Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

04.01.2018.

ROBERT PROSINECKI NOVI SELEKTOR FUDBALSKE (NOGOMETNE) A REPREZENTACIJE BiH

IZVRŠNI ODBOR NS BiH ODLUČIO: Robert Prosinečki novi selektor fudbalske A reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.IZVRŠNI ODBOR NS BiH ODLUČIO: Robert Prosinečki novi selektor fudbalske A reprezentacije BiH


Odlučeno je to nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana u hotelu Terme na Ilidži, javlja Reprezentacija.ba.


Podsjećamo, u užem izboru bili su Amar Osim i Robert Prosinečki. S obojicom je stručna komisija u sastavu Sead Kajtaz - Zvjezdan Misimović krajem prošle godine obavila konkretne razgovore i zaključke prenijela članovima Izvršnog odbora.


Novog selektora već krajem ovog mjeseca očekuje prvi ispit, s obzirom na to da reprezentacija BiH 28. januara gostuje selekciji SAD-a u Los Angelesu, a tri dana kasnije igra prijateljski meč s Meksikom u San Antoniju.

 

Prosinečki je u fenomenalnoj igračkoj karijeri osvojio Kup šampiona sa Crvenom Zvezdom, nastupao za dva najveća španska kluba, a s hrvatskom reprezentacijom osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

 

Trenersku karijeru počeo je 2006. kao pomoćnik u stožeru fudbalske reprezentacije Hrvatske. 2010. preuzeo je Crvenu Zvezdu, s kojom je uspio osvojiti jedan kup tokom dvije godine boravka na klupi. Krajem 2012. sjeo je na klupu tuskog Kayserispora, te ostvarivši 13 pobjeda u 27 utakmica, ekipu podigao s 15. na 5. mjesto turske Superlige. Od novembra 2014. do oktorbra 2017. bio je na čelu reprezentacije Azerbajdžana.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
88949866

Powered by Blogger.ba