Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

06.09.2017.

ZDRUŽENA ANTIBOSANSKA OSOVINA SRPSKE I HRVATSKE POLITIČKE OLIGARHIJE SINHRONIZIRANO STIGMATIZIRA BiH

Senadin Lavić: Združena antibosanska osovina srpske i hrvatske političke oligarhije sinhronizirano stigmatizira BiH

Septembar 06. 2017.


Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” i profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić, komentirajući najnoviju politiku predsjendice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitaroivć prema našoj zemlji, naglasio je da je na djelu „sinhronizirana stigmatizacija Bosne od strane združene antibosanske osovine srpske i hrvatske političke oligarhije“.


Image result for dragisa cvetkovic i vlatko macek fotos

Dragisa Cvetkovic i Vlatko Macek razbijaci BiH

/////////////////////////////////////////

Image result for ante pavelic i adolf hitler fotos

ADOLF HITLER I ANTE PAVELIC RAZBIJACI BiH

////////////////////////////////////////////

Image result for dragan covic karikature fotos

RAZBIJACI BiH

//////////////////////////////////////////////////

Image result for dragan covic karikature fotos

Kolinda Grabar Kitarovic i Andrej Plenkovic Razbijaci BiH

///////////////////////////////////////////

Image result for Aleksandar Vucic i milorad dodik razijaci bih fotos

Razbijaci BiH

////////////////////////////////////

„Politički Zagreb se plaši presude Tuđmanovim izvođačima radova u Bosni tokom napada HV i HVO  1992-1994. godine. Bili su to razorni napadi na Prozor, Stolac, Mostar, Gornji Vakuf, Konjic i druge gradove. Nismo zaboravili. Neprimjerno je ponašanje hrvatske predsjednice Grabar Kitarović koja zlonamjerno ponavlja da je Bosna opasnost koju ona motri kao objekt. Ona će internacionalnu zajednicu upozoriti da je Bosna zemlja islamista ili selefista,a ona se diči ustaškom ideologijom. Sasvim je izgubljena u političkoj situaciji vremena i nedorasla funkciji predsjednika jedne evropske države“, kazao je Lavić za INS.

Prema njegovim riječima, gospođa Kolinda se „ponaša nediplomatski i neprofesionalno“ dok komentira Bosnu „na vrlo primitivan i lažan način kao zemlju u kojoj žive ljudi s radikalnim namjerama“.

„Ona se takvim komentarima kači na već postojeću matricu demoniziranja Bosne. U nekoliko dana se čuju glasovi Kurtza, Zemana, Grabar Kitarović i nekoga iz Srbije – sve protiv Bosne. Nema u tome slučajnosti! Tu su, dakle, i procesi oko Pelješkog mosta, Čović-Ljubićeva naracija o ugoženosti Hrvata, slizanost HDZ-SNSD antibosanske politike, netransparentnost finansijskih tokova i kontrole kladionica… Gospođa Grabar Kitarović bi trebala napokon ustati protiv besmislenog i neevropskog koncepta konstitutivnosti naroda koji nikada ne bi  podržala u Hrvatskoj iz koje su Srbi istjerani 1995. Na taj način bi vratila dignitet svojoj funkciji. Čini se, nažalost, da hrvatska politika u nesuvislim izjavama gospođe Grabar Kitarović ponovo slavi svoje najsramnije trenutke protiv Bosne“, naglasio je Lavić.

Naglasio je da svojom licemjernom brigom za Bosnu, predsjednica Hrvatske „pokazuje da ništa ne zna o Bosni i da ništa nije naučila iz povijesti“.

„Ona bi trebala da se bavi teškom društveno-ekonomskom situacijom u svojoj državi“, zaključio je Lavić.

Faruk Vele (INS)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
76397479

Powered by Blogger.ba