Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

15.06.2018.

SUD BIH ODLUCIO: ZDRAVKO MAMIC NECE BITI IZRUCEN HRVATSKOJ

Sud BiH odlučio: Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj


Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić na današnjem ročištu pred Sudom BiH u Sarajevu izjasnio se da je protiv izručenja Hrvatskoj, a poslije 12 sati pušten je na slobodu.

– Ugrožena su mi prava i ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe – rekao je.

Mamić je sutkinji dokazao da ima adresu u BiH, u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada. Nakon puštanja na slobodu, okupljenim je novinarima dao podužu izjavu, napadajući sudski proces protiv njega:

– Pokušao sam sada, po 101. put, promišljati, imao sam 24 sata vremena, zašto se sve ovo dešava. Čudi mi da vi, novinari, ne pitate ministra pravosuđa, recite je li državni advokat imao ovlaštenje? Ako nema oštećenika, a Dinamo kaže da nije oštećen, kako je moguće da se ovo radi. Pitam se koji sam to bio ja dio i kojeg projekta da se ovo meni događa. Nisam ja glup, neinteligentan čovjek. Mogu sportski djelatnici pričati o meni kao sportskom djelatniku, ali zanima li nekoga da li država djeluje na osnovu zakona? Zamislite da vašu djecu operira neki liječnik koji nije za to stručan. Oni su prekršili sve moguće zakone koji postoje. To će se dokazati, ako nigdje drugdje, onda na Europskom sudu za ljudska prava. Kamo sada idem? Ma idem u Međugorje – poručio je Mamić.

Kaže da puštanje iz pritvora ne smatra olakšanjem, a više je puta sipao kritike hrvatskom pravosuđu:

– Ko fućka Mamića, ali nisam budala, ta budala je u Hrvatsku donijela 500 miliona eura, ta budala je svake godine plaćala 50 miliona poreza u hrvatski budžet – govorio je Mamić.

Interpol BiH hrvatskom je Interpolu poslao obavijest da više ne postoje razlozi zbog kojih bi Zdravka Mamića zadržali u pritvoru. Njegov advokat najavio je da očekuje da će biti pušten na slobodu nakon što se izjasni da ne želi u Hrvatskoj služiti kaznu i da ima državljanstvo BiH.

Na ročište je jutros stigao i Zdravkov brat Zoran Mamić, koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci.

– Ja ću se na sudu izjasniti, reći ko sam, što sam i gdje sam. I to je to, vraćam se – rekao je Mamić.

Njegov odvjetnik Zdravko Rajić rekao je da ne postoje uvjeti za izručenje Hrvatskoj.

– Prema sadašnjoj situaciji, prema dokazima u spisu, nema uvjeta za izručenje s obzirom na činjenicu da je gospodin Mamić državljanin Bosne i Hercegovine. Ja sam uvjeren da će zahtjev biti odbijen – rekao je Rajić.

(Kliker.info-Avaz)

15.06.2018.

DAVOR DRAGICEVIC PORUCIO ZASTUPNICIMA U NSRS: "POKAZITE DA STE LJUDI, DIGNITE RUKE ZA IZVJESTAJ ANKETNOG ODBORA"

DAVOR DRAGIČEVIĆ PORUČIO ZASTUPNICIMA U NSRS: "Pokažite da ste ljudi, dignite ruke za izvještaj Anketnog odbora"

Banjalučani su se i večeras po 81. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku Davoru Dragičeviću u borbi za istinu i pravdu i konačnom rasvjetljavanju slučaja tragične smrti njegovog sina Davida Dragičevića.


-Dokumentovao sam i fotografisao inspektore koji me prate i bićete

kažnjeni. Očekujem da u Narodnoj skupštini RS svi dignu ruke za izvještaj Anketnog odbora, jer je to jedina istina i Pravda -poručio je Davor.

-Nalogodavci, izvršitelji i mučitelji su pripadnici MUP RS uz saučesništvo ljudi iz tužilaštva - ponovio je Davor.

-Dragi moj Đakac, kada si se rodio bio sam ponosan, a ubili su te i sada više neću imati ni unuče - istakao je otac nastradalog mladića.

Posebno je istakao da, ukoliko se ne riješi ubistvo njegovog sina, izbora neće biti.

 

I večeras se na Trgu Krajine mogla čuti pjesma “Klinac u getu”.

– Istina je surova, zločinci i ubice pravda će biti još surovija. Sine, tata tvoj se zakleo na grobu, idemo do kraja – istakao je Davor.

Okupljeni su pozvali narodne poslanike da dođu i pogledaju sve ljude koji dolaze na trg, a onda dobro da razmisle šta će uraditi jer će tada odrediti da li su ljudi.

15.06.2018.

IVANA ZANIC: 'SRBIJA JE OAZA SIGURNOSTI ZA RATNE ZLOCINCE'

15.06.2018.

BAJRAMSKA CESTITKA REISA KAVAZOVICA : OJACAJTE VJERU I ISTRAJTE U DOBRU

Bajramska čestitka reisa Kavazovića : Ojačajte vjeru i istrajte u dobru


Reisu-l-ulema IZ BiH Husein ef. Kavazović danas je uputio čestitku povodom nastupajućeg praznika Bajrama.

“S radošću dočekujemo ramazanski Bajram. Još jednom smo pokazali da moženmo postići svaki cilj koji pred sebe postavimo kada smo nošeni snagom vjere. Slobodan je čovjek koji savlada svoje strahove i slabosti. Bez žrtve i odricanja se ne mogu postići veliki ciljevi. Tragali smo za Božjom milošću i oprostom, pokazali smo solidarnost sa siromasima, iftarili smo se u bratskoj ili porodičnoj atmosferi. Prisustvo vjernika je dokaz žive vjere u našem narodu”, kazao je Kavazović i dodao:

“Nadam se da ćemo jedinstvo vjere predočiti u naš svakodnevni život. Gospodar ramazana je gospodar i ostalih 11 mjeseci u godini. Neka se tragovi ramazana prepoznaju u danima pred nama. Ojačajte vjeru, ne klonite duhom i istrajavajte u dobru”.

Još je podsjetio na obilježavanje Dana šehida.

“Drugi dan Bajrama se obilježava kao Dan šehida. To je dan kada se sjećamo onih koji su položili svoje živote za zemlju Bosnu. Bože molimo te da našu zemlju učiniš sigurnom, kao i sve zemlje svijete. Svim muslimanima i muslimankama želim sretne i berićetne bajramske dane. Provedimo ih s porodicom, prijateljima i komšijama. Bajram šerif Mubarek Olsun”, kazao je Kavazović.

(Kliker.info-INS)

15.06.2018.

PRAZNIK FUDBALA : RASPORED UTAKMICA SVJETSKOG PRVENNSTVA RUSIJA 2018

15.06.2018.

EMIR RAMIC: NECEMO ODUSTATI OD NAJAVLJENE AKCIJE IZGRADNJE SPOMEN OBILJEZJA ZRTVAMA GENOCIDA U PRIJEDORU I CHICAGU

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940511

Powered by Blogger.ba