Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

01.08.2017.

RIJEŠEN PROBLEM FINANSIRANJA JAVNOG SERVISA: PRETPLATA ZA TV UZ RAČUN ZA STRUJU

RIJEŠEN PROBLEM FINANSIRANJA JAVNOG SERVISA: Pretplata za tv uz račun za struju!


Predstavnici Javnog preduzeća Elektroprivreda (JP EP) BiH i Javnih servisa (BHRT i RTV Federacije BiH) potpisali su poslovni Ugovor o naplati RTV takse putem računa za električnu energiju, a što će biti iskazano na računima za utrošenu električnu energiju za mjesec august 2017. godine, stoji u zajedničkom saopćenju BHRT i RTVFBIH.RIJEŠEN PROBLEM FINANSIRANJA JAVNOG SERVISA: Pretplata za tv uz račun za struju!

Identičan poslovni Ugovor bit će ponuđen i ostalim domaćim elektroprivrednim preduzećima te se očekuje pozitivan odgovor.

 

Uspostavom ovakvog sistema naplate RTV takse, putem Ugovora o poslovnoj saradnji sa elektroprivrednim preduzećima na teritoriji cijele BiH, javni servisi Bosne i Hercegovine, u skoro vrijeme bili bi spremni odgovoriti tehničko-tehnološkim i programskim zahtijevima svih stanovnika BiH, te bi sistem javnog emitiranja, prvi put otkada postoji, bio postavljen na poslovno zdrave osnove sa samostalnim i nezavisnim izvorom finansiranja, kako je to slučaj u svim uređenim demokratskim zemljama svijeta.

 

Poslovnom spremnošću da se uključi u ovaj model, JP EP BiH pokazala je izuzetno visok nivo društvene odgovornosti te stvorila presudno važne pretpostavke da u poslovno osnaženim Javnim servisima BiH i domaća preduzeća, među kojima je i EP BiH, dobiju stabilnog i utjecajnog partnera za razvoj svojih budućih poslovnih aktivnosti.

 

Javni servisi blagovremeno će informirati građane o detaljima prelaska na naplatu RTV takse putem računa za električnu energiju, uz napomenu da je do zvaničnog početka primjene ovog modela naplate na snazi obaveza aktuelnog plaćanja RTV takse, zaključno sa mjesecom julom 2017. godine.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
59651285

Powered by Blogger.ba