZAKONODAVNIH ORGANA FBiH"

ĐONLAGIĆ UPOZORAVA: "HDZ-ovi su samo tražili povod za početak urušavanja zakonodavnih organa FBiH"

Hrvatski narodni sabor će kako je najavljeno sutra donijeti odluku o daljenjem učestvovanju u radu Parlamenta Federacije nakon što su zastupnici HDZ-a i HDZ 1990 napustili sjednicu Parlamenta Federacija na kojoj se našao Prijedlog izmjena Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata, koji je potom bez zastupnika oba HDZ-a, usvojen jednoglasno.


Sudeći po porukama članova HNS.a sada je već izvjesno da zastupnici

HDZ-a i HDZ-a 1990 u budućem periodu neće učestvovati u radu Parlamenta Federacije zbog usvajanja pomenutog prijedloga zakona.

 

Predsjednik Kluba Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Dženan Đonlagić smatra da se već iz saopštenja za javnost koje je potisao predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, onaj dan kada su napustili sjednicu, vidjelo da je njihova odluka u vezi ponovnog dolaska u Parlament Federacije zavisi od odluke HNS-a, a to je, kako je Đonlagić naveo, vaninstitucionalno djelovanje sa aspekta funkcioniranja zakonodavnog organa odnosno Parlamenta FBIH.

 

"To je po meni početak urušavanja institucija Federacije BiH, jer nikakve veze nemaju odluke nečega što je registrovano kao udruženje građana i kao neka nevladina organizacija, na to da li će neko učestvovati ili ne u radu Parlamenta. To je isto kao kad bi neki radnik kazao da neće dolaziti na posao dok neko njegovo lovačko udruženje o tome ne odluči", istakao je Đonglagić.

 

- Po meni ovo ipak nije iznenađujući potez, s obzirom da već duže vrijeme se sprema ovo, i samo se tražio povod za početak instititucionalnog urušavanja zakonodavnih organa Federacije BiH, i blokadu rada parlamenta, dodao je Đonlagić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75404817

Powered by Blogger.ba