Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.03.2017.

MILORAD DODIK NA UDARU OPOZICIJE: "ON JE AVANTURISTA, MANIPULIŠE SRPSKIM NARODOM"!

DODIK NA UDARU OPOZICIJE: "On je avanturista, manipuliše srpskim narodom"!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je klasični politički avanturista, koji se poigrava sa emocijama naroda i politikom konflikta raspiruje nacionalne tenzije – ocjenjuje opozicija u Republici Srpskoj, komentarišući Dodikovu izjavu da neće biti referenduma o secesiji ili otcjepljenju RS-a, kako je to raije obećavao i najavljivao.DODIK NA UDARU OPOZICIJE: 'On je avanturista, manipuliše srpskim narodom'!

Image result for karikature milorada dodika


Image result for karikature milorada dodika


Image result for karikature milorada dodikaImage result for karikature milorada dodika

“Deset punih godina Milorad Dodik priča narodu da će Republika Srpska biti nezavisna. To je jedna u nizu Dodikovih prevara i njegove neodgovorne politike”, rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

 

“To je politika dugogodišnjih manipulacija koja je bila u službi prevare srpskog naroda, a s druge strane to je politika konflikta, koja je trebala da raspiruje nacionalne tenzije. Na taj način godinama se stvarao ambijent kako je on zapravo veliki zaštitnik Srba i Republike Srpske, a ustvari je jedna istina, narod je sve više siormašniji, a pojedinci su postali multimilioneri”, kaže Govedarica.

 

“Milorad Dodik nastavlja da luta na političkoj sceni u nemogućnosti da odgovori na važna životna pitanja građana RS”, slažu se i u PDP-u.

 

“Dodikovo neuspješno poigravanje sa emocijama naroda, on je ovim novim odustajanjem od referenduma pokazao da je klasični politički avanturista, bez jasne nacionalne, ekonomske, soicjalne ili bilo koje druge politike. Dodik vodi politiku od danas od sutra. Svojevremeno je od socijaldemokrate, koji je početku karijere bio najveći fan države BiH, došao do priče da će otcijepiti Republiku Srpsku, a sada vidimo da se vraća korak unazad, naglašava za BN televiziju generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo.

 

“Međunarodna zajednica pozitivno gleda na dejtonske principe i Dodikova izjava je snažan argument odgovorne politike koju vodi SDS”, dodaje Govedarica. On napominje da su za proteklih deset godina iz budžeta RS desetine miliona maraka i dolara otišle na kojekakve lobističke kuće, a da su jasne dvije stvari:

 

“Prva je da je Dodik završio na crnoj listi SAD-a ulažući toliki novac u lobiranje i druga da je natjeran da javno saopšti da je godinama lagao narod. Imajući u vidu da je rekao da je razgovarao sa nekim velikim zvaničnicima, pitanje za njega koji su to zvaničnici. Po mom uvjerenju to može biti Lavrov ili Vučić”.

“Niko ne zna na kakvim će pozicijama završiti Dodik. Mislim da ni on ne zna. Ovo sve pokazuje jednu veliku bezidejnost politike koju zastupa. Ekonomska situacija je sve teža. Mislim da se i on sam upetljao kao pile u kučine i da ne zna način na koji će izaći iz ove priče”, smatra Brčkalo.

 

“Možda su američke sankcije uticale na takve stavove Dodika, koji je i sam svjestan da je u nekim stvarima prešao „crvenu liniju i precijenio svoje mogućnosti, a sada spašava što se spasiti može“”, zaključio je Brčkalo.


Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56375780

Powered by Blogger.ba