Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.04.2018.

ŽELJKO KOMSIC : ZA HDZ JE PARLAMENTARNI ŽIVOT USLOVLJEN GLASOVIMA MRTVIH

Željko Komšić : Za HDZ je parlamentarni život uslovljen glasovima mrtvihLider Demokratske fronte Željko Komšić ocijenio je obaranje prijedloga tehničkih izmjena Izbornog zakona u Domu naroda Parlamenta BiH, po kojima bi se uvelo skeniranje glasačkih listića očajničkim pokušajem Dragana Čovića i HDZ-a da na sljedećim izborima pokradu sve što se pokrasti može.

“Ne mogu građani naglasati koliko Čović i njegov partner Dodik mogu pokrasti. Ne mogu HDZ i SNSD demokratski svijet ubijediti da je nejednaka vrijednost glasa za koju se zalažu, poturajući anticivilizacijski prijedlog izmjena Izbornog zakona, demokratski standard. Ali zato mogu, što je očevidno, putem političke kontrole nad CIK-om, da pokradu onoliko koliko im je dovoljno, da bi nakon oktobra formiranje vlasti mogli ucjenjivati svojim učešćem u vlasti”, navodi Komšić.

Komšić smatra da je HDZ potpuno svjestan debakla njihovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, pa se stoga fokusira na izbornu pljačku.

“U HDZ-u će putem izborne krađe, nastojati da iz kantonalnih skupština delegiraju što više svojih delegata u Dom naroda, kako bi mogli nastaviti sa svojom politikom ucjena i vitalnih kladioničarskih interesa. Ne bude li im i ovaj put pošlo za rukom, da nastave sa svojom tradicijom, po kojoj i mrtvi glasaju za HDZ, pri čemu glas tih mrtvih vrijedi nekoliko puta više nego glas živih građana, oni jednostavno neće htjeti da sudjeluju u parlamentarnom životu. Za njih je parlamentarni život uslovljen glasovima mrtvih”, zaključio je Komšić.

(Kliker.info-Vijesti)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76396908

Powered by Blogger.ba