Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

21.04.2018.

IZVJESTAJ STATE DEPARMENTA: VLASTI U BiH NE DOZIVLJAVAJU KORUPCIJU KAO OZBILJAN PROBLEM

21.04.2018.

DRZAVNA NEBRIGA ZA MIGRANTE U BiH

21.04.2018.

DRAGAN BURSAC: NEBESKI KISOBRAN ZA DAVIDA

21.04.2018.

DAVOR GJENERO : ORUŽANO BRATSTVO HERCEG-BOSNE I REPUBLIKE SRPSKE

21.04.2018.

BANJALUKA SE BUDI

"BANJA LUKA SE BUDI": Veliko okupljanje građana u 18 sati na Trgu Krajine

Veliko okupljanje građana pod nazivom “Banja Luka se budi” biće održano večeras, od 18 sati na Trgu Krajine.'BANJA LUKA SE BUDI': Veliko okupljanje građana u 18 sati na Trgu Krajine
Riječ je o nastavku akcije “Pravda za Davida” u kojoj građani najvećeg grada Srpske od nadležnih institucija traže rasvjetljavanje smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

On je nestao 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Različite i nepotpune informacije vezane za istragu “potpalile” su sumnju da cijeli slučaj nije onakav kakvim ga nadležni predstavljaju.

Zbog toga je pokrenuta akcija “Pravda za Davida”, koja bi večeras trebala doživjeti kulminaciju, pošto se na Trgu Krajine očekuje više hiljada građana. Oni su i sinoć, po 26. put, bili na istom mjestu, odakle su poslali jasnu poruku:

– U subotu neće biti stranaka i politike. Nećemo se dijeliti na bogate i siromašne, one sa i bez dredova, Srbe, Hrvate i Bošnjake, već na dobre ljude koji su za istinu – glasio je jedan od govora.

Davidov otac, Davor Dragičević, pozvao je sve građane Republike Srpske i Federacije BiH da podrže ovu borbu koja je, kako je rekao, borba svih nas za dostojanstven život.
21.04.2018.

KEMAL KURSPAHIĆ: ZEBNJE KONGRESNOG SASLUŠANJA

21.04.2018.

SJEVERNA KOREJA OBUSTAVILA NUKLEARNE I RAKETNE PROBE

21.04.2018.

ŠAUL ADANI: DA LI SU NAUČENE LEKCIJE HOLOKAUSTA

21.04.2018.

PUTINOVA "ČELIČNA LEJDI" U POSJETI BiH

DOLAZI NA POZIV OGNJENA TADIĆA: Putinova "čelična lejdi" u posjeti BiH

U ponedjeljak u dvodnevnu posjetu BiH stiiže predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko, koja će pored Sarajeva posjetiti i Banja Luku. Ovo je najviša posjeta jednog ruskog zvaničnika BiH.DOLAZI NA POZIV OGNJENA TADIĆA: Putinova 'čelična lejdi' u posjeti BiH

Predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko, koja je u političkim krugovima poznata i kao Putinova “čelična lejdi”, u BiH dolazi na poziv predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića, koji će biti njen domaćin.

Ova posjeta ima karakter „najvišeg nivoa“ i u skladu s tim preduzete su sve potrebne mjere bezbijednosti i u Sarajevu i Banjoj Luci.

Prije dolaska u Parlamentarnu skupštinu BiH, predsjednica Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije će položiti vijenac ispred vječne vatre, gdje će je dočekati gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Planirano je njeno obraćanje delegatima Doma naroda Parlamentarne skupštine, a tome će prethoditi sastanak visoke ruske delegacije sa članovima Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH Mladenom Bosićem, Šefikom Džaferovićem, Borjanom Krišto, Ognjenom Tadićem, Barišom Čolakom i Safetom Softićem.

U popodnevnim satima visoka ruska delegacija će obići, u pratnji gradonačelnika Sarajeva, Baščaršiju, a posjetiće i Staru pravoslavnu crkvu u tom gradu.

Drugog dana posjete BiH Matvijenko će imati zvanične razgovore i sa Predsjedništvom BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, nakon čega će iz Sarajeva otputovati u Banja Luku, gdje će imati razgovore sa zvaničnicima ovog entiteta, predsjednikom Miloradom Dodikom i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem. 

Matvijenko će se, istog dana, obratiti i poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

U Republici Srpskoj se daje veliki značaj posjeti visoke ruske delegacije.
21.04.2018.

McCARTHY: AMERIKA SE VRAĆA NA BALKAN

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940436

Powered by Blogger.ba