Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

24.02.2017.

SRAMOTAN ČIN U MOSTARU: ZAPALjENA ZASTAVA BiH ISPRED DRŽAVNIH INSTITUCIJA U ZGRADI "ORCA"

Sramotan čin u Mostaru : Zapaljena zastava BiH ispred državnih institucija u zgradi “Orca”

Februar 24. 2017.Državna zastava Bosne i Hercegovine, koja je jučer postavljena ispred institucija BiH u zgradi “Orca“ u Mostaru jutros je u prijepodnevnim satima zapaljena!Potvrđeno nam je to u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, čiji su pripadnici odmah po prijavi u 10 sati u Policijsku upravu Mostar, izašli na lice mjesta i obavili uviđaj.

Kako nam je rečeno, izdata je naredba za izuzimanje snimaka s videonadzora s okolnih zgrada te se nadaju da će počinitelji ubrzo biti pronađeni.Na licu mjesta smo saznali da je, inače, tek jučer postavljen fasadni nosač za zastavu, koja je osvanula ispred ulaza s bočne strane zgrade „Orca“ gdje su i smještene institucije BiH.

U toj zgradi su smještene: Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Podsjetimo, u nekoliko navrata u posljednje vrijeme dio ovih institucija našao se na meti lopova, a frapantan je podatak da unutar objekta nema videonadzora, kao ni fizičke zaštite.

(Kliker.info-Avaz)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
56401437

Powered by Blogger.ba