Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.06.2018.

LICEMJERJE HDZ-OVOG GRADONACELNIKA: LJUBO BESLIC CESTITAO BAJRAM, A ZABRANIO KLANJANJE BAJRAM-NAMAZA MOSTARCIMA

LICEMJERJE HDZ-OVOG GRADONAČELNIKA: Bešlić čestitao Bajram, a zabranio klanjanje bajram-namaza Mostarcima

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je, povodom Ramazanskog bajrama, čestitku muslimanima Mostara.


“U povodu Ramazanskog bajrama svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjere u ime Gradske uprave Mostara i svoje lično upućujem najiskrenije čestitke. Želim Vam svima da ovaj praznik koji dočekujete provedete u ozračju mira, dobrom zdravlju, vjerničkoj i porodičnoj sreći”, navedeno je u Bešlićevoj čestitki.

 

U isto vrijeme, dugogodišnji OHR-ov namjesnik a ne izabrani gradonačelnik građana Ljubo Bešlić odbio je zahtjev Medžlisa Islamske zajednice Mostar u BiH za klanjanje bajram-namaza na lokalitetu Lakišića harema, na lokaciji iza bivše Robne kuće 'Hit'.

 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac, obavijestio je Policijsku upravu Mostar o ovoj namjeri te zatražio poduzimanje odgovarajućih mjera iz njihove nadležnosti. Obavijest je otišla i Gradskoj upravi. Iz kancelarije gradonačelnika, tvrdi Jelovac, dan nakon toga došao je odgovor da treba podnijeti zahtjev za zauzimanje javne površine, što su i učinili - piše portal Islamske zajednice.

 

Međutim, u odgovoru Jelovcu iz PU, obrazloženo je da je potrebna saglasnost gradonačelnika za javno okupljanje, pozivajući se na Odluku o određivanju lokacije za organizirano okupljanje građana Grada Mostara.

Naime, tom Odlukom kao mjesto okupljanja građana određeni su stadion i prostor u Sjevernom logoru.

 

"Bešlić nas svodi na demonstrante, pošto su demonstracije i protesti dozvoljeni tamo gdje je on dozvolio, u Sjevernom logoru i Rodoču" - kazao je Jelovac,

 

Inače , na ovakvo ponašanje Bešlića nije reagovala ni jedna mostarska stranka niti organzacija.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
63720100

Powered by Blogger.ba