Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

15.03.2017.

NIKADA RAZBIJAČI BOSNE I HERCEGOVINE NEĆE NADJAČATI BH. PATRIOTE

SDA ODGOVORILA DODIKU I ČOVIĆU: "Nikada razbijači BiH neće nadjačati bh. patriote"

Stranka demokratske akcije (SDA) s gnušanjem odbacuje jučerašnje optužbe upućene sa banjalučkog sastanka Milorada Dodika i Dragana Čovića.


Image result for karikature dodik covic

Image result for karikature dodik covic
Image result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covic


Image result for dragan covic milorad dodikImage result for karikature dodik covic

Image result for dragan covic i milorad dodik karikatureImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covic

Image result for dragan covic i milorad dodik karikatureImage result for karikature dodik covic

Image result for dragan covic i milorad dodik karikatureImage result for karikature dodik covic

Image result for dragan covic i milorad dodik karikaturevImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covic

Image result for milorad dodik i dragan covic u karikaturi downloadImage result for karikature dodik covic

Image result for milorad dodik i dragan covic u karikaturi downloadImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covicImage result for karikature dodik covic

Image result for milorad dodik i dragan covic u karikaturi download

Image result for milorad dodik i dragan covic u karikaturi download

Image result for milorad dodik i dragan covic u karikaturi download

Image result for karikature dodik covic

Image result for karikature dodik covic


- Radi se o drskoj zamjeni teza, jer su upravo Dodik i Čović odgovorni za trenutnu situaciju u BiH, sa svojim zahtjevima za dodatne etničke podjele u BiH, pokušajima rušenja Ustavnog suda BiH, nepoštivanjem njegovih odluka, protuustavnim referendumima koji destabiliziraju državu - saopćila je danas SDA.

 

Iz te stranke navode da se SDA i predsjednik Bakir Izetbegović bore protiv takvih pokušaja i da "izgleda da je upravo to naša krivica o kojoj Dragan Čović govori".

 

- Prihvatamo takvu krivicu i sasvim sigurno ćemo nastaviti da takve pokušaje sprečavamo. Suprotstavljat ćemo se podjelama, diskriminaciji, segregaciji, secesiji, smanjivanju kapaciteta države BiH i svakom i svačijem djelovanju na štetu BiH – naglašava SDA.

 

Upravo te i takve političke snage, SDA smatra odgovornim za krizu, uključujući i one koji su onemogućili primjenu principa pravnog kontinuiteta odluke Predsjedništva BiH iz 2002. i sprečavali podnošenje zahtjeva BiH za reviziju presude iz 2007. po tužbi protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

 

- Borit ćemo se svim snagama i svim sredstvima da očuvamo Bosnu i Hercegovinu, i nikad nećemo dozvoliti da oni koji razbijaju Bosnu i Hercegovinu nadjačaju – naglašava se u saopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

/////////////////////////
///////////////////////////////////////////

DUDAKOVIĆ O KRIVIČNOJ PRIJAVI ZA RATNE ZLOČINE: "Šta je Hrvatska čekala do sada?!"

"Nedavno sam prošao kroz Hrvatsku. Mislim da je sve to politiziranje. Samo oni znaju zašto sada potenciraju tu priču. Možda je to zbog one grupe iz Orašja, jer od tada je krenula ta “halabuka“ – kazao je Dudaković

DUDAKOVIĆ O KRIVIČNOJ PRIJAVI ZA RATNE ZLOČINE: 'Šta je Hrvatska čekala do sada?!'

Bivši komandant Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković je kazao kako se ne opterećuje informacijama o navodnoj krivičnoj prijavi koja je podnesena protiv njega Državnom odvjetništvu Hrvatske.

 

Prema navodima pojedinih medija u Hrvatskoj, u krivičnoj prijavi mu se stavlja na teret učešće u uništavanju Zadra, ali i navodni ratni zločini protiv civila srpske nacionalnosti na teritoriji Hrvatske i to u mjestima Dvor na Uni, Rakovica, Plitvice i Glina.

 

- To je već stara priča. Mi smo njima po potrebi saveznici, a po potrebi neprijatelji. Osim toga, od tog perioda koji se spominje prošlo je 22 godine. Pitam onda šta se čekalo do sada? Kako to protumačiti? Ja se lično time ne opterećujem. Nedavno sam prošao kroz Hrvatsku. Mislim da je sve to politiziranje. Samo oni znaju zašto sada potenciraju tu priču. Možda je to zbog one grupe iz Orašja (bivši oficiri HVO-a koje je Tužilaštvo BiH optužilo za ratne zločine op.a.), jer od tada je krenula ta “halabuka“ – kazao je Dudaković za Faktor.

 

Prema navodima hrvatskih medija, udruženja branitelja Domovinskog rata iz BiH navodno su podnijeli veći broj krivičnih prijava Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv bivših viših oficira Armije RBiH. U ovim prijavama oni se terete za ratne zločine u Hrvatskoj koje su navodno počinili kao pripadnici JNA, ili protiv Hrvata u BiH kao pripadnici Armije RBiH. S obzirom na to da DORH nije saopćio zvanične informacije o ovim prijavama u medijima se navode različite liste oficira koji se sumnjiče za ratne zločine, a njihov broj se kreće između 15 i 30.


//////////////////////


VUČIĆ U SARAJEVU, DODIK NA APARATIMA: Zašto predsjednik RS pokušava minirati balkanski samit?!?

VUČIĆ U SARAJEVU, DODIK NA APARATIMA: Zašto predsjednik RS ...

//////////////////////////

//////////////////////////

 

////////////////////////

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
72890363

Powered by Blogger.ba