Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.08.2017.

HAJRA ĆATIĆ: MNOGE MAJKE SU UMRLE, A NISU DOČEKALE DA UKOPAJU SVOJE NAJDRAŽE

Hajra Ćatić: Mnoge majke su umrle, a nisu dočekale da ukopaju svoje najdraže

August 11. 2017.Ni visoke temperature nisu spriječile članice Udruženja građana “Žene Srebrenice” da se kao i svakog 11. u mjesecu okupe na protestima u Tuzli, kako bi mirnom šetnjom podsjetile domaću i svjetsku javnost na stravične zločine počinjene tokom proteklog rata u BiH, te zatražile istinu, pravdu i kažnjavanje zločinaca.

Prema ustaljenom protokolu okupljanje je počelo na Pingi u 12 sati, a kolona je nastavila do Gradske česme, odnosno do Trga žrtava genocida Srebrenice.

Žene Srebrenice i danas izražavaju nezadovoljstvo procesom ekshumacije i identifikacije tijela žrtava, te hapšenjem i procesuiranjem ratnih zločinaca.

Predsjednica UG Žene Srebrenice Hajra Ćatić izjavila je da više od hiljadu porodica još nije pronašlo svoje najdraže, a mnoge majke su i umrle, a nisu dočekale da ukopaju svoje najdraže.

-Borimo se za pravdu da oni koji su činili zločine, a nisu privedeni licu pravde, odgovaraju za počinjene zločine i genocid u Srebrenici – poručila je, dodavši da sve to ide sporo.

Ženama Srebrenice na današnjem mirnom protestu u Tuzli pridružile su se predstavnice Medžisa IZ iz Tuzle i Kladnja, te građani Tuzle.

– Ovdje smo da odamo počast žrtvama i da se ne osjećamo krivim što šutimo – poručila je Hasiba Saračević, predstavnica Muftijstva tuzlanskog, koja se također danas pridružila Srebreničankama u mirnoj protestnoj šetnji za istinu i pravdu.

(Kliker.info-Fena)

//////////////////
/////////////////////////////////////////
/

Sarajevo Film Festival : Otvorena 23. smotra sedme umjetnosti u Sarajevu


Projekcijama filma “Druga strane nade” Akija Kaurismäkija u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu Raiffeisen večeras je u Sarajevu otvoren 23. Sarajevo Film Festival (SFF), jedna od najvećih filmskih smotri u regiji. Svečan


OTVOREN 23. SFF: Pogledajte kako je izgledao glavni grad BiH u ...


//////////////////////////////////

IZETBEGOVIĆ: "Hrvatska treba da pravi tunel, a ne most na Pelješcu"

Govoreći o ovom otvorenom pitanju između BiH i Hrvatske, Izetbegović je naglasio da ono mora biti riješeno na način prihvatljiv objema stranama.


Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović ocijenio je danas da izgradnja Pelješkog mosta predstavlja rušenje suvereniteta BiH.

 

Govoreći o ovom otvorenom pitanju između BiH i Hrvatske, Izetbegović je naglasio da ono mora biti riješeno na način prihvatljiv objema stranama.

 

“Hrvatskoj bi bilo duplo jeftinije da izgradi tunel umjesto mosta”, rekao je Izetbegović u Sarajevu.

 

TV1/SB

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56401254

Powered by Blogger.ba