Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.04.2018.

DODIJELJENE ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA

DODIJELJENE ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA: Evo imena svih laureata

Dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.DODIJELJENE ŠESTOAPRILSKE NAGRADE GRADA SARAJEVA:  Evo imena svih laureata


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić večeras su u auli sarajevske Vijećnice laureatima Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva uručili priznanja, a nagrađeno je nekoliko zaslužnih organizacija i pojedinaca.


U kategoriji kultura i umjetnost Šestoaprilsku nagrada Gradu Sarajeva dobio je bh. glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a u kategoriji zdravstva i socijalne zaštite nagradu je dobio ljekar dr. Ismet Gavrankapetanović.


U kategoriji obrazovanja dobitnica nagrade je profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović.


U kategoriji privrede, nagrada je dodijeljena Centrotrans-Eurolinesu, u kategoriji sporta Karate klubu Bosna, dok je u kategoriji "Ostali" nagradu dobio Odred policije za specijalne namjene Lasta. 


Dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.


Ovo se priznanje dodjeljuje i stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada, razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa, na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.


Dobitnici priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" su Vlado Raguž, prof. dr. Kurt Kalcher i Kulturni centar "Kralj Fahd", a ovo se priznanje dodjeljuje za doprinos razvoju Grada u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva i drugim oblastima života i rada.


Nagradu "Graham Bamford" koja se dodjeljuje pojedincima, građanima BiH i stranim državljanima, za iskazanu izuzetnu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam, posthumno je dobio Irhan Fočo, a istu nagradu je dobio i Kenan Ćubara.


Laureati su zahvalili vijećnicima Gradskog vijeća Sarajeva na ukazanom povjerenju, naglasivši da im dodijeljena priznanja predstavljaju čast i podstrek u daljem radu.

 

Šestoaprilska nagrada u kategoriji kultura i umjetnost uručena je poznatom bosanskohercegovačkom glumcu i direktoru Kamernog teatra 55 Emiru Hadžihafizbegoviću.

"Nagrađen sam prije šest mjeseci kada sam bio kandidat Odreda policije za specijalne namjene Lasta i sama ta kandidatura bila mi je nagrada. Kad se sve slegne, vjerovatno ću tek shvatiti značaj ove nagrade. Znate, kad dobijate velike nagrade u drugim gradovima, zahvalite se žiriju i publici, odete na svečanu večeru i ne osjećate neku veliku odgovornost u svemu tome, ali kada dobijete nagradu u gradu u kojem se budite, idete na posao, ulazite u pekare, tramvaje, nagradu ljudi s kojima ste svaki dan, e onda je to odgovornost i obaveza. U vremenu koje je pred nama svima, odgovornost je da ono što radimo radimo najbolje", rekao je Hadžihafizbegović prije nego je pročitao SMS poruku u kojem mu reditelj Kokan Mladenović čestita na nagradi.

 

Odredu policije za specijalne namjene Lasta dodijeljena je Šestoaprilska nagrada u kategoriji Ostali.

U oblasti zdravstva i socijalne zaštite, Šestoaprilska nagrada pripala je uglednom ljekaru Ismetu Gavrankapetanoviću. 

"Uzbuđen sam. Želim se zahvaliti majkama bolesne djece koje su me predložile za nagradu. Ponosan sam i sretan. Volim ovaj grad i njegove ljude. U njemu najljepše dišem i kao da njegovu dušu dodirujem svaki dan iznova. Godine iza mene su najteže godine historije ovog grada. Zahvaljujem bogu koji mi je dao mogućnost da barem dijelom olakšam tegobe njegovih građana. Sarajevo je za mene puno više od ovog prelijepog grada. Sarajevo je san za bolji i pravedniji svijet. Hvala svima", kazao je Gavrankapetanović prilikom preuzimanja nagrade.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61956854

Powered by Blogger.ba