Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.04.2018.

REAKCIJA AMERICKE AMBASADE U ZAGREBU: "ZGROZENI SMO MARSEM NEONACISTA U ZAGREBU"

LJUTITA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE U ZAGREBU: "Zgroženi smo maršem neonacista koji su u Zagrebu nosili Trumpovu sliku"!

Američka ambasada u Zagrebu osudila je u ponedjeljak okupljanje krajnje desne stranke u Zagrebu i povezivanje s predsjednikom Donaldom Trumpom, kojeg hrvatski desničari smatraju uzorom u vođenju državotvorne politike.LJUTITA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE U ZAGREBU: 'Zgroženi smo maršem neonacista koji su u Zagrebu nosili Trumpovu sliku'!

alt 

 

Četrdesetak pripadnika Autonomne hrvatske stranke prava (AHSP) marširalo je u nedjelju centrom hrvatskog glavnog grada noseći američku zastavu i sliku američkog predsjednika Donalda Trumpa, hvaleći način na koji brani interese svoje zemlje.

 

"Američka ambasada ponovno osuđuje neonacistička i proustaška stajališta izražena na skupu nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju", objavila je ambasada na Tweeteru.

 

Diplomati su osudili "svaki pokušaj povezivanja SAD-a s ovom mrskom ideologijom", misleći na podršku AHSP-a Trumpu.

 

"Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186 000 američkih vojnika poginulih u Evropi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko miliona nedužnih žrtava ubijenih tokom Drugog svjetskog rata", kažu u ambasadi.

 

Članovi AHSP-a i pripadnici stranačke vojske odjeveni u crno postrojili su se na Trgu bana Jelačića, zakleli se domovini te izrazili podršku Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.

U zakletvi koju su položili pred predsjednikom stranke Draženom Kelemincem, obvezali su se da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet.

 

Keleminec je poručio da AHSP podržava Trumpovu državotvornu politiku jer brani interese svoje zemlje i jer su američki "republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju".

 

Članovi stranke obećali su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, anitihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr.,  da će izaći iz Evropske unije i smanjiiti porez na dohodak.

 

Zakletva je završena uzvikom "Za Domovinu spremni!"

 

Keleminec je pozvao predsjednike vlade, države, ministra finansija te vođu hrvatskih Srba Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

 

Na centralni trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića,  hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Evropske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem.

 

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je u organizaciji Radničke fronte 20-ak prosvjednika s transparentom "Dosta je ustaštva!",  s hrvatskom državnom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61957372

Powered by Blogger.ba