Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.04.2018.

BORIS PAVELIC: KOLINDA GRABAR-KITAROVIC PODRZAVA FILOUSTASTVO, TO NIJE DOBRO ZA BiH

Boris Pavelić: Grabar-Kitarović podržava filoustaštvo, to nije dobro za BiH
Ugledni hrvatski publicista, novinar i kolumnista, Boris Pavelić, jedan od najvećih kritičara ekstremnog nacionalizma u Hrvatskoj  komentirao  je dešavanja u Republici Hrvatskoj.

Autor više knjiga, među kojima “Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune”, koja je u četiri godine doživjela i svoje četvrto izdanje, kritizira otvoreno marširanje ekstremnih desničara u crnim uniformama na ulicama Zagreba i Splita na pravoslavni Vaskrs, odnosno godišnjicu osnivanja NDH, dok svjetki mediji upozoravaju da Hrvatska rehabilitira ustaštvo i nezaustavljivo ide prema radikalnoj desnici.

Štaviše, ugledni Associated press (AP) svrstao je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u ekstremnu europsku desnicu, zajedno sa Viktorom Orbanom i bugarskim političarima koji Rome opisuju kao “podivljale humanoide”!

“Nije nikakva novost da je Hrvatska skrenula prema radikalnoj političkoj desnici, kao što nije novost da taj politički trend podržava, katklad i otvoreno, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Njezina izjava u Argentini, koja je nekoliko medija u zapadnim zemljama ponukala da upozore na problem, samo je jedna u nizu njezinih gesti koje su sugerirale da predsjednica prešutno podržava filoustaštvo“, kazao je Pavelić.

Dodaje da taj trend u Hrvatskoj traje već duže od šest godina, i da, također, nije novost, ali…

“Pravo je pitanje drugo: dokle to može ići, i kako sve može naštetiti hrvatskom društvu i građanima? Kako sada stvari stoje, radikalna desnica pokazuje otvorenu namjeru ne samo da iznova ispisuje povijest Drugog svjetskog rata, što radi posve otvoreno, nego i da kreira društveni život u Hrvatskoj, od sprečavanja donošenja efikasnih mjera o zaštiti žena od nasilja i hermetičnog zatvaranja granice za izbjeglice, preko otežavanja prava na pobačaj i preuzimanja javnih medija, do cenzure slobode govora u umjetnosti“, naveo je Pavelić.

Pavelić, koji je dobar poznavatelj prilika u BiH, smatra da će se dešavanja u susjedstvu odraziti i na BiH.”Takav razvoj događaja, naravno, ne može biti dobar ni za susjednu Bosnu i Hercegovinu, a kad se uzme u obzir da se slično događa i u Srbiji, ljudi mogu i sami zaključiti kakva nas, sve zajedno, budućnost čeka”, zaključio je Pavelić.

Faruk Vele (Radiosarajevo)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61459573

Powered by Blogger.ba