Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

26.03.2017.

GS: BORJANA KRIŠTO JE DOKAZ DA JE HDZ KRIMINALNA I PARAZITSKA ORGANIZACIJA

GS: Borjana Krišto je dokaz da je HDZ kriminalna i parazitska organizacija

tačno.net

Autor
26.3.2017. GS: Borjana Krišto je dokaz da je HDZ kriminalna i parazitska organizacija

//////////////////////////

Izdvajamo

  • HDZ možda ima sagovornike za porobljavanje građanske većine u BiH u svojim koalicionim partnerima, ali mi u GS-u nemamo nikakvih dilema da se sa neoustaškom politikom te stranke ne može pregovarati i da svaki ustupak HDZ-u znači manje Bosne i Hercegovine.
..................................
................................

Image result for karikature covic  i dodik

Image result for karikature covic  i dodik
Image result for karikature covic  i dodik


Image result for karikature covic  i dodik


Image result for dragan covic i bojana kriso fotos


Image result for karikature covic  i dodik


Image result for borjana kristo i dragan covic karikature

“Građanski savez (GS) smatra skandaloznom odluku Vijeća ministara da dodijeli sto hiljada maraka fantomskom udruženju čiji je jedini osnov da konkuriše za državni novac bio taj što se na čelu udruženja nalazi izvjesna Tihana Krželj, inače snaha Borjane Krišto.

Stoga ovim putem zahtijevamo od predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da objavi izvještaj o trošenju novca ovog fantomskog udruženja, koje harči stotine hiljada narodnih para dok građani Sarajeva, Zenice ili Bihaća novac za liječenje djece sakupljanju telefonskim i SMS akcijama.

Da stvar bude gora, Borjana Krišto je i 2008. godine, u svojstvu predsjednice Federacije BiH svoju snahu „počastila“ sa 15.000 maraka narodnih para.

GS smatra da je ovo još jedan u nizu dokaza naših tvrdnji da HDZ nije ništa drugo nego kriminalna organizacija, koja dok zagovara neoustaške vrijednosti, ima za cilj samo jedno da Dragan Čović i njegova klijentela parazitira sa leđa matematičke većine građana BiH.

Ovo, u najmanju ruku kriminalno ponašanje nije ništa u odnosu na ono što bi uslijedilo u slučaju da Čović i HDZ dobiju treću izbornu jedinicu. Nažalost, njegovi koalicioni partneri iz SDA nisu nikad jasno i eksplicitno iznijeli stav o otvorenim zahtjevima HDZ-a da podjarmi građansku većinu u našoj zemlji.

GS će na temelju Zakona o slobodi pristupa javnim informacijama od kabineta Predsjednika Federacije BiH i kabineta Predsjedavajućeg Vijeća ministara tražiti uvid u izvještaje o trošenju para fantomskog udruženja u vlasništvu snahe Borjane Krišto, te podnijeti krivičnu prijavu protiv nje i Tihane Krželj.

HDZ možda ima sagovornike za porobljavanje građanske većine u BiH u svojim koalicionim partnerima, ali mi u GS-u nemamo nikakvih dilema da se sa neoustaškom politikom te stranke ne može pregovarati i da svaki ustupak HDZ-u znači manje Bosne i Hercegovine”, stoji u saopštenju GS BiH.

////////////////////
////////////////////

Ljevica i kultura zaborava (video)

Ljevica i kultura zaborava (video) | Tacno.net


/////////////////////////////////

Ljevica u Mostaru: Zajedno sa građanima rušiti nacionalizam

Ljevica u Mostaru: Zajedno sa građanima rušiti nacionalizam

26.Mar 2017

U organizaciji Centra za kritičko mišljenje u Mostaru su nastavljeni razgovori lidera lijevih i građanskih stranaka o zajedničkom nastupu na Izborima 2018 godine. Okupljeni oko ideje da se suprotstave nacionalističkim

/////////////////////////////

//////////////////////////////////////////

Kultura

„Lično“ kroz fotoobjektiv Velije Hasanbegović

„Lično“ kroz fotoobjektiv Velije Hasanbegović

  25.Mar 2017

Foto: Fena Alma Numić  (1981). iz općine Doboj-Jug, malog mjesta pored Doboja je jedna od osoba  čiji je portret predstavljen na izložbi  fotografija „Lično“ Velije Hasanbegovića koja je otvorena u

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56401451

Powered by Blogger.ba