Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

21.06.2018.

HRVATSKI MEDIJI BRUJE: "POCASNI DOKTORAT DOBIO TIP KOJI JE LOGORASE NARUCIVAO KAO CEVAPE"

HRVATSKI MEDIJI BRUJE: "Počasni doktorat dobio tip koji je logoraše naručivao kao ćevape"


Dakle, ko je taj Dragan Čović, taj vrh egzistencije i najzaslužniji muž bosanskohercegovačkih Hrvata po mišljenju Borasa i Plenkovića?

...........
HRVATSKI MEDIJI BRUJE: 'Počasni doktorat dobio tip koji je logoraše naručivao kao ćevape'

”Čestitam akademiku, članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, na počasnom doktoratu! To je lijepo priznanje za njegov ukupni akademski rad, angažman kao profesora i političara te jedan signal Sveučilišta u Zagrebu ne samo njemu, nego i Hrvatima u BiH.”

 

 

Tako glasi čestitka premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u povodu dodjele počasnog doktorata Draganu Čoviću objavljena na službenom Twitteru vlade RH. Uz tu tekstualnu poruku objavljena je i fotografija na kojoj slijeva nadesno s osmijesima na licima stoje rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, Čović, Plenković i vitez Željko Reiner, piše hrvatski portal Index.hr, a u tekstu dalje navode:

 

......Kada se pogledaj taj cijeli propagandni paket, čini se da je premijer koji se ne da

lako impresionirati ipak bio impresioniran počasnim doktorom Čovićem. Kako i zašto, zna vjerovatno samo on, jer je objektivnijim promatračima sa strane to teško dokučiti. Naročito je smiješan dio Plenkovićeve izjave onaj o ”ukupnom akademskom radu” Dragana Čovića, jer u tom segmentu svojeg djelovanja nije ostavio neki veliki trag. Naročito je pak zabrinjavajuće što se Čovićev počasni doktorat interpretira kao poruka bosanskohercegovačkim Hrvatima. Budi kao Čović pa ćeš biti nagrađen počasnim doktoratom i najvećim počastima u Zagrebu, tako zapravo glasi ta poruka.

 

Prikaži sliku na Twitteru
altVlada R. Hrvatske @VladaRH  

PVRH @AndrejPlenkovic: Čestitam akademiku, članu Predsjedništva BiH @Dragan_Covic na počasnom doktoratu! To je lijepo priznanje za njegov ukupan akademski rad, angažman kao profesora i političara te jedan signal Sveučilišta u ne samo njemu, nego i poruka Hrvatima u BiH.

14:21 - 19. lip 2018.
Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti 

 

Dakle, ko je taj Dragan Čović, taj vrh egzistencije i najzaslužniji muž bosanskohercegovačkih Hrvata po mišljenju Borasa i Plenkovića?

 

Član Saveza komunista, potpisivao se ćirilicom

 

Dragan Čović rođen je 1956. godine u Mostaru, gdje je završio i Mašinski fakultet. Naravno, bio je član Saveza komunista, a naročito je zabavan detalj da se prije devedesetih godina prošlog stoljeća znao potpisivati ćirilicom. Kao i mnogi drugi HDZ-ovci u Hrvatskoj i BiH, nekad tokom 1990. godine se probudio – poput žohara iz Kafkinog Preobražaja – kao veliki Hrvat i katolik, te od žestokog komunista postao žestoki nacionalist.

U HDZ-u BiH je na početku bio pripadnik drugog ili trećeg ešalona stranke, a mnogi su bili podozrivi i prema njegovom komunističkom stažu. No Čović je uvijek bio snalažljiv čovjek te se nakon što je počeo rat u BiH izvrsno uklopio u strukture Herceg-Bosne, u međuvremenu u Haagu presuđene kao udruženi zločinački pothvat.

Objavio/la haler u 01:55, 0 komentar(a), print, #

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949893

Powered by Blogger.ba