Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

14.02.2017.

HANKA PALDUM DOBILA TUŽBU PROTIV DUŠKA TOMIĆA I GORANA GOLUBA

HANKA PALDUM DOBILA TUŽBU PROTIV DUŠKA TOMIĆA I GORANA GOLUBA: "Sav novac ću uplatiti u humanitarne svrhe"

Hanka Paldum dobila je tužbu protiv advokata Dušana Tomića i Gorana Goluba


HANKA PALDUM DOBILA TUŽBU PROTIV DUŠKA TOMIĆA I GORANA GOLUBA: 'Sav novac ću uplatiti u humanitarne svrhe' - 1


Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj su Dušan Tomić i Goran Golub dužni Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, kao i još 675 KM za troškove suđenja. 

 

Podsjećamo, Hanka Paldum se našla se u centru medijske pažnje i optužbi 2013. i od tada je bila u nekoliko navrata meta brojnih novinarskih tekstova koji su je predstavljali na veoma ružan način i sve je to nanijelo veliku štetu legendarnoj pjevačici.  

 

Podsjetimo, tada je Goran Golub, koji je bio zatočen u logoru Silos u Tarčinu, rekao da ga je popularna pjevačica 1993. fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja. Prema njegovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom "zgnječila spolni organ", zbog čega, kako je kazao, kasnije nije mogao imati djecu. Pjevačica je više puta na sudu rekla da nikada nije vidjela Goluba te da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako on tvrdi. 

 

Dušana Tomića, prvooptuženog i inače branitelja Gorana Goluba, pjevačica je tužila zbog širenja i plasiranja ovih navoda u javnost preko srbijanskih medija. 

 

- Nekako osjećam veliku radost da je pravda zadovoljena i da sam konačno dokazala nevinost. To su sve bile čiste laži i izmišljotine. Iz kojih razloga je sve ovo učinjeno, to je samo njima poznato. Ipak, količina radosti je minorna u odnosu na tugu i bol koju sam osjećala u tom periodu. Mnogi su iznosili takve laži i optužbe na moj račun. Interesantno da u tom periodu nema ko me nije nazvao od medija iz regiona. Mislim da ne postoji medij iz Srbije koji me nije zvao, a sada niko živ, a to se čulo već. Kada je neka hajka i belaj svi se dignu nažalost. Bitno je da je ovome došao kraj, a kada je u pitanju 4.000 KM koje ću dobiti kao odštetu one idu u humanitarne svrhe. Ne treba mi ni marka od tih para – kaže Hanka Paldum. 
Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
53108939

Powered by Blogger.ba