Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.09.2017.

OPOZICIJA UZVRATILA DODIKU: "RS JE POSJEDNJI AUTOKRATSKI REŽIM NA BALKANU I ON MORA BITI SRUŠEN OVAKO ILI ONAKO"

OPOZICIJA UZVRATILA DODIKU: "RS je posljednji autokratski režim na Balkanu i on mora biti srušen ovako ili onako"

Srpska demokratska stranka /SDS/ smatra da vlast, u nemogućnosti da odgovori na konkretne zahtjeve opozicije, izmišlja nepostojeće neprijatelje Republike Srpske i u tu funkciju stavlja, kako kažu, svoje plaćenike, preletače i medije koje kontroliše.OPOZICIJA UZVRATILA DODIKU: 'RS je posljednji autokratski režim na Balkanu i on mora biti srušen ovako ili onako'

"Nije prvi put da SNSD ima podršku Koalicije "Domovina" sa čijom skupštinskom većinom se "brani" ustavni poredak Republike Srpske i institucija Narodne skupštine. Da li su oni u toj većini po nalogu političkog Sarajeva, kako to SNSD spočitava opoziciji?", pitaju iz SDS-a, ciljajući na činjencu da su današnjem zasjedanju krnjeg saziva Skupštine RS prisustvovala dva poslanika iz Domovine - Admir Čavka iz SBB-a i Nedim Čivić iz novoformirane stranke Senada Šepića. 

 

U saopštenju iz SDS-a navode da je "vlast u Republici Srpskoj svojim odbijanjem legitimnih zahtjeva opozicije, kršenjem Ustava, zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine u potpunosti urušila demokratski kapacitet institucija i sve stavila pod kontrolu jednog čovjeka".

 

SDS je mišljenja da je "Republika Srpska danas posljednji autokratski režim na Balkanu" i da on mora biti srušen, institucionalnim ili vaninstitucionalnim putem.

 

"Na njemu je da odluči. SDS je odlučio", poručuju iz ove stranke, reagujući na saopštenje u kojem SNSD optužuje opozicione stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da "ruše parlamentarnu demokratiju i institucije uz podršku stranih mentora i Sarajeva". SDS smatra da to predstavlja "najniži stepen političke bijede i laži".

 

- Iz Partije demokratskog progresa /PDP/ saopšteno je da je danas SNSD "najbrutalnije napao instituciju Narodne skupštine, uzurpirao je i oduzeo od građana".

 

"Upravo SNSD godinama dijeli narod i poziva na sukobe, jer žele fizičkim obračunima da skrenu pažnju sa ogromnih problema u koje su doveli Srpsku“, navode iz PDP-a. Iz PDP-a navode da su zgroženi saopštenjem u kojem SNSD optužuje opozicione stranke u Narodnoj skupštini da "ruše parlamentarnu demokratiju i institucije uz podršku stranih mentora i Sarajeva".

 

Iz PDP-a su naveli da ih ništa neće zaustaviti u namjeri da sačuvaju Narodnu skupštinu Republike Srpske od, kako smatraju, "uzurpacije i diktature SNSD-a", jer je Republika Srpska za njih svetinja.

 

NDP je saopštio da opozicija ne ruši parlamentarnu demokratiju, kako to tvrde iz SNSD-a, već da to rade oni koji su "urušili Republiku Srpsku".

 

Iz NDP-a navode da je vlast u Srpskoj "zavela teror ravan aparthejdu", te da je danas demonstrirana metoda prema kojoj se "za svoje neuspjehe, pljačke, moralni, demografski i svaki drugi sunovrat" optužuju drugi.

 

"Kako drugačije shvatiti najnoviji pamflet iz SNSD-ove morbidne kuhinje koja, u nemogućnosti da odbrani neodbranjivo, poseže za najokrutnijim metodama koje parlament Srpske nije doživio za 26 godina svog postojanja, jer je suspendovan ustavni poredak Republike Srpske", naveli su iz NDP-a, reagujući na saopštenje SNSD-a u kojem se opozicione stranke optužuju da "ruše parlamentarnu demokratiju i institucije, uz podršku stranih mentora i Sarajeva".

 

U saopštenju se ističe da je vlast, "u svojoj nemoći, ponovo potegla za oprobanom metodom - pominjanjem Soroša i stranih elemenata pod čijim se nalogom, navodno, dešava pokušaj `nasilnog zauzimanja parlamenta`".

 

Iz NDP-a poručuju da neće odustati i da je, kako kažu, svaki režim doživio svoj kraj.

////////////////////////////

AMERIČKA AMBASADA REAGIRALA NA OPTUŽBE SNSD-a: "Te besmislene teorije zavjere ne mogu se ozbiljno shvatiti"

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je nakon tvrdnji iznesenih u saopštenju Saveza nezavisnih socijaldemokrata u kojem se navodi da je Američka ambasada "osmislila scenario rušenja Parlamenta".

AMERIČKA AMBASADA REAGIRALA NA OPTUŽBE SNSD-a: 'Te besmislene teorije zavjere ne mogu se ozbiljno shvatiti'

"Ovi neosnovani i neodgovorni komentari ne mogu se ozbiljno shvatiti. Teorije zavjera kao što je ova samo služe da bi se odvratila pažnja od konkretnih problema u ekonomiji, pravosuđu i politici sa kojima se građani Bosne i Hercegovine suočavaju", rekli su iz Ambasade SAD-a u BiH.
 
Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je danas da je nasilnim prekidom rada  Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene (SzP) krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokratije, a time i Republike Srpske.
 
Iz SNSD-a su naglasili da su "“akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Georga Sorosa i njegovog referenta Brajana Hoyt Јeea, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznato veleposlanstvo u Sarajevu”.

 

“Političko Sarajevo želi uništiti Republiku Srpsku, osoblje veleposlanstva želi uništiti Milorada Dodika i SNSD. Što žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi – Narodne skupštine”, navodi se u saopćenju SNSD-a.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56679644

Powered by Blogger.ba