Jedinstvena Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na moj blog

11.02.2017.

EMIR RAMIĆ: NEKO NA BALKANU AKTIVNO POTPIRUJE I PRIŽELjKUJE RASPAD EVROPSKE UNIJE !

Emir Ramić : Neko na Balkanu aktivno potpiruje i priželjkuje raspad Evropske unije !

Februar 10. 2017.


U času kad anonimni Thimothy Less preko prestižnog Foreign Affairsu prekraja granice na Balkanu za tuđi račun, u vremenu kad Njemačka upozorava da će se Evropska unija – ako se bude raspadala, raspasti zbog Balkana, u trenutku prestravljenosti EU diplomata koji se ne snalaze nakon Brexita i Obame, mi snažno želimo potvrditi našu privrženost moralu u politici i još jednom dati svoj glas za jedinstvenu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Ovim pismom podržavamo upozorenja bh-organizacija u matici i dijaspori, istaknutih akademika, istraživača i aktivista od 31. januara ove godine. Upozorenja su izrečena protiv antibosanskohercegovačkog djelovanja paralelne vanjske mreže Milorada Dodika, osobe na američkoj crnoj listi. Djelovanje RS-a preko kancelarija RS je neustavno, antidejtonsko i upereno je protiv Bosne i Hercegovine, ali i Evropske unije.

Dakle, nota bene Europa: prekrajanje granica je Dodikov cilj, raspad EU Dodiku je zalog za raspad Bosne i Hercegovine, a prestravljenost europskog vodstva i briselske birokracije je stanje koje – zajedno sa svojim saveznicima i zaštitnicima – priprema, proizvodi i priželjkuje.

Da objasnimo! Jednom se već, ne tako davno, kroz Bosnu i Hercegovinu pucalo u Evropu, u samo srce Evrope. Pucnjem u Sarajevu 1914. Bosna i Hercegovina je iskorištena kao medij za raspad Austrougarske i početak I svjetskog rata. Danas, 2017., kroz Bosnu i Hercegovinu, opet ko medij, ponovo se puca, ovaj put u Evropsku uniju.

Neko na Balkanu aktivno potpiruje i priželjkuje raspad EU. Nota bene, Europa!

Bosna i Hercegovina nastavlja svoj državni put, u to smo uvjereni. Da bi olakšali put, da bi olakašali život njenim građanima i narodima, da bi EU mogla nastaviti rješavanje naraslih problema bez balkanskih podmetanja, apelujemo na zautavljanje unutrašnjih i vanjskih antievropskih i antidejtonskih djelovanja RS administacije, na čijem čelu je osoba sa američke crne liste. navodi se u  javnom apelu , odnosno pismu  upozorenja,  upućenog  na adrese relevantnih   domaćih i međunarodnih dužnosnika i organizacija, koje je u ime   Međunarodnog tima eksperata Instituta za istraživanje genocida Kanada  potpisao direktor IGK-a Emir Ramić.

(Kliker.info)

/////////////////
///////////////////////

Kolumne

Bakir Izetbegović – (re)vizionar : „Prije deset godina govorilo se o ukidanju Republike Srpske, a danas se govori o ukidanju BiH“

Andrej Nikolaidis : Sve vrste intelektualne prostitucije

Enes Ratkušić : Je li predsjednik HDZ BiH preuzeo Dodikove posloce ?

Muharem Bazdulj : Sto godina hladnoće

Nouriel Roubini : Da je Obama tretirao korporativni sektor na način na koji to Trump radi,

Jedinstvena Bosna i Hercegovina

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
53211931

Powered by Blogger.ba