Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.04.2018.

PROF.DR. MIRSAD HADZIKADIC: VRIJEME JE ZA JEDNU VIZIJU BiH I DA SVI STANEMO IZA NJE

09.04.2018.

COVICEVA VECERA U MOSTARU : REGIONALNI I DOMACI DUZNOSNICI NA VECERI, BEZ PREDSTAVNIKA BOSNJAKA

Čovićeva večera u Mostaru : Regionalni i domaći dužnosnici na večeri, bez predstavnika Bošnjaka
Na večeru su stigli predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, hrvatski premijer Andrej Plenković, bugarski premijer Bojko Borisov, zatim predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto te drugi.

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Večeri, dakle, neće prisustvovati niti jedan predstavnik Bošnjaka u institucijama FBiH ili BiH.

Na večeri se nije pojavio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je pozvan naknadno, kao ni druga dva člana Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.

Prošle godine su večeri prisustvovala sva tri člana Predsjedništva BiH, kao i drugi regionalni lideri.

(Kliker.info-RS)

09.04.2018.

KOMEMORACIJA ZRTVAMA JASENOVCA U SJENI BOJKOTA MANJINA?

09.04.2018.

NAVIJACI IZABRALI: OVO JE NAJLJEPSI POGODAK U POVIJESTI SVJETSKIH PRVENSTAVA

09.04.2018.

PRITISAK MERKELOVE, SAD-a I NATO NA VUCICA DA UKLONI DODIKA

TAJNI PLAN RUŠENJA DODIKA U PET FAZA: Pritisak Merkelove, SAD-a i NATO na Vučića da ukloni Dodika

Od Srbije i Vučića traži da se fazno „oslobodi“ Milorada Dodika i da u „interesu“ Srbije ali i Republike Srpske prihvati opciju Mladena Ivanića bivšeg premijera RS i člana Predsjedništva BIH kao zastupnika interesa srpskog naroda.To od Vučića traži i kancelarka Angela Merkel, EU i SAD i visoki predstavnik za BIH, navode beogradski mediji.
TAJNI PLAN RUŠENJA DODIKA U PET FAZA: Pritisak Merkelove, SAD-a i NATO na Vučića da ukloni Dodika - 1

U obavještajnom izvještaju ruske FSB nabrojano je pet faza u rušenju Milorada Dodika. Prva faza podrazumijeva plasiranje istinitih informacija državnim organima BiH i Srbije. Druga faza obuhvata plasiranje dezinformacija o događaju koji je destabilizovao političko-bezbjednosnu situaciju, navode beogradski mediji bliski predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Treća faza je planiranje, organizovanje i izvođenje određenih akcija koje mogu uticati na političko-bezbjednosno stanje. Četvrta faza je proizvođenje ‘kontrolisanog haosa’, odnosno plansko izazivanje demonstracija i nereda. U petoj fazi bi došlo do promjene režima na miran ili nasilan način.

 

U izvještaju se navodi da „faze tri i četiri te operacije ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Republici Srpskoj.

 

.- Ova akcija bi se izvela u dobro isplanirano i tempirano vrijeme, a ubistvo bi izvršila osoba iz kriminalnog miljea – dodaje se u ovom izveštaju, uz upozorenje da sve informacije ukazuju da bi se operacija do kraja izvela uoči ili tokom opštih izbora u BiH, planiranih u oktobru ove godine. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potpisao je 2015. godine u Moskvi sporazum o saradnji koji je predviđao da ruski stručnjaci pružaju kontraterorističku obuku u RS.

 

 

Zapadna karta na Mladen Ivanića!?

 

Istraživanja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da je Mladen Ivanić najpopularniji političar na opozicionoj strani. Određene zapadne ambasade i službe tražile su od opozicije u Republici Srpskoj da aktuelni član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić stane na „crtu“ lideru SNSD-a Miloradu Dodiku nakon njegove potvrde da će biti kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH, „Diplomatski izvori, naveli su da je „Ivanić za njih još 2011. godine na skupu u Vilton Parku postao političar velike nade“.

 

„Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, najveće zasluge za to imaju Džozef Bazbi i Entoni Monkton, engleski obavještajci, koji su zvaničnom Londonu tada ukazali na perspektivnog Mladena Ivanića.

 

Da su Englezi preuzeli personalnu brigu ne samo za Mladena Ivanića govori i odlazak ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića,u London na poziv čelnih britanskih bezbjednosnih i obaveštajnih službi.

Procjena zapada je da je Mladen Ivanić jedini kandidat koji može pobjediti Milorada Dodika u trci za mjesto člana Predsjedništva BiH. Zato se od Srbije i  Vučića traži da se fazno „oslobodi“ Milorada Dodika i da u „interesu“ Srbije ali i Republike Srpske prihvati opciju Mladena Ivanića bivšeg premijera RS i člana Predsjedništva BIH kao zastupnika interesa srpskog naroda.To od Vučića traži i kancelarka Angela Merkel, EU i SAD i visoki predstavnik za BIH, navode beogradski mediji.

09.04.2018.

REAKCIJA AMERICKE AMBASADE U ZAGREBU: "ZGROZENI SMO MARSEM NEONACISTA U ZAGREBU"

LJUTITA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE U ZAGREBU: "Zgroženi smo maršem neonacista koji su u Zagrebu nosili Trumpovu sliku"!

Američka ambasada u Zagrebu osudila je u ponedjeljak okupljanje krajnje desne stranke u Zagrebu i povezivanje s predsjednikom Donaldom Trumpom, kojeg hrvatski desničari smatraju uzorom u vođenju državotvorne politike.LJUTITA REAKCIJA AMERIČKE AMBASADE U ZAGREBU: 'Zgroženi smo maršem neonacista koji su u Zagrebu nosili Trumpovu sliku'!

alt 

 

Četrdesetak pripadnika Autonomne hrvatske stranke prava (AHSP) marširalo je u nedjelju centrom hrvatskog glavnog grada noseći američku zastavu i sliku američkog predsjednika Donalda Trumpa, hvaleći način na koji brani interese svoje zemlje.

 

"Američka ambasada ponovno osuđuje neonacistička i proustaška stajališta izražena na skupu nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju", objavila je ambasada na Tweeteru.

 

Diplomati su osudili "svaki pokušaj povezivanja SAD-a s ovom mrskom ideologijom", misleći na podršku AHSP-a Trumpu.

 

"Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186 000 američkih vojnika poginulih u Evropi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko miliona nedužnih žrtava ubijenih tokom Drugog svjetskog rata", kažu u ambasadi.

 

Članovi AHSP-a i pripadnici stranačke vojske odjeveni u crno postrojili su se na Trgu bana Jelačića, zakleli se domovini te izrazili podršku Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.

U zakletvi koju su položili pred predsjednikom stranke Draženom Kelemincem, obvezali su se da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet.

 

Keleminec je poručio da AHSP podržava Trumpovu državotvornu politiku jer brani interese svoje zemlje i jer su američki "republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju".

 

Članovi stranke obećali su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, anitihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr.,  da će izaći iz Evropske unije i smanjiiti porez na dohodak.

 

Zakletva je završena uzvikom "Za Domovinu spremni!"

 

Keleminec je pozvao predsjednike vlade, države, ministra finansija te vođu hrvatskih Srba Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

 

Na centralni trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića,  hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Evropske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem.

 

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je u organizaciji Radničke fronte 20-ak prosvjednika s transparentom "Dosta je ustaštva!",  s hrvatskom državnom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

09.04.2018.

HDZ HOCE I JARE I PARE: "PROTIVLJENJE REDUCIRANJU DOMA NARODA JE VELIKA GLUPOST"

HDZ HOĆE I JARE I PARE: "Protivljenje reduciranju Doma naroda je VELIKA GLUPOST"

- Upravo sam to nazvao glupošću jer ukoliko se poštuje princip Doma naroda i od njega traži da ima onakav način popune kako HDZ predviđa, narodski bi se moglo kazati da HDZ hoće i jare i pare, navodi Softić i dodaje:HDZ HOĆE I JARE I PARE: 'Protivljenje reduciranju Doma naroda je VELIKA GLUPOST' - 1

Nakon što su četiri stranke usaglasile određene stavove i principe u vezi sa pitanjem reduciranja Doma naroda sve izjave zvaničnika HDZ-a su ukazivale da bi mogao danas biti ovakav ishod sjednice HNS-a, kazao je za Vijesti.ba potpredsjednik SDA Safet Softić. 

"Kada su u pitanju rješenja i principi koje su stranke usaglasile radi se o pozitivnom iskoraku, i ja mislim da bi trebalo nastaviti razgovore po pitanju izmjena Izbornog zakona a kako će HDZ se u ovoj situaciji ponašati, ja mislim sada imaju puno manji manevarski prostor u odnosu na ono što je HDZ imao do sada. Prema tome, neki će se principi u konačnici morati usvojiti nakon svega ovoga", kazao je Softić.

 

Gluposti koje se tiču pravljenja nekakvog bošnjačkog entiteta zaista ne doprinose traženju rješenja, smatra Softić, nego upravo suprotno, što većem udaljavanju od eventualnog kompromisa.

Glupošću HDZ-a Softić naziva i HDZ-ovo protivljenje reduciranju Doma naroda.

 

- Upravo sam to nazvao glupošću jer ukoliko se poštuje princip Doma naroda i od njega traži da ima onakav način popune kako HDZ predviđa, narodski bi se moglo kazati da HDZ hoće i jare i pare, navodi Softić i dodaje:

 

"Ono što je logično rješenje za neku novu popuno Doma naroda jeste da Dom naroda dobije one nadležnosti kakve mu i pripadaju, a to je pitanje vitalnog nacionalnog interesa i ništa više od toga. Da nemamo dva zakonodavna doma koji u istovjetnom tekstu moraju donijeti sve zakone i odluke koje su u proceduri. To jedno drugo isključuje i mislim da je to dobar put ka traženju rješenja", zaključio je Softić.

09.04.2018.

PREMIJER BiH NE IDE NA VECERU U OBJEKAT CIJI VLASNIK DUGUJE POREZ DRZAVI!

I ZVIZDIĆ OTKAZAO ČOVIĆU: Premijer BiH ne ide na večeru u objekat čiji vlasnik duguje porez državi!

Premijer Vlade BiH, Denis Zvizdić, neće se odazvati na večeru koju lider HDZ-a priređuje u Mostaru u jednom privatnom ugostiteljskom objektu koji državi duguje miliionski iznos na ime neizmirenih poreza.
I ZVIZDIĆ OTKAZAO ČOVIĆU: Premijer BiH ne ide na večeru u objekat čiji vlasnik duguje porez državi! - 1

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ugostit će večeras u Mostaru ugostiti regionalne i domaće zvaničnike, a među njima neće biti premijera BiH Denisa Zvizdića, koji je otkazao posjetu na koju je ranije pozvan. Jedan od razloga jeste činjenica da se večera priređuje u privatnom ugostiteljskom objektu velikog poreskog dužnika.

 

Čović će večeru prirediti u Ljetnikovcu Radobolja, u vlasništvu kompanije Editus City Group, čiji su osnivači, prema podacima Registra poslovnih subjekata, Vesna, Nino i Mario Slezak, odnosno supruga i sinovi mostarskog biznismena Dinka Dike Slezaka.

alt

Izvod iz Registra poslovnih subjekata

Dinko Slezak je, podsjećanja radi, bio vlasnik kladionica Derby Bet Shop i Intersport. Ove kladionice, prema posljednjim podacima Porezne uprave FBiH, po osnovu neplaćenog poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada državi duguju 40 miliona KM. Preciznije, Derby Bet Shop duguje 22.000.790,30 KM, a Intersport 18.843.056,99 KM.

alt

Slezak je 2006. godine založio dio svoje imovine za puštanje na slobodu tada pritvorenog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, a ovaj mu to, očigledno, nikada nije zaboravio.

 

U međuvremenu je Slezak postao vodeći hercegovački građevinar pa je dobio niz atraktivnih lokacija u Mostaru za gradnju objekata. Odnedavno je postao vlasnik i uništene kompanije Žitopromet, odnosno atraktivnih lokacija u posjedu te kompanije.

09.04.2018.

DZENAN ĐONLAGIC: ,,UPRAVO JE APELACIJA BOZE LJUBICA OTVORILA PUT..."

DŽENAN ĐONLAGIĆ: „Upravo je apelacija Bože Ljubića otvorila put...“

„Sa gnušanjem odbijam insinuacije da se radi o bilo kakvom stvaranju bilo kakvog bošnjačkog entiteta, to niti je intencija niti je ikome u interesu“DŽENAN ĐONLAGIĆ: 'Upravo je apelacija Bože Ljubića otvorila put...'

Hrvatski narodni sabor održao je danas u Mostaru sjednicu Predsjedništva HNS-a na kojoj se razgovaralo o Izbornom zakonu.

 

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović kazao je da su se sa vrlo jasnim stavom odbacili svi pristupi koji mijenjaju Ustav, i kako je naveo, pristupi koji derogiraju poziciju dvodomnog parlamenta. To je označio kao težnju da se podijeli Bosna i Hercegovina, i da se od Federacije napravi bošnjačka većina.

 

Šef kluba DF-a u Parlamentu Federacije Dženan Đonlagić smatra da je upravo apelacija Bože Ljubića otvorila put pravnom rješavanju izmjene nadležnosti Doma naroda u odnosu na Predstavnički dom Parlamenta Federacije.

 

"Po meni vrlo je važno da su predstavnici, prije svega Sjedinjenih Američkih Država i EU čvrsto opredijeljeni da se razgovori nastave u ovome pravcu.

 

Drago mi je da su četiri velike parlamentarne stranke, nezavisno od ideološke orijentacije, SDP, DF, SDA i SBB došle do zajedničkog stava po ovom pitanju", rekao je Đonlagić.

 

„Sa gnušanjem odbijam insinuacije da se radi o bilo kakvom stvaranju bilo kakvog bošnjačkog entiteta. To niti je intencija niti je ikome u interesu.

 

Neće se dogoditi niti treći entitet niti će se desiti bošnjački entitet, barem što se tiče zajedničkih principa i stava ove četiri stranke“, rekao je Đonlagić za Vijesti.ba.

 

Dodaje da je vrlo bezobrazno i degutantno govoriti da se radi o bošnjačkim strankama.

 

"Sigurno DF i politika koju predvodi predsjednik Željko Komšić nije bošnjčaka politika nego je to partija svih građana Bosne i Hercegovine", dodao je Đonlagić.

 

"Mislim da ovaj retrogradni HDZ-ov koncept, kojim jedino žele cementirati pozicije kadrova HDZ-a u tijelima Federacije, prije svega u Domu naroda, konačno shvaćen kao antidemokratski i anticivilizacijski.

 

Sve što se do sada koristilo u Domu naroda zadnjih dvadeset godina bilo je sa ciljem blokiranja zakonodavnog života, i on je uvijek korišten kao mehanizam ucjena i političke trgovine", naglasio je Đonlagić.

 

Komentarišući ocjenu Bože Ljubića da neusvajanje izmjena Izbornog zakona po modelu koji to predlažu iz HNS-a može dovesti u pitanje sigurnosnu situaciju u BIH, Đonlagić je naveo da je koncept političkog promišljanja Dragana Čovića i HDZ-a na koljenima:

 

"Njega sada treba pravno i politički poraziti, dakle demokratskim sredstvima, a apelacije Ljubića i Krišto su dovele do toga da je HDZ sam krenuo u pravcu promjena onoga što je sama suština Federacije.

 

Sad je trenutak da napravimo parlamentarni okvir koji je poznat u praksama zemalja članica EU, da Dom naroda i zaista bude Dom naroda, i da nikada više ne dođemo u situaciju da imamo dva parlamenta pod jednim krovom."

 

(Vijesti.ba)

 

09.04.2018.

NIHAD KRESEVLJAKOVIC: SJECANJE JE VAZNO SAMO AKO NAS OPLEMENJUJE

09.04.2018.

DINO MUSTAFIC: ALEKSANDAR VUCIC JE DEMAGOG I KUKAVICA, ON DOLAZI U MOSTAR JER PODRZAVA COVICA I DODIKA U DEMONTIRANJU BiH

Dino Mustafić bez dlake na jeziku : Vučić je politički demagog i licemjerna kukavica i njegov dolazak u Mostar je podrška Dodiku i Čoviću u demontiranju BiH


Dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Mostar bh.redatelj i istaknuti intelektualac Dino Mustafić, vidi kao podršku Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću.On smatra da su spoljna i unutrašnja politika u Srbiji i Hrvatskoj duboko povezane i da bez ključnih poteza naših susjeda u spoljnoj politici nema mira na Balkanu.


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Related image


Image result for milorad dodik i dragan covic karikatureImage result for milorad dodik i dragan covic karikature

– A to je da se Beograd jasno, nedvosmisleno distancira od Dodikovog nacionalizma koji čeka neko “povoljnije” geostrateško vrijeme kada će moći realizirati svoje snove o otcjepljenju RS-a. Kako se meni čini, predsjednik Vučić nema stvarne želje, a možda ni hrabrosti da povuče poteze koji odlikuju prave državnike. On je politički demagog i licemjerna kukavica, navodi Mustafić.

Dodaje da njemu  ne diriguje njegova partija ili biračko tijelo ovakvo kakvo je, već da je on taj koji nameće rješenja.

– Suštinsko je pitanje, stoga, koliko se sadašnji Vučić stvarno razlikuje od onog iz devedesetih. Čini mi se ni malo, jer su na vlasti u Srbiji više-manje ljudi iz Miloševićevog perioda. Tako da i njegov dolazak jeste podrška postojećem “deal-u” između Dodika i Čovića da destabiliziraju, demontiraju BiH svojim razarajučim separatističko-segregacijskim nacionalizmima što je još želja iz ‘90-ih oficijelnog Zagreba i Beograda, kaže Mustafić.

(Kliker.info-Vijesti)

09.04.2018.

DRAGO PILSEL: HRVATI SE TREBAJU ISPRIČATI ZA ZLOČINE USTAŠA

09.04.2018.

NAJVECI NACI-FASISTA U EVROPI VIKTOR ORBAN DOBIO JOS JEDAN MANDAT U MADJARSKOJ

JOS JEDAN MANDAT ZA NACI-FASISTU VIKTORA ORBANA U MADJARSKOJOrban je ovime dobio četvrti premijerski mandat, treći uzastopni

Antimigrantska nacionalistička stranka mađarskog premijera Viktora Orbana - Fides - ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima u nedelju, pokazuju preliminarni rezultati.

Izborna komisija, na osnovu 93 odsto prebrojanih glasova, navodi da će Fides s malom partnerskom Hrišćansko demokratskom strankom imati 133 od 199 mesta u parlamentu, koliko iznosi minimum za dvotrećinsku većinu.

Krajnje desni Jobik imaće 26 mesta, a koalicija na čelu sa socijalistima 20 poslanika, navodi Asošiejted pres.

Cenzus od pet odsto će, kako se očekuje, preći još samo dve liste - Demokratska koalicija bivšeg premijera Ferenca Djurčanja i zelena stranka Politika može da bude drugačija.

Orban je ovime dobio četvrti premijerski mandat, treći uzastopni, na otvoreno antimigrantskoj platformi.

"Migracija je kao rđa koja bi polako ali sigurno nagrizla Mađarsku"

Proglasivši ubedljivu pobedu, Orban je u govoru u nedelju uveče poručio da je njegova pobeda "prilika Mađarima da odbrane sebe i Mađarsku", prenosi BBC.

Dominantna tema tokom izborne kampanje bila je upravo imigracija i Orbanovo obećanje da će odbraniti granice zemlje i blokirati migracije muslimana.

Premijer je odbio učešće u javnim debatama sa svojim protivnicima, kao i da govori za nezavisne medije. Govorio je na skupovima svojih pristalica.

Poruke su bile fokusirane na - zaustavljanje imigracije.

"Migracija je kao rđa koja bi polako ali sigurno nagrizla Mađarsku", rekao je Orban na svom poslednjem skupu prošlog petka.

U 2015. godini, Mađarska je izgradila ogradu duž svojih granica sa Srbijom i Hrvatskom kako bi zaustavila ilegalne migrante.


Opozicione stranke strahuju da će dvotrećinska većina omogućiti Orbanu, kog vide kao autokratskog lidera, da učvrsti svoju vlast, da lakše sprovede ustavne promene i nastavi obračun s nevladinim organizacijama za koje tvrdi da rade protiv mađarskih interesa.

Orban je deklarisani evroskeptik koji se protivi daljoj integraciji u EU. Odbio je da učestvuje u programu EU za premeštanje izbeglica i hvalio je ruskog predsednika Vladimira Putina.

Marine Le Pen, liderka Nacionalnog fronta Francuske, čestitala je Orbanu na Twitteru i poručila da je "masovna imigracija koju je promovisala EU još jednom odbačena".

09.04.2018.

PROFESOR BAJTAL UPOZORAVA : KONTEJNERI U BiH SU POSTALI GRANA PRIVREDE

09.04.2018.

VASKRS U MALOJ ZAJEDNICI VELIKOG SCVJETNIĆA

09.04.2018.

ZAPADNI BALKAN I RUSIJA

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88940281

Powered by Blogger.ba