Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

07.05.2018.

U SRIJEDU 9.5.2018. SASTANAK CLANOVA PREDSJEDNISTVA BiH SA ANGELOM MERKEL

U srijedu sastanak članova Predsjedništva BiH sa Angelom Merkel


SASTANAK BIO PLANIRAN ZA 2. MAJ: Članovi Predsjedništva BiH idu na sastanak sa Angelom Merkel, u Berlinu će razgovarati o... - 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Dragan Čović će u srijedu, 9. maja, boraviti u Berlinu, gdje će se sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, na njen poziv.

Susret članova Predsjedništva BiH s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, će biti održan u Kabinetu kancelarke u srijedu uveče.

Poziv za posjetu Berlinu dolazi nakon što se bh. politički zvaničnici nisu uspjeli dogovoriti oko izmjena izbornog zakonodavstva. Centralna izborna komisija za sutra je najavila raspisivanje opštih izbora, mada se zna da BiH time ulazi u ustavnu krizu i nemogućnost implementacije izbornih rezultata u Federaciji BiH.

Posljednjih dana održano je nekoliko sastanaka lidera političkih stranaka, na kojima je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona, a u organizaciji ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Delegacije Evropske Unije u BiH, koji su ostali bez rezultata.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76403480

Powered by Blogger.ba