Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.04.2018.

PRITISAK MERKELOVE, SAD-a I NATO NA VUCICA DA UKLONI DODIKA

TAJNI PLAN RUŠENJA DODIKA U PET FAZA: Pritisak Merkelove, SAD-a i NATO na Vučića da ukloni Dodika

Od Srbije i Vučića traži da se fazno „oslobodi“ Milorada Dodika i da u „interesu“ Srbije ali i Republike Srpske prihvati opciju Mladena Ivanića bivšeg premijera RS i člana Predsjedništva BIH kao zastupnika interesa srpskog naroda.To od Vučića traži i kancelarka Angela Merkel, EU i SAD i visoki predstavnik za BIH, navode beogradski mediji.
TAJNI PLAN RUŠENJA DODIKA U PET FAZA: Pritisak Merkelove, SAD-a i NATO na Vučića da ukloni Dodika - 1

U obavještajnom izvještaju ruske FSB nabrojano je pet faza u rušenju Milorada Dodika. Prva faza podrazumijeva plasiranje istinitih informacija državnim organima BiH i Srbije. Druga faza obuhvata plasiranje dezinformacija o događaju koji je destabilizovao političko-bezbjednosnu situaciju, navode beogradski mediji bliski predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Treća faza je planiranje, organizovanje i izvođenje određenih akcija koje mogu uticati na političko-bezbjednosno stanje. Četvrta faza je proizvođenje ‘kontrolisanog haosa’, odnosno plansko izazivanje demonstracija i nereda. U petoj fazi bi došlo do promjene režima na miran ili nasilan način.

 

U izvještaju se navodi da „faze tri i četiri te operacije ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Republici Srpskoj.

 

.- Ova akcija bi se izvela u dobro isplanirano i tempirano vrijeme, a ubistvo bi izvršila osoba iz kriminalnog miljea – dodaje se u ovom izveštaju, uz upozorenje da sve informacije ukazuju da bi se operacija do kraja izvela uoči ili tokom opštih izbora u BiH, planiranih u oktobru ove godine. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potpisao je 2015. godine u Moskvi sporazum o saradnji koji je predviđao da ruski stručnjaci pružaju kontraterorističku obuku u RS.

 

 

Zapadna karta na Mladen Ivanića!?

 

Istraživanja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da je Mladen Ivanić najpopularniji političar na opozicionoj strani. Određene zapadne ambasade i službe tražile su od opozicije u Republici Srpskoj da aktuelni član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić stane na „crtu“ lideru SNSD-a Miloradu Dodiku nakon njegove potvrde da će biti kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH, „Diplomatski izvori, naveli su da je „Ivanić za njih još 2011. godine na skupu u Vilton Parku postao političar velike nade“.

 

„Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, najveće zasluge za to imaju Džozef Bazbi i Entoni Monkton, engleski obavještajci, koji su zvaničnom Londonu tada ukazali na perspektivnog Mladena Ivanića.

 

Da su Englezi preuzeli personalnu brigu ne samo za Mladena Ivanića govori i odlazak ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića,u London na poziv čelnih britanskih bezbjednosnih i obaveštajnih službi.

Procjena zapada je da je Mladen Ivanić jedini kandidat koji može pobjediti Milorada Dodika u trci za mjesto člana Predsjedništva BiH. Zato se od Srbije i  Vučića traži da se fazno „oslobodi“ Milorada Dodika i da u „interesu“ Srbije ali i Republike Srpske prihvati opciju Mladena Ivanića bivšeg premijera RS i člana Predsjedništva BIH kao zastupnika interesa srpskog naroda.To od Vučića traži i kancelarka Angela Merkel, EU i SAD i visoki predstavnik za BIH, navode beogradski mediji.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61929927

Powered by Blogger.ba