Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

18.03.2017.

FRA IVO MARKOVIĆ: "HERCEG-BOSNA JE VELIKOSRPSKI PROJEKAT"!

FRA IVO MARKOVIĆ: “Herceg-Bosna je velikosrpski projekat"!

Završen je dvodnevni naučno-stručni skup "Hrvati Bosne i Hercegovine – nosioci evropskih vrijednosti" koji je u Neumu organizovao Kabinet člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.Image result for fra ivo markovic fotos

Na skupu se, kako je najavljeno, pokušalo odgovoriti na pitanja nacionalnog identiteta, jednakopravnosti i uloge hrvatskog naroda na evropskom putu BiH, te ponuditi odgovore na ključna pitanja budućnosti BiH i njenog unutrašnjeg uređenja.

 

Dragan Čović je istakao da je skup u potpunosti ispunio očekivanja. Kazao je da je stvoren dobar temelj na osnovu kojeg će se voditi razgovori o budućnosti BiH, odnosno o evropskom putu i unutrašnjoj organizaciji države.

 

O skupu u Neumu Al Jazeera Balkans je razgovarala sa profesorom na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, fra Ivom Markovićem.

 

Na pitanje kako komentariše činjenicu da tamo nisu bili pozvani ugledni hrvatski intelektualci iz Sarajeva, predstavnici HKD Napredak, profesori sa Bogoslovskog fakulteta i drugi, Marković je kazao: "Nijedan dostojanstven znanstvenik se ne bi odazvao na taj skup, jer on samo služi promociji hercegbosanske politike. To je jedan novi pristup, odnosno u tom okviru ga treba gledati kao upotrebu znanosti u političke svrhe".

 

Dodao je da su Hrvati u BiH u jako lošem položaju.

 

- BiH je sva u krizi, a pogotovo hrvatski narod kao najmanji narod. A jedan od razloga zašto je hrvatski narod u tako lošoj situaciji jeste pogrešna politika i to prije svega HDZ-a, koja je vezana za Herceg-Bosnu. Ta politika traje od rata i to je velikosrpski projekt – istakao je fra Ivo Marković.

 ///////////////////////////////

Razgovor sa profesorom fra Ivom Markovićem pogledajte u nastavku:


FRA IVO MARKOVIĆ: 'Herceg-Bosna je velikosrpski projekat ...

///////////////////////
//////////////////////////

Dragan Bursać : Milorad Dodik – bosanski patriota i borac protiv otcjepljenja RS-a

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je po ko zna koji put pokazao kako je riječ o ultimativnom političkom pragamatiku, koji ima samo jednu zvijezdu vodilju – ostanak na vlasti.

////////////////////////////////////////

Tamna strana istorije : U Srbiji stopirani udžbenici na bosanskom jeziku

Procedura odobravanja udžbenika na bosanskom jeziku stopirana je jer istoričari ne mogu da se saglase sa prekrajanjem istorije, objavile su “Večernje novosti”. Iz Centra za razvoj i unapređenja udžbenika kažu

//////////////////////

//////////////////////
/////////////////////


HOĆE LI KOLINDA ZAVADITI 'DVA OKA U GLAVI': Čović 'za', Dodik 'protiv' Daytona 2 - 3

HOĆE LI KOLINDA ZAVADITI 'DVA OKA U GLAVI': Čović 'za', Dodik ...

////////////////////////

IMA LI BOSNA I HERCEGOVINA VLADU I PREMIJERA: Milorad Dodik dosljedno i ponosno pokazuje sramotnu političku neobrazovanost! - 3

IMA LI BOSNA I HERCEGOVINA VLADU I PREMIJERA: Milorad Dodik ...


////////////////////

ZOVU JE KOLINDA LABUDAR JEZEROVIĆ: Predsjednica Hrvatske poklonila se publici 'Labudovog jezera' i osvanula na FB-u...

ZOVU JE KOLINDA LABUDAR JEZEROVIĆ: Predsjednica Hrvatske ...

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56375780

Powered by Blogger.ba