Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

23.05.2018.

MILORAD DODIK PODRZAVA DRAGANA COVICA U VELICANJU USTASA I NJIHOVIH ZLOCINA

SKANDAL: "Dodik PODRŽAVA Čovića u veličanju USTAŠA I NJIHOVIH ZLOČINA"

„Na ovaj način predsjednik Republike Srpske pokazuje da su mu interesi hrvatskog naroda, nažalost, ispred srpskih žrtava, što je potpuno neprihvatljivo i to je ono što osuđuje Predsjedništvo SDS.SKANDAL: 'Dodik PODRŽAVA Čovića u veličanju USTAŠA I NJIHOVIH ZLOČINA'

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke osuđuje i smatra neprihvatljivu izjavu predsjednika RS Milorada Dodika kojom opravdava postupak lidera HDZ-a Dragana Čovića, kada je u pitanju njegov odlazak na komemoraciju ustaškim vojnicima u Blajburg, izjavio je danas predsjednik SDS Vukota Govedarica.

 

Ističući da se sva civilizovana društva zgražavaju nad postupkom predsjednika HDZ, Govedarica kaže da u zgražavanju nad ovakvim činom poseban osjećaj imaju Srbi s obe strane Drine.

„Na ovaj način predsjednik Republike Srpske pokazuje da su mu interesi hrvatskog naroda, nažalost, ispred srpskih žrtava, što je potpuno neprihvatljivo i to je ono što osuđuje Predsjedništvo SDS. 

Da je to tako pokazuje i činjenica svojevremenog davanja na indirektan način predaje arhivske građe u Jasenovcu koja je, kako sva javnost zna, data za vrijeme prvog mandata vlade koalicije Sloga, na čijem čelu se nalazio Milorad Dodik, otišla iz RS i na kraju došla u ruke Hrvatske“, istakao je Govedarica.

Naglasio je da je poistovjećivanje srpskih žrtava iz koncentracionog logora sa ustaškim dželatima je za svaku osudu. 

„Ne znam kako će Dodik izjavu datu u emisiji RTRS „ Ukrštenica“ objasniti svoju porodicama poklanih žrtava u Drakuliću, Šargovcu, Motikama i svim poklanim Srbima u Drugom svjetskom ratu koji su na zvjerski način ubijani na brojnim stratištima kao što su Jadovno, Jasenovac, jame u Hercegovini… „, upitao je predsjednik SDS.

Govedarica navodi da predsjednik Republike Srpske i SNSD ima prava sebi tražiti koalicione partnere, ali nema pravo poistovjećivati srpske žrtve sa ustaškim dželatima. 

„Pošto je Dodik kazao da je Čovićev odlazak u Blajburg jedan prirodni politički refleks, onda je u potpunosti neprirodan politički refleks predsjednika Republike Srpske i SNSD. Primjetili smo da je Dodik danas svoj nastup u emisiji RTRS pokušao prepraviti i ispraviti, ali smatramo da je u pitanju neprihvatljiv čin i Dodik bi u svakom slučaju morao da se izvini javnosti u RS“, poručio je Govedarica.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76403470

Powered by Blogger.ba