Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

28.03.2017.

TUŽITELjSTVO U HAGU TRAŽI BIVŠIM ČLANOVIMA HERCEG-BOSNE 225 GODINA ZATVORA

ZADNJI DAN ŽALBENE RASPRAVE "PRLIĆU I OSTALIMA": Tužiteljstvo traži 225 godina zatvora, ljutitom Prliću oduzeta riječ!

Prlića, kojim je sam iznosio svoj prigovor na zahtjeve Tužiteljstva, predsjedavajući Vijeća je upitao da li je on pravnik, na šta je Prlić odgovorio da nije pravnik, ali da je predavao na Pravnom fakultetu


ZADNJI DAN ŽALBENE RASPRAVE 'PRLIĆU I OSTALIMA': Tužiteljstvo traži 225 godina zatvora, ljutitom Prliću oduzeta riječ!
http://kliker.info/v2/wp-content/uploads/2017/03/sestorka6.jpg

Posljednjeg dana rasprave pred Žalbenim vijeće Haškog suda  u predmetu "Jadranko Prlić i ostali" Tužiteljstvo je zatražilo veću pojedinačnu kaznu za svakog od šestorice Hrvata koji su presuđeni u prvostupanjskom postupku. Umjesto 111 godina, koliko im je izrečeno u prvostupanjskoj presudi, Tužiteljstvo traži da im ukupna kazna bude čak 225 godina.

Kako je kazala tužiteljica Laurel Baig, provostupanjska presuda nije obuhvatila odgovornost Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Brune Stojića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića za tzv.
"udruženi zločinački poduhvat 3", koji podrazumijeva da su okrivljenici morali pretpostaviti kakve će biti posljedice "udruženih podihvata 1 i 2 (koje su, prema optužnici, osmislili Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko) čiji je cilj bio pripajanje dijelova BiH Hrvatskoj.

Nakon obraćanja Tužiteljstva, Žalbenom vijeću su se trebali obratiti odvjetnici optuženih, međutim njihovo obraćanje je ostalo u sjenci svađe Jadranka Prlića sa članovima Žalbenog vijeća koji su mu na kraju
oduzeli riječ zbog, kako su kazali, nepoštivanja pravne procedure.

Prlića, kojim je sam iznosio svoj prigovor na zahtjeve Tužiteljstva, predsjedavajući Vijeća je upitao da li je on pravnik, na šta je Prlić odgovorio da nije pravnik, ali da je predavao na Pravnom fakultetu, političku ekonomiju.

Nakon što mu je nekoliko puta sugerirano da poštuje pravnu proceduru, Prlić je rekao: "Ja samo želim da pomognem Žalbenom vijeću". 

Na to mu je oštro odgovoreno u ime Žalbenog vijeća: "Nismo se razumjeli, Vi ste ovdje da pomažete sebi, a ne nama, gospodine Prliću!"

U raspravu se uključio i Theodor Meron, član Žalbenog Vijeća, koji je kazao da petočlano Vijeće određuje pravila u ovoj sudnici, sviđalo se to nekome, ili ne.

Nakon toga je oduzeta riječ Jadranku Prliću.

(S.B.)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
53248010

Powered by Blogger.ba