Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

09.03.2017.

EU PONOVO POKAZALA PRAVO LICE PREMA BiH: ODBIJEN ZAHTJEV ZA REVIZIJU PRESUDE BiH PROTIV SRBIJE, IAKO JE SRBIJA IZVRŠILA AGRESIJU NA BiH I IZVRŠILA NEVIDJENI GENOCID U BiH


????????????????????
EVROPSKA UNIJA PROTIV GENOCIDA U BiH
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOFTIĆ NEMA LEGITIMITET: Odbijen zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije

Registrar Međunarodnog suda pravde u Hagu Phillipe Couvreur informirao je članove Predsjedništva BiH da je odbijen zahtjev BiH za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.


SOFTIĆ NEMA LEGITIMITET: Odbijen zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije - 2

Pismo koje su dobili članovi Predsjedništva BiH prenosima u cijelosti:

 

"Vezano za moje pismo od 24. februara 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

 

 

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, u vezi sa zahtjevom za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

 

Stoga, ne može se ništa poduzeti vezano za dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“.

 

Primite, gospodo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Philippe Couvreur, Registrar".

 

 

Povodom odbijanja zatheva za reviziju presude, danas u 17 sati press konferenciju će održati član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović, dok je sat ranije zakazana konferencije člana Predsjedništva iz srpskog naroda Mladena Ivanića i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.


/////////////////////////////
EVROPSKA POLITIKA PROTIV GENOCIDA U BiH 

Sakib Softić bez legimiteta : Hag odbacio zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Mart 09. 2017.


Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH po zahtjevu za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid. Prema sadržaju pisma koje su dobili članovi Predsjedništva BiH  od Philippa Couvreura, Registrara Međunarodnog suda pravde , Sud je ocijenio da odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju nisu podonijele nadležne institucije BiH.

Prema ovim saznanjima Zahtjev za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid  nje n došao pred sudije Međunarodnog suda pravde već je o ovom dokumentu  odlučeno  u protokolu suda suda.  Ovu odluku potvrđuje i odgovor članovima Predsjedništva BiH od Međunarodnog suda pravde  koji  prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

Vezano za moje pismo od 24. veljače 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Nj.E. Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH,

Nj.E. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH

Nj.E. Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“.

Primite, gospodo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Philippe Couvreur, Registrar”.

(Kliker.info)

/////////////////////////////////////////////////////////////////
////////////////////////////
Preko “Pavlović banke” FBI želi do Dodika : U Chicagu saslušana supruga Slobodana Pavlovića


////////////////////////////

Image result for dodik i covic

PROF. IVO BANAC O REVIZIJI PRESUDE: 'Dragan Čović nije štitio ...

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
75133414

Powered by Blogger.ba