Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

31.03.2018.

SRPSKI POSAC DUSKO KAVACEVIC: "SEST RATOVA ZA 100 GODINA - DOSTA JE "!

SRPSKI PISAC DUŠKO KOVAČEVIĆ: "Šest ratova za 100 godina - dosta je"!

Posljednji događaji na Kosovu i Metohiji su duboko uznemirili građane Srbije i sve ljude najiskrenije željne da se na ovim prostorima Balkana ne poteže oružje i ne raspiruje mržnja, koja obično eskalira u rat, kazao je u ratgovoru za "Blic" akademik i dramski pisac Duško Kovačević.SRPSKI PISAC DUŠKO KOVAČEVIĆ: 'Šest ratova za 100 godina - dosta je'!

- Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveći i najužasniji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beži negde, bilo gde… Što dalje od strahota - kazao je Kovačevć.

 

On ponavlja ono što je govorio i devedesetih.

 

- Ne ponovile se nikada više te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loš, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, između ostalog, i zato što u ratovima ne stradaju oni koji ga izazivaju, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli život sve što imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje - kaže Kovačević.

 

Ratna stradanja su nešto što je obilježilo 20. vijek u Srba, smatra Kovačević.

 

- Ako je neko zaboravio; u dvadesetom veku smo imali šest ratova; tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čašćavanje za ispraćaj dvadesetog veka i drugog milenijuma - ironično podsjeća srpski akademik.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nista ne vrijedi pojedinacni vapaj za kopromise dok -SANU-i SRPSKA CRKVA ne izadu sa jasnim proglasom -da MIR nema alternativu-da su u ratu svi gubitnici tada ce se eho u srpskom arodu procuti u svaku porodicu ovako -zatezi da bi u svakom momentu ekonomski propast mogao pokriti i opravdati ratom i stradanjem neduznih

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
61957087

Powered by Blogger.ba