Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

25.02.2017.

BOJAN BAJIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO MLADENU IVANIĆU I MILORADU DODIKU: "VOJSKA RS JE U SREBRENICI POČINILA GENOCID, A VI STE POTROŠILI POZAMAŠNE NOVCE TVRDEĆI DA GENOCIDA NIJE BILO"

BAJIĆEVO OTVORENO PISMO DODIKU I IVANIĆU: "Vojska RS je u Srebrenici počinila genocid, a vi ste potrošli pozamašne novce tvrdeći da genocida nije bilo"

Bivši predsjednik i osnivač Naše stranke Bojan Bajić, na svom Facebooku postavio je dva pitanja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniću povodom zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bih protiv Srbije za genocid
////////////////////////////

"Poštovani,

 

Međunarodni sud pravde u Hagu je 26. februara 2007. godine donio presudu da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici u julu 1995.godine.

 

Vas dvojica ste u više navrata u zadnjih 10 godina javno tvrdili da u Srebrenici nije počinjen genocid, za šta ste, a naročito g. Dodik, potrošili pozamašne sume novca da se izvrše različita istraživanja i dokumentovanja, da publikujete knjige, pamflete, spotove i emisije, organizujete različite konferencije na tu temu, gdje ste autoritativno tvrdili da u Srebrenici nije počinjen genocid.

 

Veliki procenat Srba je povjerovao u vaše tvrdnje.

Pošto u nedjelju, 26. februara 2017.godine, ističe rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude iz 2007.godine, tj. mogućnost ulaganja žalbe na ovu presudu, vrlo je važno čuti Vaš odgovor na sljedeća pitanja: 

 

1. Da li ste dokaze da u Srebrenici nije počinjen genocid sistematizovali i pripremili?

2. Da li ste Srbiji dostavili te dokaze i zamolili Srbiju da pokrene reviziju presude iz 2007.godine, kako bi bili prezentovani Vaši dokazi da se u Srebrenici nije desio genocid?

 

Pretpostavljam da ovo niste uradili, pa je vrlo važno čuti Vaše mišljenje o sljedećem:

 

Da li ste kao srpski član Predsjedništva BiH i kao najsrpskiji mogući predsjednik Republike Srpske, odlukom da se ne žalite na 'prvostepenu' presudu Međunarodnog suda pravde iz 2007.godine, potvrdili da se slažete sa prvostepenom presudom i kvalifikacijom da je u Srebrenici počinjen genocid?

 

I obični građani znaju, kad se tužiš oko nečega i ne uložiš žalbu na prvostepenu presudu da to znači da se slažeš sa presudom.


Mislim da je vrlo važno da građani Republike Srpske budu obaviješteni i informisani, da su g. Mladen Ivanić i g. Milorad Dodik propuštanjem prilike da iniciraju reviziju presude iz 2007.godine kako bi predočili dokaze o kojima su pričali 10 godina, sa najvećeg političkog nivoa koji reprezentuje srpsku politiku u BiH, na ovaj način priznali da se u Srebrenici desio genocid.

 

Očekujem da u narednim danima o ovome obavijeste narod!", navodi Bajić.

/////////////////////////

//////////////////////

MINISTAR CRNADAK GLUMI VELIKOG ŠEFA: Pozvao ambasadoricu Čolaković na raport jer nije pristala na ulogu privatnog kurira

CRNADAK GLUMI VELIKOG ŠEFA: Pozvao ambasadoricu Čolaković ...


///////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////////////////
Image result for milosevic i dodik

///////////////////////////////////////

ŠTA VUČIĆ MOŽE REĆI ZA OVU PERIŠIĆEVU NAREDBU: “Za vojsku dati tri milijarde dolara da godinama drži Sarajevo pod opsadom”

//////////////////////////////////

REPUBLIKA SRPSKA U PANIČNOJ POTRAZI ZA NOVCEM: Vlada RS-a uvodi mjere štednje i smanjenje rashoda!

///////////////////////////////////

POTVRĐENO IZ HAGA: Članovi delegacije BiH predali aplikaciju za reviziju tužbe protiv Srbije

/////////////////////////////////

PROF. NEVENKA TROMP: "Genocid počeo u Prijedoru '92., završio u Srebrenici, svaki sudija će ovu aplikaciju shvatiti ozbiljno"

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56282080

Powered by Blogger.ba