Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

05.03.2017.

SLOBODAN VASKOVIĆ: PROTRČAVANjE

Slobodan Vasković : Protrčavanje

Mart 05. 2017.1.
Federika Mogerini je protrčala kroz Sarajevo; sastanke je održala “na brzaka”; Reda radi je navratila, pristojna osoba – bila je u susjedstvu prethodnih dana, pa bi bilo nepristojno da ne dođe bar na produženu kafu u BiH.
2.
Njen dolazak ne znači ništa novo ni bitno, niti bilo kakav iskorak, ali je bitno da su svi politički lideri iz BiH dali itekakav značaj sastancima sa njom, ističući tako sopstvenu važnost.
3.
Uspjeli su, čak, jedni druge, nakon sastanaka, da nazovu i lažovima, tako da će naredni dani biti baš zanimljivi ko je šta rekao na sastanku s Mogerini, iako je malo ko stigao reći više od dvije tri riječi.
4.
Na sastanak je stigao i Dodik, dao je masu izjava, ništa bitno.
Dodik, nakon sankcija SAD-a i ignor stava zapadnih ambasadora prema njemu, čini sve da pokaže kako nije u izolaciji.
Zato mu ovaj put nije bilo mrsko potegnuti u “Teheran”.
5.
Prije toga je bio kod Lavrova, gdje je otišao iz Beča, u kojem je sreo različak slobodarce.
6.
Iako politička ruševina, Dodik čini sve da to prikrije i nije bez rezultata.
7.
Vlada RS je odlučila da proda firme “Nova Borja” i “Nova Romanija”, kroz koje je oprano nekoliko desetina miliona KM budžetskog novca.
Tijela nadležna za prodaju ovih preduzeća dala su negativno mišljenje, ali Vladu RS to nije interesovalo: “Nova Borja” ide Stojku Petkoviću, a “Nova Romanija” stranoj kompaniji, čiji su vlasnici sa Bliskog Istoka.
Cilj prodaje je prikrivanje kriminala.
8.
U MUP RS se priprema i treća sistematizacija u poslednje dvije godine.
Zaista nevjerovatan podatak, koji svjedoči koliko Patuljci pojma nemaju.
9.
Već je po drugi put “prošetana” Jedinica za visokotehnološki kriminal – Odlukom Dragana Lukača vraćena je pod ingerencije Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Uprave za podršku.
Tako je Vlado Jovanić ostao “bez posla”. Džaba je poltronisao Predragu Ćeraniću.
10.
Uveliko se razmatra i mogućnost ukidanja Uprave za organizovani i teški kriminal i njeno utapanje u UKP MUP RS. Ova uprava je počela sa radom prije nekih pola godine.
Ukoliko se to i desi, MUP RS je definitivno postao eksperimentalna zona u kojoj se demonstrira kako efikasno uništiti MUP.
11.
Besmisao je smisao rukovođenja MUP-om RS.
12.
Ima tu još: načelnik Uprave policije MUP RS Dragan Jevđenić ne razgovara gotovo ni sa jednim od načelnika CJB. Odnosi su katastrofa između Uprave i CJB-ova.
Jevđenić se sam sebi čini vrlo bitnim, iako je potpuno nebitan.
Bitno je da je MUP RS u rasulu i to je jedina konkretna činjenica.
Sve ostalo je u sistematizaciji sistematizacije sistematizacija.

13.
Dodik je odnose sa Lukačem spustio gotovo na minimum i nema povjerenja u njega, što ministra baš puno i ne tangira. I dalje redovno lovi. Srećom samo u lovištima.
14.
Dodik je krenuo i na Zorana Tegeltiju – tvrdi da će ga smijeniti.
Tvrdio je to i ranije, ali ga je Tegeltija svaki put natjerao da uzmakne.
Poslednja bitka je u toku, a rezultat je neizvjestan.
15.

Nisam zaboravio na Darka Babalja Gumenog. Ide ponovo uskoro. Ostanite sa mnom.

Slobodan Vasković (Blog)

////////////////////////////////////////////

Intervjui

/////////////////////////

GODINU DANA PREVODE PRESUDU KARADŽIĆU: Dodik obećao, pa slagao, da će prevod platiti 80.000 maraka

GODINU DANA PREVODE PRESUDU KARADŽIĆU: Dodik obećao ...

//////////////////////////Panika u Hrvatskoj i Hercegovini: Stvaraocima Herceg-Bosne uskoro konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (Video)

Konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u predmetima protiv hrvatskih dužnosnika Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Milovoja Petkovića, Brune Stojića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića se, prema informacijama iz

///////////////////////////////////////

MOORE ISPRAVIO "NEZAVISNE NOVINE": Rekao da je ispravno reći bosanski, a ne bošnjački jezik, na šta je odmah stigla reakcija iz Beograda

Stručnjaci iz Odbora za standardizaciju srpskog jezika SANU kazali su da se prema pravilima srpskog jezika od "srpski narod" izvodi naziv "srpski jezik", od "hrvatski narod" - "hrvatski jezik", te da je "od bošnjački narod moguće je izvesti jedino bošnjački, a nikako bosanski jezik.


MOORE ISPRAVIO 'NEZAVISNE NOVINE': Rekao da je ispravno reći bosanski, a ne bošnjački jezik, na šta je odmah stigla reakcija iz Beograda

Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u BiH, se na svom Twitter profilu osvrnuo na pisanje banjalučkih Nezavisnih novina, a upozorio ih je da je ispravno reći bosanski, a ne bošnjački jezik kako je pisalo u jednom tekstu o Jusufu Nurkiću i njegovom nastupu u NBA ligi.

 

Moore je napisao da ne želi ispravljati cijenjene medije. Dodao je da i on kao stranac često pravi gramatičke greške.

 

– Veoma rijetko da želim ispraviti cijenjene medije — i naravno kao stranac često ne bez gramatične greške — ali taj je #Bosanski jezik – napisao je Moore na svom Twitter nalogu.


//////////////////////////////////////////


ŠOKANTNO SVJEDOČENJE JOVICE STANIŠIĆA: 'Za ubistvo Đinđića treba ispitati ulogu Ratka Mladića, Beba Popović je špijun MI6...'

ŠOKANTNO SVJEDOČENJE JOVICE STANIŠIĆA: 'Za ubistvo Đinđića ...

///////////////////

ŠTA JE, ZAISTA, REKAO IGOR CRNADAK: Pročitajte transkript njegovog obraćanja Federici Mogherini

ŠTA JE, ZAISTA, REKAO IGOR CRNADAK: Pročitajte transkript ...

////////////////////////////////////////
//////////////////////////

Panika u Hrvatskoj i Hercegovini: Stvaraocima Herceg-Bosne uskoro konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (Video)

Konačne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u predmetima protiv hrvatskih dužnosnika Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Milovoja Petkovića, Brune Stojića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića se, prema informacijama iz

//////////////////////////////
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
66037808

Powered by Blogger.ba